Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Máte pravdu, že Michal Redl nebyl odsouzen, protože jeho duševní stav byl takový, že nebyl od r. 2008 schopen pochopit průběh soudu, kde byl obviněn jako spolupracující s R. Krečířem.

Otázkou je, kdo všechno se podílel - a za kolik, na tom, že Redl byl uznán za nesvéprávného. O nesvéprávnosti Michala Redla rozhodoval opakovaně plzeňský osud, ačkoliv podnikatel celý život bydlí ve Zlíně. Má opatrovníka - a pravděpodobně i invalidní důchod, ale řidičák mu policie ponechala.

;-D

Omezením svéprávnosti se Michal Redl, někdejší blízký kolega bosse podsvětí Radovana Krejčíře, už v minulosti vyvlékl z trestního stíhání v r. 2008 - a byla pod tím podepsaná soudkyně Vlasta Chaloupková.

Při posledním rozsudku z letošního 13. května soudkyně Jana Tlustá omezení prodloužila (zatím nepravomocně) o dalších 5 let.

M Redl fakticky vykonával podnikatelskou činnost spojenou s nákupem a prodejem nemovitostí v řádech desítek a stovek milionů korun. V této souvislosti komunikoval s advokáty, bankéři či vrcholnými zástupci nadnárodních společností. Žádná z osob, se kterými Michal Redl jednal, neprojevila pochybnosti o jeho duševním stavu. nevím jen, jestli nesvéprávný člověk může podnikat, případně jestli z tohoto nedovoleného podnikání platí vůbec nějaké daně.

Takže v tomto pojede mnohem víc lidí - lékaři, soudní znalci, soudci, advokáti, živnostenský úřad, finanční správa, MPSV ......

nárokoval si podporu při Covidu ?

Spočítat by se mu to celkem mohlo, ne ?

;-)

4 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 3
možnosti
JD

Konrádův morální kredit.;-D;-D;-D

2 3
možnosti
JF

Ale no tak srovnávat Čápí hnízdo, které tak jako jede či nejede nakonec podle přece jen dotačních podmínek vycházející z pravého sorovského liberalismu vytvořených naší národní frontou demokratů (a což musí ještě teprve a komplikovaně naši praví liberální demokraté ještě posoudit) a ryzí gangsterismus vycházející z dotačních podmínek jedoucí jen podle zašifrovaných a tedy zcela soukromých telefonátů horké dotační linky je přece jen trochu kách. A nebo snad ne ...? ;-D

Nemluvě, že gangstr (nebo či snad přece jen příliš vášnivý liberál?) Rédl je z rozhodnutí těch samých soudů, co budou posuzovat a jemně vážit splnění sorosovských dotačních podmínek u Čapího hnízda, tzv. prý "nesvéprávný". Zřejmě pro ten jeho až příliš horlivý liberalismus, což může být také v případě propuknutí prudkého liberalismu pak i posouzeno jako podnět k vynětí z jejich soudní jurisdikce - no co si budeme nalhávat ze své podstaty všech možných zákonných podmínek a nepodmínek málo liberálních soudů . nemluvě o té nesnesitelné pracnosti. Natož pak oproti dotačním podmínkám, které jedou jen podle telefonu a které administruje horlivý nesvéprávný liberál stojící mimo zákon. Jestli toto je onen politicky marketingově jen tak jako nabízený liberalismus tak super. R^R^No nabídka je přece jen nabídka - no ber přece nebo neber ... ;-D

3 0
možnosti
TB

Účelově jste zamlčel, že pan Redl, kdyby si nesehnal "papíry na hlavu", tak by v tom vězení seděl..... tudíž nemůže být pochyb o tom, že to gangster je.

3 0
možnosti
JL

Bylo by dobré definovat si, co je gangster - byl to - v Americe , a pořád je - profesionální zločinec. Což se o Babišovi těžko dá říci, na něj sedí spíše pojem oligarcha, jak kdysi upozornil americký novinář Best. Pokud se zmíněný pan R. družil s gangsterem Krejčířem, budiž zapomenut v africkém kriminále navěky, je možné, že to gangster byl a snad pořád je. Velmi zábavné je, že ministr školství si telefonuje šifrovaným telefonem s pochybnými existencemi. To se asi může stát jen u nás, v Karibiku a Jižní Americe a Africe...zejména. Určitě i v Asii. Nicméně Gazdík je TOP, politická špica. Borec na konec.

7 0
možnosti
JR

J97a52n 53R52á73ž

21. 6. 2022 14:46

Redl byl nazván gangsterem naprosto správně, neb byl prokazatelně pravou rukou (výkonným člověkem) mafiánského kápa Krejčíře. U soudu tato fakta byla prokázána, Gazdík to dobře věděl a přesto s ním jel na dovolenou a hovořil s ním zašifrovaným telefonem. Jelikož byli s Redlem ideoví otcové zakladatelé Hnutí STAN, je jakékoliv zlehčování Gazdíkovy odpovědnosti, přinejmenším politické, za to co se šířilo za špínu ze zlínského klanu STAN, facka politické morálce.

8 0
možnosti
JD

Velice přesně napsané.R^R^R^

1 0
možnosti
Foto

Krásný názor dnes na uvedené téma předvedl můj stalker pan Šejna na Neviditelném psu. Zatímco pan Babiš svůj čin spáchal v době, kdy nebyl v politice, tak jej to více méně omlouvá a de facto vyviňuje, tak pan Gazdík svůj "čin" (zatím nijak nekvalifikovaný), spáchal v době, kdy v politice byl a proto je to závažnější. a je třeba jej fakticky ukřižovat.

Nádherná dialektika, hodná pozornosti.

7 0
možnosti
JH

Propíraného Šejnu neznám , ale stejně si myslím, že na tu nádhernou dialektiku aktivisty Odvářky stejně nemá.:-)

Ano, nechme to na soud, zatím by mě úplně stačilo pokud by tihle sprostí podezřelí, včetně Gazdíka, alespoň slušně vysvětlili proč ve styku mezi sebou používali šifrované mobily....

1 5
možnosti
Foto

Vcelku s vámi souhlasím, jen si dovolím drobné upřesnění, protože píšete, že:

".....kauza „Čapí hnízdo“ a kauza „Dozimetr/Hlubuček“ patří do stejného širšího okruhu zločinů: korupce.

Neznám trestní kvalifikaci ani Babišovu obžalobu, ale v jeho případě se jedná (domnívám se) nejspíš o přečin podvodu, takto dotačního, kdežto v druhém případě půjde opravdu nejspíš o trestný čin korupce v úrovni zločin.

A ano, správně píšete, je tam další rozdíl, v té druhé kauze se nejedná o ústavní činitele. V tomto kontextu se domnívám, že by i "Čapí hnízdo" mělo být hodnoceno jako zločin.

1 1
možnosti
JR

J70a97n 73R92á41ž

21. 6. 2022 17:36

Jako zločin, ve smyku trestního práva, Babišovo jednání kolem Čapího hnízda je možné (podle mého názoru) klasifikovat jako vědomé, obcházení práva, a možná se něco takového v obžalobě uvádí, ale každopádně je takové jednání neslučitelné s politickou morálkou. Bohužel to zapadá natolik do obrazu upadlé politické kultury v ČR, že to lidé takto nevnímají.

2 0
možnosti
LH

p. Redl nebyl odsouzen proto, že si zařídil papíry na hlavu, ne že mu nebyla prokázana vina...

7 0
možnosti
  • Počet článků 4799
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal