Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nechutné bláboly rudého důchodce

0 0
možnosti

Ukrajina hlavně potřebuje převahu zbraní. A tu už má. Lidské počty tady rozhodují až v druhé řadě.

A s obnovou poválečné ekonomiky mezinárodní společenství pomůže, už teď se vymýšlejí programy. Toho se nebojím.

3 0
možnosti

No já se bojím spíš toho, co udělá sama EU, než toho, co Udělá Rusko.

Jak tak pozoruji, tak členské státy mají na pomoc Ukrajině jiný názor, než Brusel a NATO a obyvatelé členských států spíš na straně svých vlád, než Bruselu.

:-/

0 0
možnosti
Foto

Podle průzkumů naprostá většina Američanů pomoc Ukrajině podporuje. V řadě věcí si o Američanech nedělám iluze, ale nevěřím, že by byli až tak hloupí a Kyjev takto výrazně podporovali bez nějakého realistického plánu na vítezství.

6 1
možnosti
Foto

Podívejte se na to i z obyčejného obchodního hlediska, např. jak se díky USA vyšvihlo nahoru západní Německo. Je to investice, ale bohulibá. :-)

2 0
možnosti

To jsou úvahy....Rusko pomalu postupuje - ale to jak víme, ve válce nic neznamená, záleží na vytrvalosti a ekonomické kapacitě, zdrojích nafty atd. Už jsem slyšel jednoho českého experta, že válka se může protáhnout do zimy. (Všichni čeští experti v únoru prohlásili, že je válka překvapila. Cha.) Může potom jít o opotřebovávací válku, jakou prováděla Moskva s Čečnou. Tehdy chodili ruští vojáci do války v teniskách, vyzbrojeni jak ve 2.světové - samopaly, kulomety, RPG a tanky, OT...tu a tam vrtulník. - A s tou emigrací - Ukrajinci nepůjdou jen do exkomunistických zemí, ale klidně i dál, zejména mladí, kteří třeba chtějí studovat na Západě nebo ti, kteří chtějí vydělávat víc než 15 000 kč měsíčně při mytí nádobí v Praze nebo uklízení hajzlíků.

0 0
možnosti

Jak vidíme, tak Západ ty Ukrajince příliš nevítá - na rozdíl od bývalých postsovětských satelitů !

:-/

0 0
možnosti

Asi se mi to jen zdá, Tady pan Bartoň naznačuje, že Ukrajina vede válku proti Rusku.

Asi takhle, Putinovo Rusko je krvavý agresor, který vtrhnul s armádou na ukrajinské svrchované území. Páchá válečné zločiny, vraždí civilisty, ženy i děti. Putin nechce vyjednávat o ničem a požaduje provést genocidu národa, Ukrajina a Ukrajinci podle něho neexistují, jsou to nacisti určení k likvidaci.

Původní cíl byl přece jasný, obsadit Ukrajinu v několika dnech, ustanovit loutkovou vládu a pak připojit území k Rusku. Všechny ostatní jakoby cíle (obklíčení Kyjeva, obsazení Oděsy a pod.) jsou jen postupným couváním z nemožného. Mám pro Putinovi rašisty taky takový cíl a ten je tutově reálný. Stažení všech jednotek za hranice Ruska ze všech ukrajinských území, včetně Donbasu i Krymu, pokud splnění cíle bude zase překážet nedostatek pohonných hmot, tak na to jsou odborníci z 1. Ukrajinské traktorové jednotky, oni vše odtáhnou, za mírný poplatek. ;-)

8 0
možnosti

Je to bohužel ale jen vaše nerealizovatelné zbožné přání.

;-(

0 0
možnosti

Západ chce dotlačit Ukrajinu k vítězství.... Jo, jo, dotlačit. Nenapadlo vás třeba to, že západ pomáhá suverénnímu státu napadenému Ruskem???

10 0
možnosti

Ono zřejmě nejen Rusko, ale i autora, překvapilo to, že se Ukrajina postavila agresorovi a bání svou zem.

5 0
možnosti

Tak nám pan Bartoň "realisticky" objasnil situaci a vyhlídky války na Ukrajině.

Chápu to tak, že dle aurora je nejlepší řešení aby Ukrajina kapitulovala, přistoupila na všechny podmínky Ruska a Západ by zastavil veškerou podporu Ukrajině

A nastane mír a klid k práci.

5 0
možnosti

Ten překlep "aurora" je moc fajn. Sedí.

4 0
možnosti
Foto

Klasickým příkladem debaklu ruské armády je pokus o přechod řeky Severní Doněc, kde jednu z motostřeleckých brigád doslova zmasakrovala ukrajinská dělostřelecká palba. Odborníci napočítali minimálně 70 kusů techniky od tanků přes obrněné transportéry až po nákladní vozy, které zde Rusko ztratilo. Odhaduje se, že bitva si na ruské straně musela vyžádat kolem 400 lidských životů a mnohem více raněných. I některé ruské komentáře se k události vyjadřují velmi kriticky, což je neobvyklé.Ruské ztráty živé síly i techniky dosahují alarmujících čísel, protože se odhaduje, že Rusko již na Ukrajině pozbylo snad až pětinu svých celých pozemních bojových kapacit. Počet mrtvých a raněných vojáků se už nejspíš pohybuje okolo 60 000 a ruská armáda prokazatelně ztratila i asi 670 tanků, už bezmála čtvrtinu předválečných aktivních počtů. Samostatnou kapitolu tvoří ztráty na moři, zvlášť ponižující potopení raketového křižníku Moskva a dlouhý seznam menších lodí, jež zničily ukrajinské bojové drony.Stále víc odborníků se proto ptá, jak dlouho může něco takového pokračovat. Jestliže Rusové za dva měsíce bojů ztratili pětinu svých sil, znamená to ztráty asi 10 % za měsíc, takže možná již někdy v červnu by mohl Putinově armádě hrozit i kolaps praktické bojeschopnosti, který se zpravidla definuje ztrátami ve výši 30 %.

8 0
možnosti

Ruské ztráty mne vůbec netrápí.

Za problém považuji spíš jak dlouho tento vojenský konflikt potrvá a kolik Romů k nám ještě příjde.

;-(

2 6
možnosti
Foto

Dokud bude Putin lídr Ruska, Ukrajina nemůže zvítězit, i kdyby to mělo skončit poslední světovou válkou. Čím déle bude válka trvat, tím bude Ukrajina a s ní i Evropa chudší.

1 8
možnosti

R^

Krátké a naprosto výstižné !

0 5
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články