Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jen taková maličkost. Rusko nemá přes 150 milionů obyvatel, ale 146 milionů. Ukrajina nemá hluboko pod 40 milionů obyvalet, ale 41,6 milionu.

Samozřejmě, Rusko sází na opotřebovávací válku. Rusko má obrovskou převahu zejména v dělostřelectvu a bude schopno nahrazovat i značné ztráty techniky a munice, kterou je schopno si samo vyrábět. Ukrajina bude závislá na dodávkách techniky a munice ze Západu. Obávám se, že Západ nebude schopen ani ochoten k trvalým masivním dodávkám techniky i munice.

0 0
možnosti
Foto

Ukrajina má už obyvatel míň o ty, co ji opustili. Také by se neměli počítat obyvatelé Krymu a ukrajinští Rusové.

1 0
možnosti
JL

Ptate se pane Jane Bartoňi v nadpise vaseho clanku otazkou

a ja mam pro vas odpoved. Je velmi jednoducha a ma i neco pro nas a take pro cele NATO.

Ukrajina prohrava k vuli odevzdani jaderneho arsenalu Rusku. Je pravdou, za udrzeni soverenity Ukrajiny v tehdejsi hranici. To byl ten nestastny cin. Vira ve velikosti vztahu se sousedem. Podepsni RF a svobodna Ukkrajina.

A ted pane Bartoni. Vy take muzete odpovedet na mou otazku. Znate nazev zeme, ktera napadne suvereni stat???

Ten je v RF zakazan vyslovovat. To je uzasne, ze jo............??!!

Zde je ta druha cast meho prispevku k vam. Vite, ten cin Ukrajiny nas privadi k nasi republice. Mit atomovou naloz na rakete s dostrelem na Moskvu ma asi vice dosebe, nez kecani pod vasim clankem. Protoze verim tem nohsledum Putina (Medvedeva jako prvniho), ze maji i oni zalusk na sestaveni noveho CCCP i s temi staty v zone okolo teto nove RF. (jako bafrzona)

Co tak vyzbrojit cele NATO (minim kazdy stat) takovou snuskou raket, ale jen par by nesly tu atomovou naloz. Ve vrchnim vedeni NATO by bylo par znalcu, kde naloze jsou a meli by "kufrik" k pouziti techto nalozi. Vypada to na jedinou moznost jak Putina zastavit.

Vychazim z moznosti Iranu mit takovou atomovku, ktery si hraje se svetem, jako se snuskou idiotu vericim slovu ayatollahu, vedoucich v teto zemi.

Co na toto rikate, pane Bartoni??

1 0
možnosti
Foto

Název země, která napadne suverénní stát pod vybájenou příčinou? Zůstaňme v tomto století. USA 2003 - 2011 Irák. Důvod? Jaderné zbraně. Rusko 2022 - ? Ukrajina. Důvod? Denacifikace. První válka - primárně několik desítek tisíc obětí, sekundárně (sunnité-šíité) několik set tisíc obětí. Druhá válka. Primárně zatím několik desítek tisíc obětí. Sekundárně? ??? 3. světová několik set milionů obětí.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 1
možnosti
Foto

Nesesypou se. Změní se v lepší Rusko. Stačí počkat pár desetiletí. Proto je tahle válka tak zbytečná.

1 0
možnosti
JT

J48i49r75i 51T70i61c26h88y

15. 6. 2022 17:22

Krym od valky s Turecekem v osmnactem stoleti je rusky a jeho obyvatelstvo je ve ohromne vetsine ruske. Chruscov ho pridelil administrativne k Ukrajine, coz v ramci SSSR nemelo zadny mezinarodni vyznam. Prekvapujeme mne, ze ho Rusove prenechali Uktajine pri rozpadu SSSR. Nakonec vsak na Krymu probehlo referendum a velikym souhlasem se Krym vratil k Rusku.

1 1
možnosti
Foto

Jeho obyvatelstvo je většinově (cca 2/3 před rokem 2014) ruské až od vlády bolševiků. Občabská válka, hladomor ve 20. letech, německá okupace, emigrace a poválečná deportace Tatarů spolu s dosidlováním Rusy zcela převrátily etnické složení.

Obávám se, že dobytá území Ukrajiny teď čeká podobný osud.

1 0
možnosti
PB

..... bych zbytečně nepanikařil!,- domácí alternativa (dnes, seznam, novinky atd.) v tem má docela jasno - Ivani nemají beneli, naftu, taky tam hodně prší a nebo praží slunce,- sou unavení, nemají náladu, dezertujou, sou unavení,- ale hlavně přišli vo hambáča z MC Donalda, taky Coca-cola je hodila přes palubu a ke všemu už nemají ani rakety - teda ty tenisový, takže nemužou plnohodnotně sportovat!!,- ........... sou to enem střípky, ale vo něčem to vypovídá! a když přidáme trochaj bujný fantazie, tak Chochli nemužou s Ivanama nikdy prohrát!

1 1
možnosti
JZ

Rusáci mají velké problémy s partyzánskou válkou na okupovaných ukrajinských územích.

Ani příslib jídla nezlákal Ukrajince na okupovaných územích na oslavy Dnů Ruska - Novinky.cz

5 0
možnosti

Takže pane Kroupo, ještě jinak. Biden vyhlásil embargo stran dovozu ropy a plynu do USA, o tomtéž „přesvědčil“ země EU. Protože je reálný fakt, že na globálním trhu objem ruské ropy a plynu nahradit nelze, stalo se s cenou těchto komodit, co se stalo. „Před pár dny v jedné z tiskovek Bílého domu na dotaz novináře stran rekordních cen benzínu v USA, co s tím vláda bude dělat odpověděl Biden vlastně velice stručně, že USA budou muset nakoupit ropu od Ruska, ale za příslušně nízkou cenu.

Víte, že cílem, stejně jako při vyloučení Ruska z mezinárodního platebního styku byl kolaps ruské ekonimiky a pád Putina.

Někde píšete, že tak či onak stojí proti Rusku celý civilizovaný svět. Máte pravdu, pokud je to oněch 40 zemí západu. Zbytek (necivilizvaný) dává najevo jaksi něco zcela jiného. Proto, že už nechce být ovládán USA, ani západem, a pravidla USA (západu) výhodná jen pro ten západ měnících se podle výhodnosti pro USA (potažmo západ) už odmítá akceptovat.

Zajímalo by mne Vaše vysvětlení uvedených skutečností.

8 1
možnosti
JZ

Ne všechny země mimo Západ podporují rusáky.

1 0
možnosti
MR

Jeste pro predstavu 50 000 vystrelu z dela je cca 700 m3 streliva. To je docela velkej objem. Opravdu by me zajimalo jak to Rusove zvladaj logisticky dopravovat ma misto urceni.

1 0
možnosti
JR

J92a57n 15R54á92ž

15. 6. 2022 13:35

Ten údaj o počtu ruské denní dávky od Rusů vystřelených dělostřeleckých nábojů vyšel z ukrajinské strany jako argument pro žádost pana Zelenského o dodávku munice pro ukrajinská děla. Osobně to považuji za značně přehnané číslo.

7 0
možnosti
MR

Nikdo z nas a ani odbornici netusi jak dlouho tohle Rus vydrzi. Tempo spotreby techniky a munice je obrovske. Vy tady pisete 50 000 vystrelu denne. Ale ono to taky nekdo musi vyrobyt. A tenhle pocet je extremni cislo. Takze je otazka kdy dojde strelivo. Kdyz vezmeme vase data jako verohodna tak UA maj stejnou spotrebu streliva del maj podle vas 10 krat min a strilej 5000 ran. A munice dochazi. Je velkej predpoklad, ze Rus byl vybavenej ve skladech lip, ale nekolikanasobne urcite ne. Co se bude dit az dojde strelivo na druhe strane? Je otazka.

3 0
možnosti
Foto

Když je válka na dlouhé frontě jako byla za 2. světové, tak ta spotřeba střeliva také musela být obrovská a válka trvala 4 roky. Tady se každý pozastavuje jen nad množstvím vystřelené munice. Ale co ty škody, které desítky tisíc nábojů dennodenně způsobí.

2 0
možnosti
Foto

No, jak to jenom napsat... Včera jsem zveřejnil blog na podobné téma, a když jsem si dnes přečetl tenhle váš, opět jsem si vzpomněl na pořekadlo, že když dva dělají totéž, nemusí to být vždy totéž. Já psal svůj blog se smutkem v duši, z vašeho blogu mám spíše poct, že jste při jeho psaní cítil lehounké, ale hodně příjemné tetelení v bříšku, případně v podbřišku...

4 2
možnosti
AG

A46l12e39x 85G49r21e42g11o45r

16. 6. 2022 16:06

Četl jsem i ten váš a mám pocit,že tenhle je realitě o poznání blíže.

Realita je bohužel ta, že Ukrajina prohrává a vykřikuje nereálné cíle. Západ a Ukrajina silně podcenily odhodlání Ruska zajistit si pro něj strategické území Krymu a přístupu k němu. Toť vše. Bez Krymu nemá Rusko žádnou možnost aktivního působení v Černém moři a fakticky by to znamenalo ztrátu ztrategickeho území . A při vstupu Ukrajiny do NATO by tohle byla absolutní jistota.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,02
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články