Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jako otci 2 dětí mi ten blog připadá jako snůška blábolů a výkřiků z temnot odtržených od reality ...

0 0
možnosti

P32e63t75r 92J27a14n34s14a

23. 5. 2022 8:33

Nejhorší smrt je z vyděšení!

0 0
možnosti

A vyděšený je kdo?8-o

0 0
možnosti

Jsou to chudáci. U nás, v Čechách, v zemi zvané oáza stabilních cen, by se nějaké rozlišování mezi předválečnými a současnými cenami stát nemohlo.;-D

3 0
možnosti
Foto

Líbí se mi, že v Rusku dnes běžně hovoží o předválečných cenách. Přitom Rusko oficiálně v žádné válce není a ti, co ze začátku hovořili o válce, byli za to stíháni.

A i ty ruské babky, co na videu spílaly britskému premiérovi, že rozpoutal válku mezi bratrskými národy Rusy a Ukrajinci, také mluví najednou o válce a ne o nějaké speciální vojenské operaci. :-P

6 0
možnosti
Foto

No vidíte a to občas slyším či čtu nějakého našeho odborníka, který zřejmě nebyl v Rusku, ale naprosto přesně ví, že sankce na Rusko nemají žádný vliv, spíš naopak.

Vám dík.R^

9 0
možnosti

„A vy už nás asi nemáte moc rádi, že?“

Nevím, jak vám to mám vysvětlit diplomaticky.

2 0
možnosti

No oni na ty ceny budou koukat jak trubky. Prý se tam mají zvednout ceny až o 15%! No my už koukáme teď, u nás myslím, že je dráž tak o 30%? Spíš víc. Urá. Ale že jsme to těm rusákům nandali, co? A to ještě bereme jejich plyn. Až nebude, se mu budeme smát ještě víc. Hlavně že nemá tu plzeňskou předraženou břečku.

3 30
možnosti
Foto

Co se týče potravin, tak u piva to vím naprosto přesně. O cca 70%. Benzín o cca 10 - 15, chleba cca 30%. Mražené krevety40%.

3 0
možnosti

V Rusku jsem byla, Lenina viděla, coby důchodkyně mohu radit, ale radit nebudu, neb máte pravdu. Osobně nemám nic proti obyčejným ruským lidem, stejně bych jim byla fuk. Oni mají vždycky svoji pravdu. Můj zážitek: stáli jsme v Moskvě ve skupině lidí popíjejících pivo. Nechutnalo nám. Domorodci tvrdili, že je to dobré pivo, my jsme se zeptali, jestli pili české. "Ne, to jsme nepili, ale naše je lepší." Nu što.;-)

24 0
možnosti

J53a96n 30V66ě42r87n55ý

23. 5. 2022 9:02

Tak tuhle vaši historku jsem zažil i jen mezi dvěma českýmy městy.

0 0
možnosti

Vždycky se mně líbí, jak každá generace rodičů objevuje objevené. A pak nezbývá, než se usmívat heslu, že rodičovské štěstí nastane, když děti spí a spotřebiče fungují. Jinak naprostý souhlas. Sekáče a burzy fungují a kočárek může odvozit generace dětí. A jinak Rusové jsou mistři plagiátorství, ještě v sedmdesátých letech okopírovali fotoaparáty značky Hasselblad a vydávali je za své. Při posledním pobytu v SSSR jsem nakoupil plno západních vinylů za směšné ceny, protože Rusům nikdy nic neříkal pojem autorská práva. Myslím, že už brzy nebude platit scéna ze seriálu Kosmo, kdy si Rusové chtějí koupit Karlštejn, ale Číňané zavolají, že ho nechtějí koupit, ale jenom změřit. A ruskou povahu napodobili nádherně scénáristé: Vítáme tě v tvé kanceláři, Vladimíre Petroviči... Brzy budou jezdit po Rusku Škodovky se značkou Moskvič... A nebyli to jenom Rusové, v padesátých letech jsme dodali do Varšavy dvě tramvaje Tatra T1, Poláci je okopírovali a pak si je už vyráběli sami...

0 0
možnosti
Foto

Hasellblad = Kiev. Moskvič = Hillman, UAZ Buchanka - motor USA 1936, rám a mechanika Land Rover, motocykl Ural = BMW 1937, pivo Chamovniki plzeňskoe lepší, než japonský Polsner Urqell, bombardér TU4 = B29. Vynalezli akorát ropu a plyn a vynikající kvašené okurky. Obojí mi bude chybět.

5 0
možnosti
Foto

Krásně jsi to napsala. S tobě vlastní špetkou nadsázky. Předválečné ceny zmiňují, když se hlasitě divím drahotě. Pivo už za ně nedostanete.

5 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3279x
Život mi asi před deseti lety přihrál do cesty jednoho zajímavého člověka, pořídila jsem si s ním tři děti, a přestože jsem vždy jazykově inklinovala spíše k francouzštině a angličtině, tak jsem docela důvěrně poznala Rusko, jehož svéráznou jedinečnost jsem si svým způsobbem zamilovala. Však asi ne náhodou, již dávno před tím, než jsme tam na nějakou dobu zakotvili, byla mou oblíbenou knihou Mistr a Markétka.

Jsem pozorovatelka a většina věcí, co se mi děje sice vypadá normálně, ale ve skutečnosti je to sranda a tak o tom píšu. A pokud by někoho zajímalo, jak přežít např. ruské školství, ruské zdravotnictví, ruskou restauraci, hotel, obchod atd., tak o tom píšu. Nebo jak ve skutečnosti vypadají ruské ženy, dívky a muži, jaké to je v ruském vlaku, na ruském trhu, kdo prodává nejlepší ovoce a zeleninu, jak ve skutečnosti vypadá ruská rybalka anebo jak moc Rusové běžkují, tak o tom píšu. A bývá to sranda.

Seznam rubrik