Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bohemia energy měla 900 000 zákazníků. Bohemia Energy, která ukončila činnost v polovině října, odeslala všem svým bývalým zákazníkům vyúčtování. Vystavila 1,2 milionu faktur, 86 procent z nich tvořily přeplatky. Tím se svými zákazníky vyrovnala.

1 0
možnosti

To nic nemění na skutečnosti, že neměla žádné smlouvy s přímým odběratelem, natož s Gazpromem.

;-(

0 0
možnosti
Foto

Evidentně jste nepochopil co je tržní chování.

To neni o tom, že jdete vždy po nejnižší ceně, ale že máte na výběr.

Někdo vsadil na nejnižší cenu ( např. Bohemia energy) a někdo vsadil na jistotu ( EON, ČEZ...) Obojí je tržní chováni. Tedy vláda má naprostou pravdu každý se mohl svobodně rozhodnout a teď nese důsledky svého rozhodnutí.

Ono to neni tak, že všichni u Bohemia energy atd prodělali. Mnozí tam ušetřili až desítky tisíc ( podle délky jak dlouho u nich byli) a vlastně na svém rozhodnutí již po ceně vydělali.

PS. Dal jsem ten váš manipulativnu slint ani nečetl.

6 1
možnosti
Foto

Od čeho tedy máme energetický regulační úřad, řekněte rovnou, že tady může podnikat kdejaký podvodník a pokud lidí napálí, tak je to vlastně v pořádku.

0 5
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

ČEZ vykázal v I.Q.2022 čistý zisk o 218% vyšší než v I.Q.2021 Kč 26,7 mld.

Kde se ten zisk bere?

ČEZ doma vyrobenou elektřinu prodává na energetické burze v Lipsku s obrovským ziskem.

Následně nám ji ČEZ Distribuce (i menší dodavatelé) už drahou doveze zpět a s omluvou že musí zdražovat dodává firmám a domácnostem.

Takže ani Rusáci, ani grýndýl, ale nesmysl, kdy většinově státní společnost se chlubí ohromným ziskem a při tom vyrábíme elektřinu nejlevněji v Evropě, ale všechnu přes burzu vyvezeme a jako nejdražší si ji zase koupíme zpátky.

Za energetiku je zodpovědný stát a ten by měl nastavit (i v ČEZu) takové podmínky, aby jí byl dostatek pro naše firmy a domácnosti za rozumné ceny.

Slovákům patří jen 30% ve Slovenských elektrárnách a dokázali to (elektřina u nich je za polovic toho, co platíme my).

2 0
možnosti
Foto

ČEZ je státní firma. Stát v ČEZ má 70 procent akcií. Když prodává energie za tržní cenu je to zisk pro stát. To, že budeme naši energií prodávat přes burzu schválila vláda ČSSD. Mám proud u ČEZU a stále platím levnou energií, protože ČEZ nakupuje na základě dlouhodobých smluv. Zdražení se nás nikterak nedotklo. Přesto jsme si zvedl zálohu podle doporučení ČEZ.

0 0
možnosti
Foto

Fialova vláda nastoupila po osmi letech tragického přešlapování na místě, uplácení voličů a obrovského střetu zájmů slovenského oligarchy. Zastavení tendru na jaderné bloky, neprodloužení kontraktu na norský plyn, nulová snaha hledat alternativní cesty a dodavatele. Nezájem brát LGN plyn z Polska za přispění EU. Babišovou vládou nezvládnutý covid s fatálními dopady na živnostníky, důchodce, rodiny, děti, raketově rostoucí zadlužení a natištěnými penězi přehřátá, proinflační a zranitelná ekonomika, likvidační ceny energií. Pramen : MirekTopolánek

4 0
možnosti
Foto

Jsem ráda za každý takový hodnotící článek.

Od revoluce si utahuji opasek, pořád přidávám nové dírky, ale už to nejde více utáhnout, snad jen povolit a pošimrat s ním ty, kteří káží vodu a pijí víno.

4 7
možnosti
Foto

Každý je strůjcem svého štěstí.

6 1
možnosti

Ve výčtu kritizovaných vládních stran jste nějak pozapomněl na ANO.

Ano, to je ta strana, která nasekala větší dluhy, než všechny ostatní strany dohromady. To je ta strana, která rozdávala stovky miliard korun úplně za nic a způsobila tak inflaci jako kráva. To je ta strana, která svými protiprávními zákazy způsobila ekonomickou krizi a krach mnohých podniků.

5 7
možnosti

Které jsou ty krachlé podniky? Jmenujte, je jich mnoho!;-D;-D;-D

1 0
možnosti

Pokud současná Fialová vláda najde odvahu a rozhodne se rozdělit a ovládnout ČEZ, bude velice zajímavé sledovat názory zdejších největších odborníků, pánů Konráda, Bučka, Ziegera a mnohých dalších.

Jak to asi budou vysvětlovat?

To bude krásné blogařské ticho!

O nepříjemných věcech se tady totiž mlčí.

Jinak pro autora R^R^R^

2 5
možnosti

P. Matuško, co budete říkat, až bude Fiala porcovat Čez? ;-D;-D;-D

Mínus bude stačit?;-D;-D;-D

2 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Uživatel požádal o vymazání
6 1
možnosti

A kdo ukradl z Čezu těch 20 %? ;-D;-D;-D

Tady je to zase přehlídka opravdové odbornosti.

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS