Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Tak asi bu se tedybsluselo rict, ze Fiala kecal, kdyz pred volbami vyhlasoval, ze inflaci zvladne. Asi si myslel, ze zkraceni rozpoctoveho deficitu na papire o 100 mld je reseni. Z roho snizeni deficitu ma nejvetsi podil zvyseni prijmu kvuli inflaci. Takze kecy, kecy, kecy.

2 3
možnosti
LV

Zkuste to prosím ještě jednou a srozumitelně. Děkuji a přeji příjemný den!

PS Doufám, že jsem Vás neurazil, bohužel z Vašeho příspěvku je srozumitelný jen závěr.

0 1
možnosti
TK

Mě by spíše zajímalo, jak by paní Šichtařová současnou situaci řešila.

5 1
možnosti
AG

A92l68e42x 70G88r57e60g71o46r

26. 5. 2022 13:17

Spíše bystré se měl ptát, jestli by ji zapříčinila.

Dnešní inflací nezkroti jen jednoduchá řešení ale musí se uskromnite společnost. Méně dotací a nejrůznějších podpor. Utrácet jen tolik, kolik máte , spíše méně a šetřit na období, kdy mi klesne příjem. Nakupovat zbytné věci, začít opět opravovat ty starší ale plně dostačující.

1 0
možnosti
OU
Foto

I kdyby padla, jen se vymění ksichty a jede se dál...

0 0
možnosti
ŠM

jste mi připomněl - i kdybychom padli všici,vstanou noví bojovníci... - ježišikriste!

1 0
možnosti
PV

P78e45t56r 64V35e72p71r18e96k

25. 5. 2022 20:51

Neuvěřitelná arogance Fialovy vlády. ODS je zodpovědná za zrušení SH mzdy, čili za velkou akceleraci zadlužení a nárůst dluhu. Dnes Fiala tento fakt háže na Babiše a svádí na něj současnou inflaci, o svém podílu vůbec nemluví.

2 12
možnosti
LV

Neuvěřitelná hloupost, co jste napsal. Zrušení superhrubé mzdy nemělo na inflaci prakticky žádný měřitelný dopad. A zadlužení? Babišova vláda vydala na kovidová opatření přes 900 miliard, aniž by jednou jedinkrát doložila, že vůbec bylo ntné ekonomiku a společnost dovést do situace, do které jsme se dostali. A kromě toho NKÚ, jehož předsedu si mimochodem taky Babišova vláda dosadila, prokázal, že Babišova vláda 90 % těchto penez použila na pokrytí spotřeby. Tedy na nastartování obří inflace.

Lžete jako když jisté nakladatelství, co nemá majitele, tiskne.

5 5
možnosti
Foto

A49l29e34š 32B52a79l95o63u96n

25. 5. 2022 19:13

Trocha historie... Vodu ODS prodala francouzské firmě, rafinerie prodali také, prodali banky, prodali a rozkradení státní majetek (duchovním otcem je Václav Klaus - tehdy z ODS) Plyn a pohonné hmoty nakupujeme od překupniků z Polska a Německa. Poláci mají nulové DPH na PHM a jeho ztrátu platíme my. Důchodovou reformu neudělal dosud nikdo. To jediné mají všechny vlády společně. ODS rozházela miliardy, co byly v rezervace po revoluci. A dnes, namísto splacení státního dolu po Kalouskovi, Topolánkovi, Klausovi, Zemanovi i Grossovi ze zvýšeného výběru DPH z drahých energii, potravin a pohonných hmot kupuje tanky, co Němci chtěli sešrotovat, platí sociální dávky uprchlíkům a směšný 5000 na děti dostanou je sociálně slabí spoluobčané a nikdy nepracující. A když už banky - inflace je produkt bank. Protože na ničem jiném vydělat neumí, hrají si na proroky a šíři paniku mezi lidmi o tom, nejprve o tom, jak neumí hospodařit a když za covidu lidé uložili na spořící úcty desítky miliard, tak je nutili investovat do jejich produktů, na kterých sprostě okrádali a okrádají dodnes. Úrok na spořící účtu je dnes 4%. A RPSN na úvěr? Hanba mluvit. Paní Šichtářová je typicky probankovní troll, co je za inflaci spoluodpovědná.

9 12
možnosti
MK

Baloune, nezapomněl jste v té plejádě jmen na Babiše? Ten spáchal za rok a půl větší dluhy než všichni výše jmenovaní dohromady a to i s Kalouskem v čele.

14 4
možnosti

"Příprava" na dnešní inflaci podle autorky trvala 14 let. Ale z toho posledních osm let měl na korekci stavu Babiš, který byl buď sám ministrem financí, nebo měl za ANO ministryni Schillerovou. Osm let není zrovna málo, takže za současný stav můžeme poděkovat hlavně hnutí ANO, nikoliv vládě Petra Fialy.:-)

20 5
možnosti
PP

Tak politicky správně, vecne nikoliv. Babis byl jedny, krome Klause na počátku 90-let, kdo dokazal pred covidem hospodarit s prebytkem a dluh snizovat.

Mozna by bylo dobre napsat, ktere vysaje, kdyz tomu tak rozumite, se v dobe covidu nemely delat. Dnesni fialova vlada tehdy neustale vyhlasovala nutnost kompenzaci vseho. Bylo by dobre, kdyby mr. Kala z NKU (co si za statni penize jezdi na matchu pitchu) napsal, co považuje za vydaje, ktere byly na covid 10% a co byly vydaje 90%, ktere dle jeho klasifikace na covid nebyly. Tohle vykrikovani nejakeho závěru, muze jasne mit podtext politicke objednavky. Potreboval, aby ho letos fialovy petiprst zase na 9 let zvolil na teple misto predsedy NKU. Jak byste se zachoval vy?

2 0
možnosti
BK

jeste prosim nazor Radovana Vavry.))

1 0
možnosti
JL

Někde jsem četl, že české domácnosti mají moc úspor. Tak už se to řeší...A pak, teď nejde o inflaci, ale o Rusko, které je potřeba zničit a slavně nad ním zvítězit, i kdyby na plyn nebylo.

4 4
možnosti
JV

J85a11n 55V85ě67r85n80ý

25. 5. 2022 15:38

Markétka je zase nějak vedle. Jo jsem si jistý že inflace nijak nesouvisí s globální krizí dopravnícj a výrobních řetězů (převážně COVID, čínská vláda, nedostatek prac. sil v USA,...) a s válkou v podstatě u našich humen (Ukrajina). Ne. To tady 14 let tajně plánoval A. Babiš aby se pomstil lidu za pád komunismu.

4 14
možnosti
Foto

Aůe vždyť ona říká, že je to jedna z příčin.

11 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,42
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články