Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

:-/ O té slevě nás politici informují už dlouho. Já jen nějak nevidím žádnou úsporu. Proč? No, minulý pátek jsem tankovala u ONO litr benzínu za 42,90. Tenhle pátek za 44,50. Pokud budu tankovat až v červnu se slevou 1,50 tak to bude furt dražší než když vláda slevu schválila, resp i než 13.5.2022.

Přesně jak v supermarketu. Zdražíme, abychom náhodou neprodělali, až uděláme "akci"!

0 0
možnosti

Tak to máte se vším.

Potraviny zdražily o 30 % procent už v březnu, ale penze ze zákona se zvednou tuším až červnu. O kolik se zdraží do té doby ostatní zboží, je ve hvězdách.

;-(

0 0
možnosti

P16e84t85r 74M42a81n65d82a

21. 5. 2022 7:32

A jaké poučení z toho plyne ? Chtěl jste si kopnout do vlády. Nebo máte za článek v babišidnes, odměnu ?

0 0
možnosti

Kdepak.

Autor pouze konstatuje, že díky inflaci stát inkasuje za prodej téhož množství zboží , mnohem víc, než to bylo před inflací a proto by stát neměl být tak "nenažraný" a měl by těm kupujícím nechat aspoň něco na přežití.

;-)

1 0
možnosti
Foto

Jaképak copak? Za těch 300 si kupte autore, když budete trochu počítat normálně půl pecnu chleba a 3 vejce. Pěkně se napapkáte, zapijete to půlkou piva od včerejška a můžete jít spokojeně do hajan. Máte ještě nějaký problém??

0 1
možnosti

Tak jeden den by tím v pohodě zalepil - a těch zbývajících 29 - 30 dní ?

:-P

0 0
možnosti

S cenami ropných produktů je to složitější a laciné nadávání na distributory a pumpaře je dílem neznalosti a dílem propagandy. Divoké devadesátky už jsou za námi a na trhu jsou většinou jen slušné firmy, i když podvodník se vyskytne všude a kazí jméno všem.

Cena ropných produktů u nás vychází z ceny ropy obchodované na burze v Rotterdamu, na té samé burze jsou i ceny všech produktů z ropy, k té ceně se přidá rafinérská marže, ta odráží cenu za kterou je ropa skutečně nakoupena a za kterou lze produkt dodáván na trh, tedy může být i záporná, dále obchodní přirážka, nebo sleva rafinerie, pak už jen marže distributora a marže pumpaře.

Marže distributora a pumpaře jsou náklady a zisk, celkem jednoduché přehledné a ani ministerské kontroly neshledali pochybení nebo předražování. Takže pokud je cena ropy jasně dána problém je už jen na straně rafinerie, u nás je jen jedna a odborníků tedy žalostně málo a problematika dost složitá. Stát by si na kontrolu musel najmout někoho se zkušenostmi ze zahraničí, těžko se ale najde někdo nezávislý, vláda by podřezala Unipetrolu (PKN Orlen) větev, kdyby jim do účetnictví nasadila někoho od konkurence. Pár odborníků z podobného oboru má ve firmách i Babiš, ale to by si zase podřezala větev vláda. Takže pokud si někdo "mastí kapsu" je to zřejmě rafinerie a proto jezdím nakupovat do Polska, mají tam značkové pumpy PKN Orlen. ;-)

0 0
možnosti

Rozdíl v maržích u našich pump dělá cca 3 Kč, přičemž i ty, které jsou o ty 3 Kč/litr levnější, vydělávají.

;-)

0 0
možnosti

Už tak není na silnici k hnutí.Benzin by měl být dražší,provoz je neúnosný!Všichni co jezdí jsou bohatí!

0 2
možnosti

Máte fakt krásný "problémy'...

3 4
možnosti

Mně je to jedno, kupuji jen za pětistovku.;-)

3 0
možnosti
Foto

A v dnešní moderní době ty technologie tak pokročily, že to máte načepované mnohem rychleji než dřív, že? :-D

(Vtip bohužel není můj, koloval po internetech.)

4 0
možnosti
Foto

Kupte si trochu vtipné kaše. ;-D

1 3
možnosti

a podělte s ní pak pana Dvořáka !

;-D

0 0
možnosti

P55e83t84r 91B71u47r13i82a13n

19. 5. 2022 15:29

Věčné skuhrání na cokoliv je takový národní sport Čechů.

Ovšem s jednou výjimkou. Nevšiml jsem si např. v únoru, že by si někdo stěžoval na to, že mu stát ulevil 1500-2000kč na daních

Nikdo se neptal s kým se má o tu částku podělit, anebo kam ji přispět.

2 2
možnosti
Foto

Jsem velmi vděčný komukoli, kdo mi něco dá – ať už mi koupí kafe za 25 Kč, nebo by se plácl přes kapsu (ne že bych to vyžadoval, ani jedno).

Ale radovat se, že jsem dočasně obírán o malilinko méně, to se mi opravdu nechce :-) Stejně jako se například neraduju, že už můžu do restaurace – naopak skuhrám, že autory těch diskriminačních zákonů neposlali sedět. Natvrdo.

6 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5702x
Parazitující živnostník, školitel češtiny, korektor a redaktor, libertarián, euroskeptik, pravičák, E(I)NTJ a fanoušek hudby, češtiny, cizích jazyků, technologií, her a seriálů.

Narodil jsem se v roce 1991 v jižních Čechách, dlouho bydlel kousek od Berouna, nyní se pohybuji v Praze. Živí mě převážně čeština, jsem korektor, editor, redaktor, školím jazyk ve firmách i státní správě. Od roku 2011 jsem dělal pro různá online média, téměř tři roky (od roku 2013) jsem psal jako externista do technologické rubriky iHNed.cz, velmi výjimečně i do tištěných médií. Po získání titulu (v roce 2015) jsem z přivýdělků a dohod udělal živnost – jsem OSVČ, tedy parazit, mám svůj tým lidí a nabízím kompletní služby ohledně textů, od tvorby přes korekce po překlad. Mezi mé klienty patří například jeden velký výrobce elektroniky. Školím češtinu, etiketu a „komunikaci“.

Vystudoval jsem mezinárodní obchod na FMV VŠE a amerikanistiku na FSV UK, na půl roku jsem si odskočil studovat terorismus, národní bezpečnost a trestní systém do Spojených států. Předtím jsem měl to potěšení studovat trubku (a jako vedlejší obor klavír) na pražském Gymnáziu Jana Nerudy s rozšířenou výukou hudby. Od září 2016 jsem nastoupil jako student Ph.D. zpět na FSV (momentálně přerušeno).

Mám úžasnou ženu a neméně úžasnou roční dceru – jsou pro mě vším.

Politicky jsem libertarián/minarchista: Příznivec malého státu s malými pravomocemi, který chrání před násilím a krádežemi a vynucuje nutné minimální zákony. Jen pak může společnost fungovat, aniž by nějaká skupina utlačovala nebo vykořisťovala jinou, a země může ekonomicky prosperovat.

Děkuji za návštěvu mého blogu, snad vás moje texty zaujmou.