Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VR

Cenu svobody slova nelze vyčíslit.

Za slovo byli umučeni od Krista, Husa......

Ti co vládnou mají vždy svou pravdu

4 0
možnosti
JK

Kristus není historická osoba. Jinak ale máte pravdu, že byla spousta lidí pro své názory a pravdy umučena. A teď to srovnejte s mnohými "myšlenkami", které rozliční lidé nyní plodí. Nemohu se zbavit dojmu, že nevyčíslitelnou cenu svobody slova značně devalvují.

2 0
možnosti
Foto

:-)R^Myslím si, že se svobodou slova je to jako s jinými svobodami, které je obecně nesprávné omezovat, ale to nemění nic na tom, že mohou působit kontraproduktivně nebo přímo zhoubně, nejdou-li ruku v ruce s etikou, morálkou a osobní vyspělostí jedinců i tím i celé společnosti.

Dáme-li svobodu otrokům, nevolníkům či lumpenproletariátu nestvoří ideální společenský řád. To je ověřeno. Dostane-li svobodu slova lůza (myslím morální lůzu), stane se to, čeho jsme často aktuálně svědky.

4 0
možnosti
Foto

Vždyť to píšu! Morální elity, pochodem vchod! Kupředu, levá, kupředu, levá, zpátky ní krok! 😂

8 6
možnosti
Foto

R^ Lze tak dosáhnout stavu, v němž většina občanů (umožňující ve volbách dosadit autoritářský režim) už nebude vědět, co je svoboda a bude věřit, že v ní žije. Rusko tuto cestu urazilo k ještě větší slávě svého vůdce.

3 0
možnosti
Foto

Už žádné většiny občanů! Vlády elit! 😃😂😝

1 5
možnosti
Foto

R^Ano. Stoky a bláboly. Také přínos pokroku, před kterým varoval i A.E. I slovy o generaci idiotů v době, kdy pokrok předčí lidské vztahy. A tento čas již nastal, a nikoli včera:-/

"Obávám se dne, kdy vývoj technologie předčí vzájemné lidské vztahy. To potom svět ...

22. 09. 2017 14:49:50

To potom svět bude mít GENERACI IDIOTŮ"! Albert Einstein. I vzhledem k současnosti ten citát až zamrazí.

7 1
možnosti
JK

Zdá se, že ten vývoj technologie lidské vztahy už předčil.

2 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik