Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P73a66v20e79l 22M35e66l91í33n

20. 6. 2022 21:46

Jsme účastníky systému, někdoplatí desátku z nuly, někdo desátku ze statisíce. Lékař by měl dostat ten kus plastu, opsat číslo a konat! Systém který umožňuje dodatečný výběr platby, nikoli se pojistit, je hnusný, odporný, nemorální, já si nemohu pojistku vybrat a mám nepříjemný pocit, že službu jako Zlatý slavík nedostanu. Mohu jednu odpověď? Proč lékaři tak kradou, všude kde jim to pojišťovna umožní, ve smyslu poplatek budoucí matky u gynekologa, porodní balíčky, vykázání nerealizovaných úkonů? Systém je zlo, nepoučujte "pacienty" co si nemohou vybrat. A moc bych si přál, aby,Vás speciálně, kasíroval už pekař, až se zeptáte zda je rohlík čerstvý, nedivte se, konzultace, má se snad bavit zdarma s každým doktorem, platí nájem a prodavače, řemeslník by od Vás měl chtít platbu za nabídku práce?

1 0
možnosti

J73a63n 19R18á73ž

28. 5. 2022 16:36

Myslím, že to příliš komplikovaně popisujete. Ti, kdo uvažují rozumně ví, a doufám, že mezi čtenáři zdejšími je to většina, že bez razantní systémové změny musí zákonitě současná vysoká úroveň našeho zdravotnictví upadat. A těm, kdo si myslí opak to stejně nevysvětlíte.

Jsem přesvědčen, že když budou zdravotní pojišťovny opravdu pojišťovnami a bude sestaven standard nezbytné zdravotní péče, který musí každá pojišťovna mít ve svém pojistném programu v základní ceně pojištění, ale každá si do svých pojistných podmínek bude moci stanovit pojistné za úhradu t,zv. "nadstandardů" (ale bude mít možnost stanovit i výluky z pojištění) , odpadnou i diskuze o nezbytnosti úhrad cash přímo lékařům.

Nechápu proč se o tom, co dobře funguje ve většině evropských zemí u nás stále dokola a dokola jen diskutuje, když stačí převzít jen s malými úpravami některý s takto funkčních modelů..

Pozor: Nikdy nevhlížejte k americkém systému, jehož parametry jsou v mnoha případech hodně špatné pro pacienty. Co se zde někdy píše jen o jeho výhodách je naprosto vytrženo z celkově ne moc dobrého konceptu zdravotní péče v USA..

1 0
možnosti

Já navrhuji snížit povinné odvody na zdravotnictví (tím pádem i snížit garantovanou péči pojišťovnami) a že lidem zbude víc peněz, tak si z nich budou moci hradit spoluúčast a soukromé pojištění

1 0
možnosti

R^ Můj nový zubař chtěl za plombu přibližně tisícovku. Ptal jsem se proč tolik, když mám plomby hrazené pojišťovnou? S tím zubem si vyhraje aby to bylo kvalitní a pak dává kvalitnější materiál aby to nevypadlo, když si s tím dal práci a .... aby si tím taky vydělal. Kolegové co ošetřují "zdarma", tak aby si vydělali musí stihnout množství plomb za hodinu a dávat nekvalitní materiál, co vypadává a tím v podstatě poškozují pacienta na zdraví. (Já jsem vyšší ceny zohlednil v tom, že jsem si začal pořádně čistit zuby a přestaly se kazit. Takže vyšší cena vede ke zdraví dokonale :)

0 0
možnosti

J25a23n 12D20o15u46š14e77k

28. 5. 2022 7:29

No, snad aspoň takhle s pacienty nemluvíte v ordinaci. Někdo s bolestí, povolenými nervy, by se nemusel udržet a jednu vám vlepit. Přeskočím tu hromadu hovadin a k tomu co mě zaujalo. 100 pacientů na výdělečný den?

To bych rád znal skladbu oněch pacientů a vykázané výkony pojišťovnám. Moje obdvoďačka vykáže klidně 1500 za desetiminutovou návštěvu s tím, že si mám dát horký čaj.

0 2
možnosti

J70a94n 28S23k13ý29p31a93l52a

27. 5. 2022 22:29

Já vám nevím. Možná jsem ten lukrativní pacient, i když o tom poněkud pochybuji, ale mám s českým zdravotnictvím ty nejlepší zkušenosti. Je pravda, že vycházím z pořekadla "jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá" a příkladem jdu já. A funguje to. Když jsem na doktory a sestry slušný, jsou i oni na mě.

2 0
možnosti

Děti sester nemají co jíst a daň ze mzdy je perverzní věc - tohle opravdu napsal vysokoškolsky vzdělaný lékař, nebo se mi to jenom zdá??

Aspoň vím, do kterého zdravotnického zařízení nikdy nevlezu.

1 3
možnosti

Jestli jako praktik dokážete za den obsloužit 100 pacientů, tak jste milionář....na takovém počtu nasekate výkony za mnohem víc než 10 tis.....

0 4
možnosti
Foto

Nebýt těch protivných pacientů, tak by naše zdravotnictví fungoval absolutně bez problémů. ;-D

3 0
možnosti
Foto

Jo. jo, asi nějak podobně, jako jsou naši silničáři v létě připraveni na zimu. Ale sotva v listopadu "zcela nečekaně" napadne 5-10 cenťáků, jsou silničáři ohromně překvapeni a v celé ČR je kalamita. ;-O

0 0
možnosti
Foto

Netroufnu si s vámi jako laik polemizovat v celkovém pohledu na naše zdravotnictví. Co vím, že do něj proudí obrovské peníze. Jeden ředitel okresní nemocnice mi několikrát potvrdil svůj názor, že kdyby se ve zdravotnictví rozumně hospodařilo, ušetřila by se cca třetina každoročně vložených peněz. Je to tedy tak 8-10 let zpátky.

Důvod pro řádné hospodaření patrně není. On to vždy někdo nakonec zaplatí.

Jinak - začít by bylo asi nutno už samotným vysokoškolským vzděláním. Proč ho nenechat 100% platit studenta? Naprosto kompletně, od amortizace budovy Univerzity po prostředek na mytí schodů pro tu poslední uklízečku. Kdo na to má, zaplatí ze svého a je po ukončení studia svým pánem. Kdo ne, vezme si půjčku a tu bude splácet. A stát, jako věřitel těch půjček, řekne: "Pane doktore, nyní dlužíte 16 mio Kč. Když půjdete pracovat do XY, kde nyní potřebují lékaře, odepíšeme za každý rok tolti a tolik z vaší půjčky.

Vystudovat by tak mohl každý, chudý i bohatý. Současná situace, když každý člověk, který pracuje za minimálku, platí ze svých daní mimo jiné i studium např. zubaře, který mu pak napálí 3 tisíce za bílou plombu, není uplně šťastný.

4 2
možnosti

Když někdo pracuje za minimální mzdu, tak moc daní neplatí..... navíc, když někdo vystuduje třeba tu medicínu, tak pak díky tomu, že má vysoce nadprůměrný plat, zaplatí za život na daních mnohonásobně více než ten, který nestudoval....

2 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 31,38
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik