Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IP

Mě se celkově líbilo na projevu hodně věcí. Třeba info o plynu z Norska který předchozí vláda neprodlouzila co na tom že pravda je jiná. Nebo třeba nenecháme vás padnou střední trido - pokud by třída padla tak vás korytari nemá kdo živit. A ty gesta u projevu ukazují taky na jiste věci pane premiere

9 5
možnosti
JV

Jak to myslite jiná ? Takže než šel Bureš k veslu byli jsme na ruském plynu závislí že 70%. Po konci jeho vlády jsme že 100% kde mám hledat jinou pravdu ?

7 3
možnosti
RC

Ten článek je inspirativni, hlavně jeho druhá část. To je přesně mindset, který nám pomůže překonat cokoliv. Odvážní a aktivní lidé jako vy jsou všude kolem mě. A z mých zkušeností, ta paní u pokladny není zlá a pokud se s ní bude mluvit jako rovný s rovným, velmi snadno změní názor a prozře. Jen prostě není zvyklá moc přemýšlet.

4 8
možnosti
IP

To zní jako že pokladní je inteligencne někde dole a proto je s ní povinnost i tak jednat. Nebo se pletu?

4 1
možnosti
JP
PO

Problém je, že Fiala a současná vládní koalice cílí na své voliče (což samo o sobě není spatně).

Ale zapomíná, že jejich loňské volební vítězství byla jen obrovská náhoda díky tomu, že se ČSSD a KSČM nedostaly přes 5%.

To se už nezopakuje, ti jejich voliči tu jsou stále a pokud je (a jejich zájmy a představy o fungování státu) Fiala a spol. budou i nadále ignorovat, postará se Babiš o jejich konsolidaci tak, aby ty hlasy už příště nepropadly.

5 3
možnosti
JV

Tak snadný to není. Proti kovaným bolševikům hraje čas. A soudný člověk co není v exekuci chápe, že nejde žít do nekonečna na dluh. Lidem v exekuci ale to moc vysvětlit nedá. Ne teda všem ale když člověk už teď nemá peníze a přes to si vezme půjčku na dvoumetrovou TV protože je mistrovství světa tak je cokoliv vysvětlovat zbytečné. No a když takovým lidem ještě nesmyslně přidáte a slibite modré z nebe tak jste anděl. Tyhle hlasy mít bude, naštěstí jich ale není tolik. Většina ví, že 1+1 jsou 2

5 1
možnosti
Foto

Nevolil jsem Petikoalici. Proto že tito lidé prostě nevěřím v jejich kompetentnost. Ve složitých dobách potřebuje řízení statu lidi kteří mají zkušenosti z řízení průmyslu, dokáží se orientovat v problematice energetiky . Umět řídit semináře, univerzitní život a řízení stranických schůzí to je málo. Takže vládě nevěřím . Bohužel nejdříve chyby a otálení vlády způsobí značné škody v průmyslu i občanům. Až potom se dočkáme schopné vlády. Doufám že to bude dříve než budou řádné volby.

10 9
možnosti
RC

Jojo, Bureš to byl etalon kompetencí...

6 2
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Bohužel! Také jsem volil STAN, ale nelituji toho! Na rozdíl od Babiše, řeší vše v duchu západní politické kultury tím, že se vzdají všech funkcí v politice. Tak by to mělo být!

Mám obavu, že Babiš díky spojením mocí politických, zákonodárné a výkonné, mocí ekonomických, mocí mediálních a svých lží, porazí liberální demokracii se svobodou pro všechny občany, a vrátí nás do oligarchické, autokratické demokracie směřující k totalitě.

Také nemám radost, že každou sedmou naspořenou korunu na důchod mi teď díky Babišovu rozhazování užírá inflace! Ale nějak to musíme přežít! A raději ve svobodě a demokracii, než pod tandemem Babiš-Zeman, jimiž jsme byli směřováni k ruskému autoritativnímu režimu lži a nenávisti!

:-)

16 11
možnosti
JN

Na rozdíl od Babiše, řeší vše v duchu západní politické kultury tím, že se vzdají všech funkcí v politice.

To myslíte vážně?

Tak schválně - kolika funkcí se vzdal Gazdík?

6 2
možnosti
VK

V tom horším režimu jsem žil 40 let. V tom lepším , současném režimu,

žiju 32 let. A vždy je to o tom , najít si svoji cestu a nečekat na nějaké ohledy a podporu od politiků a státu.

Karma.

19 1
možnosti
FM

V podstatě souhlas. Jenom současná vláda svým nicneděláním již některým lidem neumožňuje jíti svou cestou.

1 5
možnosti
MK

To jako vážně?:-)

Tak se zkuste třeba zamyslet nad tím, že tato vláda oficiálně plánuje zaseknut ještě větší sekeru do státního rozpočtu než ten „rozhazovačný“ Babiš? A to teď služby nestojí z důvodu anticovid restrikcí a školy nejsou zavřené jako za Babiše z době covidu.

Nebo se pokuste přemýšlet nad premiérem, který se chlubí, že za něj vzroste počet lidí s nárokem na sociální dávky. Přemýšlejte nad tím, že údajně pravicový premiér se chlubí tím, že dělá z lidí socky -aniž by jim efektivně pomáhal.

Jo a v době, kdy mnoho lidí začíná mít existenční problémy, napíše premiér tweet o tom, že nejhorším problémem ČR je závistivost. Čech na okraji - Ukrajina first.

Jo a Babiše jsem nikdy nepodporoval. Ale tahle vláda je ještě horší. Bez ekonomických znalostí. Bez plánu. Bez odborníků. Bez empatie. Ale zase s notnou dávkou neskrývané arogance k chudším.

p.s. Přeju vám, ať to ekonomicky přežijete bez vážných problémů. Ale to „jájínkovství“ – já nemám problém – tak nevidím problémy druhých – to si nechte od cesty.

21 13
možnosti
Foto

R90o12m51a59n 20K46o21z97e54l

25. 6. 2022 22:32

Babiš byl jako ministr financí za rok 2016 oceněn, tedy nemohl dělat všechno špatně. Od Fialy to byl opravdu úlet, aby se pravicový politik chlubil tím, že za něj vzrostl počet lidí na dávkách, ale uznávám, že dělení na pravici je dost ošemetné.

6 3
možnosti
Foto

Lidé jsou vybaveni jakýmsi radarem. Ten pozná, co je řečeno upřímně a co falešně. Čemu jeden promlouvající věří a jde mu to ze srdce, a co jiný říká jen proto, že mu to někdo napsal a poradil, jak to říkat, jak se při tom tvářit a jak při tom ladit řeč těla. Někomu tato schopnost chybí. Z toho so odvíjí poměrně vysoký počet rozvodů a také to využívají všelijací šmejdi.

2 0
možnosti
ZH

;-D;-D Dobrý!!! Já jen žasnu, že něco přes milion lidí u nás ten radar nemá a je ochotno dát svůj hlas někomu, kdo je falešný jak pětka a sprostě lže skoro ještě dřív, než otevře pusu.

7 3
možnosti
EP

Zajímalo by mě, koho řadíte do "obyčejného lidu"? A kdo jsou potom ti neobyčejní? To jsou ti, co věří Fialovi? Svůj dotaz myslím samozřejmě s určitou nadsázkou, ale vaše formulace mi nedala se nezeptat. Podotýkám, že Babišovi nevěřím, ale nevěřím ani Fialovi. Kam tedy vlastně patřím?

12 2
možnosti
PN

P57e96t64r 97N80e91d21v93ě93d

25. 6. 2022 20:24

Odhadl bych že mezi pohodové lidi

2 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2821x
Pozorovatelka, socioložka, máma dvou dětí, učitelka občanské nauky, podnikatelka a pečovatelka o širší rodinu, se kterou žiji na samotě u lesa, blízko jedné malé zapadlé vesničky v západních Čechách.

Seznam rubrik