Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J56a23n 47V93ě77r24n65ý

18. 5. 2022 10:35

Tak nevím, já jsem antikapitalista až do morku kostí, ale ona je dnešní společnost opravdu rozmazlená a rozežraná. Když nebude plyn, tak si holt budem muset tu teplotu snížit, nejde dělat nic jiného. Stejně tak podle mě není potřeba jíst každý den chlazeného lososa z oceánu nebo si každý rok kupovat nové oblečení. To není žádná "agresivita a bezohlednost".

0 0
možnosti

Nadávání na systém je mylné, naopak udržet demokracii je nutnost. Nikoli systém, ale my voliči osobně jsme dosadili Zemana na Hrad a s ním pochybné existence. Věděli jsme, že je pomstychtivý prospěchář co lže a nevadí mu zlodějiny jeho kamarádů, přesto jsme ho zvolili, někteří s absurdním argumentem, že aspoň bude sranda a nebude nuda. Hořkotrpně musím přiznat, že je to pravda.

Podobně to bylo s Babišem, věděli jsme, že je vyšetřován za zlodějinu, že je ve střetu zájmů a přihrává si dotace i kšefty, že je to asociál, který otáčí kormidlo podle veřejného mínění, jen aby se udržel o moci a mohl z pro sebe těžit státní kasu. Rozhazoval peníze svým voličům tak, že jsme měli nejrychlejší tempo zadlužovaní, přesně tyhle natištěné peníze se dnes přetavili do tempa nárůstu inflace. Mezi lidmi jsou dluhové peníze, na které nenavazuje výkon hospodářství a tihle lidé se dnes snaží utratit vše za cokoliv ať to stojí co chce. Bohužel ti kteří nedostali nic a mzdy se jim propadly pod únosnou mez, mají existenční problémy.

Co se dá s tím dělat? Vláda může částečně uměle znehodnotit měnu, obere ty co nyní mají nadbytek a vyrobí spoustu žebráků, kterým se může snažit pomoci, což je v podstatě nemožné u všech. Vláda to může nechat jak je, snažit se krotit inflaci kontrolu marží a trestáním lichvářů, počkat až bude nadbytek peněz utracen za předražené zboží a mezitím pomáhat těm co se postupně propadají do bídy. Taky nepomůže všem, ale protože to není najednou je zachráněných mnohem víc. Jsem rád, že o toto se vláda snaží, i když Babiš s Okamurou tlačí na další plošné rozhazování peněz tištěných na dluh, je to jen zvětšení stávajícího problému.

ČNB do teď testovala obyvatelstvo, kolik jme schopni a ochotni platit úroků, kolik vlastně máme doma úspor. Michl naopak vyznává opačný směr, zlevnit hospodaření především velkých firem, udržet větší počet žadatelů o hypotéky. Zeman jmenováním zase tlačí vládu k řešení větší inflace, je to házení klacků kde se dá.

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS