Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Opravdu, už mi to připadá komické. Manželství stejno pohlavních párů? To chápu, jako malování špičatého kruhu - nesmysl. Spousta otázek. Mohl by špičatý kruh být hezký? Asi ano, nicméně - byl by to stále kruh?

Já chápu přírodu, vyvedla toho docela dost. Tu nemocný, onde invalidní, sám blbě vidím. Souhlasím, postižení si to nezavinili. A zase otázka, Může chromý soutěžit v běhu, nemocný zdolávat špičkové vrcholy? Podobně já, jsem vhodný jako protivzdušná obrana? Vývod poznání jer zřejmý, nejde to, nefunguje. Co tedy zbývá?

No co by. Být si toho, osobně vědom. Smířit se, žije se přece dále. Vést společnost k tomu, aby se nevysmívala - děje se. Každý má nárok na spokojenost, štěstí. Pak jsou tedy tělesně postižení - jsou registrováni do stupňů invalidity. Tedy i zde Registrace. Popracovat na právním vylepšení postavení, nároků a práv. To jistě. Vydávat ovšem špičatý kruh za kruh ? Opravdu, z mé strany nesmysl ... :-)

13 0
možnosti
Foto

Já se jen ptám, komu špičatý kruh může nějakým konkrétním způsobem ublížit. Komu a jak?

1 0
možnosti
Foto

,,..jak se říká, jen „idiot“ své názory nemění...";-) Idiot idiotem zůstane, i když se bude točit jak korouhvička, neb tak mu bylo ,,požehnáno". Ono stále platí např. i to že existovaly a stále existují mnohaleté generační rody, vč. rodových ,,tradic", dělených jak po ,meči", tak i po ,,přeslici". To stejnopohlavním párům příroda už ze své podstaty nedává. Mohou si na to toliko hrát, či se pokoušet to, ač i v dobré víře i úmyslu ,,suplovat". Z vlastního genofondu však nemohou geneticky onu ,,štafetu" udržet, a pokračovat v ní. Tím neodsuzuji kohokoli sexuál. orientaci, neb to je každého na výsost jeho osobní právo, tedy kromě třeba pedofilie, gerontofilie, znásilńování, atd.

5 1
možnosti
PN

P72e93t19r 70N20e94d51v54ě31d

13. 6. 2022 13:22

Kdo s tím vlastně má problém? Lidstvo se někam posunulo a tak i to "manželství" může dostat širší rozměr. Prioritně jde přeci o to, aby tyto páry měly stejná práva jako páry heterosexuální. Myslím, že to v pohodě většinově projde i přes jinak rozháranou sněmovnu. Jen doufám, že se na to nenabalí rodič 1, rodič 2 a podobné výplody...

4 2
možnosti
Foto

Ať se to nazývá jak chce, ať mají klidně stejný všechna práva, nemám s tím problém, ale to opravdické manželství je, když muž a žena mají děti, ty děti mají tátu a mámu a navzájem se společně vychovávají:-)

10 0
možnosti
Foto

Ale nikdo přeci hetero párům nebere skutečnost, že jsou to oni, kdo může plodit děti. To nikomu nikdo nebere. Ale rodit a vychovávat jsou dvě různé věci. Rodit může jen žena po oplodnění mužem, ale vychovávat, a dobře vychovávat, můžou dítě klidně dva bráchové, dvě ségry, babička s dědou, dvě babičky, dvě ženy, nebo dva muži.

3 0
možnosti
LJ

Jestliže povolíme manželství stejných pohlaví, povolujeme tím adopci dětí. Prvně bychom měli důkladně zvážtit, zda je to z hlediska těch dětí vhodné. Nevím, zda takovéto studie byly prvedeny, slyšel jsem, že ano, a že děti vychovávané takovýmito páry mají více psychických problémů.

O ty děti by nám mělo jít na prvém místě.

6 0
možnosti
Foto

Ano, jedna paní povídala... Já už jsem dnes přesvědčený i o tom, že pro dítě je nejdůležitější, aby vyrůstalo v harmonickém prostředí, aby se mu dostávalo lásky a potřebné péče. Neumím si představit, že by mohlo být horší vyrůstat v rodině dvou homosexuálně orientovaných lidí, jedno, jestli žen, či mužů, než vyrůstat v děcáku, odkud vás v 18-ti letech vykopnou na ulici, přestože nemáte absolutně ponětí, jak se žije mimo prostředí džungle. Rodina je jak se říká základ státu, a když mohou být jedna rodina třeba dvě sestry, nebo dva bratři, proč by nemohly být to samé dva partneři, nebo dvě partnerky.

2 0
možnosti
Foto

Nechť jsou sezdáni se všemi právy a povinnostmi manželů, za to se budu bít.

Ale ať se to nazve jinak, než manželství.

Je to nový fenomen, tak mu dejme také nové jméno.

10 1
možnosti
Foto

Odkdy je láska dvou lidí, a jejich touha po tom jít společně životem, novým fenoménem?8-o

1 2
možnosti

Pro většinu odpůrců stejnopohlavních manželství je největším problémem to samotné slovo m a n ž e l s t v í. Ať se to tedy klidně dál jmenuje registrované partnerství, nebo nějak jinak, a jen se zákonem stanoví, že lidé v tomto svazku mají stejná práva a povinnosti, jako manželé a bude vymalováno.

5 0
možnosti
Foto

A když se to bude jmenovat - manželství, tak se stane co? Bude benzín ještě dražší? Spadne Chrám sv. Víta, nebo naši zemi zachvátí cholera? CO se stane tak hrozného?

5 4
možnosti
JK

Opravdu sleduji posun ve vašich názorech a mám pocit, že jej způsobila ruská agrese na Ukrajině.

Pokud jde o problematiku stejnopohlavních manželství, mám do toho určitý vhled, protože jedna moje dcera je lesbička a žije s partnerkou. Pro jejich přátele a blízké to nepředstavuje žádný problém. Jen pro některé zvnějšku, kteří to posuzují prizmatem předsudků.

A teď se mi nedávno připomněla moje fotografie domu s hvězdárnou v Nižboru na Berounce. Dům se mi moc líbil už dávno, ale neměl jsem nikdy peníze, abych ho koupil. Prostředky na něj měl ale Osmany Rodriguez Laffita, který tam žije se svým přítelem. Oni uzavřeli skutečné manželství v Belgii nebo Nizozemsku, kde to je možné. Znovu jsem si při vzpomínce na jejich dům říkal - jak toto jejich manželství ovlivňuje kohokoli jiného?

5 0
možnosti
Foto

Ať si žije kdo chce s kým chce, ale proč by ten svazek dvou osob stejného pohlaví měl být zrovna manželství?

Jen tak mimochodem z té hvězdárny než ji Osmany koupil, jsem si odnesl pár 100 let starých kuchařek co tam nechali původní majitelé a dům byl nějakou dobu volně přístupný.

1 0
možnosti