Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O vyhnání ze společenství, které nazýváme sektou, tu snad nikdo nepíše, nebo jsem si nevšimla, tak hurááááá do toho. R^

0 0
možnosti

Rodina, o které mluví nakonec autor, a přátelé nejsou žádný kmen. Kmen je velmi soudržné společenství, které můžeme ještě dnes pozorovat v Austrálii, Africe, Asii a podobně. Existují dokumenty, kde vidíte, jak takový malý kmen funguje a fungoval i dříve - vše se dělalo společně, práce, lov, příprava jídel, jídlo, výchova dětí, obrana před nepřáteli - proto bylo vyhnání nevhodného jedince odsouzením k smrti, obzvláště byl-li třeba starý nebo nemocný. Sám těžko něco ulovil a i menší zranění byl konec: lidi dříve chodili bosi a téměř nazí - ohrozit je mohlo klidně hadí kousnutí, napadení dravci atd. V moderní civilizaci přežije téměř každý kdo chce. žádné vyhnání z kmene uprostřed Evropy se nekoná, pokud se dotyčný člověk nevyžene sám. Rodina není kmen.

0 0
možnosti
Foto

Při hledání příkladů "vyhnání z kmene" netřeba chodit daleko. Na území Čech žije asi 700 let komunita nečeského původu z Asie, pro kterou získávání finančních prostředků na obživu a bydlení vlastní prací je něčím absolutně neobvyklým a hlavně zapovězeným. Pokud se ovšem některý jedinec kmene rozhodně žít způsobem české většiny, tento nešťastný jedinec je posléze zatracen a ze své komunity nepracujících jedinců nemilosrdně "vyobcován. [>-];-O

3 1
možnosti

Myslí, že máte neodborný názor - Romové totiž nejsou jeden kmen. Jsou to vlastně Indoevropané , kteří než dorazili do Čech prošli staletími vývoje v zemích Asie a Evropy...slyšel jsem, že i vztahy mezi jejich jednotlivými skupinami nemusí být založené na pomoci. Dnes asi není problém sehnat odborný popis romské komunisty, etnika u nás.

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS