Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

My máme v okolí naší vísky tzv.malý okruh, kde pravidelně chodíme s pejsanem. Starostka mi kdysi poučila,že tam jsou staleté leté duby, které zasazovali vojenští vysloužilci, kteří nemohli najít práci. Uctivě je objímám a oni nás ochraňují před žhavým sluncem,resp, malým deštíkem. Od té doby co jsem si přečetl, jak i stromy si umí pomáhat je ctím ještě více. Karma za krásně napsaný blog.;-DR^

1 0
možnosti
JT

O těch stromech krásně píše německý lesník Peter Wohlleben. Předtím ho vůbec neznaje jsem si "náhodou" jednu knížku koupil s tím, že se dozvím něco o dendrologii a nějakém popisu stromů, ale bylo to o životě stromů, o jejich cítění, vzájemné pomoci ... možná jsme četli to samé:-)

0 0
možnosti
Foto

Já se podíval jen na nadpis a napadlo mě, že jste se pokoušel rozmlouvat s panem Zavadilem.

Ale stromy na rozdíl mají o čem vyprávět. R^

0 0
možnosti
JT

Pana "duba" Zavadila neznám, ale možná jsem o něj už někde zavadil;-D

0 0
možnosti
ES

Určitě to není jednostranné spojení. Prší na vás l...aV

1 0
možnosti
Foto

R^:-)

Moc pěkný strom. K dubům mám od dětství vztah. Měli jsme dva na zahradě a díval jsem se na ně z okna obýváku a ložnice.

1 0
možnosti
Foto

Také takto komunikuji se stromy, včera jsem seděla pod lípou... přímo na zemi, v parku, a že bych i pak měla tolik energie právě proto? :-)R^V

2 0
možnosti
MB

Jste vlastenka! Lípa je oficiálně stromem Slovanů od roku 1848. Zvolení lípy představovalo národní symbol vůči útlaku a agresivitě velkoněmecké říše. Ta si totiž vybrala jako svůj symbol dub.Já na chalupě mám nejraději - Ve stínu lípy u osobní pípy. Sedím tam jak dub, žena hledí jako puk ... :-)

2 0
možnosti
MB

Naprosto souhlasím, popsáno nesmírně hezky. Na strom se dívám, jako na zhmotnělé "něco". Je v něm skutečně vše. Od pamětníka, přes užitečnost všeho druhu. Pád stromu ve mne vyvolává až lítostivé pocity - jako by padl člověk. Těším se z fotky bývalé chaty. Je hna ní můj otec s dcerami. V rukou mají malé sazenice smrčků. Následně převezeny o 100 km dále. Dnes úžasná alej na mém pozemku. Tak tam chodím a cítím se opravdu blaze. Jsem doslova sepjat. S minulostí a vzpomínkami. Lidé odcházejí, stromy nahazují další přírůstky. Strom je úžasnost - více stromů pak les. Les a pobyt v něm - skutečně jako přírodní chrám! Počínaje úžasným lomením světla, zvířaty a hřiby konče. Zajímavost :

Ono objímání stromů a komunikace s nimi. Skutečně, něco na tom je. Zajímavý zdroj příznivé energie. Konali již naši předkové A stopy vedou až do Číny! Pak lípa, jako ideální. Dub je symbolem moudrosti. Osvědčená vrba - vyposlechne vše a nic nevyzradí! Kdysi jsem byl v Číně, úžasné. Ranní ruch, spousta lidí běží, dokonce s klecí a ptákem? Tak jsme je šli stopovat. Kde byli? No logicky v parku u stromů! Jejich klasické cvičení - cíleně vše pomalé. Parádní ukázka harmonie člověka a přírody. Sranda - Pták visel na stromě. V kleci, cvičil taky ! :-)

2 0
možnosti
JT

Přirozený les - tam je všechno - stromy různých druhů a stáří, pak keře, spodní patro - rostliny, mechy, houby, také "mrtvé" dřevo, které žije jinak - poskytuje domov mnoha breberkám, kterého zpracovávají. Jinak velmi milý komentář, děkuji:-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS