Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

Pane Nikle, studující v Americe, tatík vám snad opět o tom socialistickém ráji vyprávěl?

1 0
možnosti
FD

Mnoho peněz skončí na ůčtech státu,který by měl sanovat dluhy.

0 0
možnosti
Foto

Buďme rádi i za tuto fázi. Doplňuje ty, které jsme během života prožili. V prvomájových průvodech jsem viděl coby žák základky nosit portrét Stalina a pak na začátku jednoho škoního roku nás třídní vyzval nalistovat v čítance stránku 3, kde byla Stalinova fotografie, vytrhnout ji, zmačkat, postavit se do fronty a hodit ji do koše. Stali jsme v hloučku před výkladní skříní Elektra a sledovali ve vystavené televizi přenosy hokejových mistrovství světa, protože doma měl TV málokdo. Viděli jsme na obloze první družici, zažili prvního kosmonauta, přistání na Měsíci, marný pokus o usměvavý socialismus, splachování průkazů KSČ a SČSP do klozetů a pak litování tohoto činu. Nezapomenutelné nervy při hokejových zápasech se sbornou, které jsme brali jako satisfakci a po Normalizaci Listopad a velké oči na život bez socialismu, kuponová privatizace nám ty oči přivřela a pak už jsme jen koukali, aby se aspoň nám samotným žilo líp, když už ta republika půjde žebrotou. Radovali jsme se, že jsme se zbavili Kremlu, který nám přikázal nebrat Marshalův plán, zrušit lehký průmysl ve prospěch těžkého a zbrojit a zbrojit a místo něj přišel diktát z Bruselu, že rum není rum ale Tuzemák a od koho můžeme kupovat a od koho ne. Taky kdo je svatý a kdo z pekla.

1 6
možnosti
Foto

Pane Bicero, a do Technického slovníku z r. 1956 jste heslo Kybernetika (Kybernetika je buržoasní pavěda) ráčil dát Vy a nebo s. otec?

Za socíku jsme mohli kupovat, od koho můžeme a od koho ne? A také jsme mohli prodávat, komu chceme? Např. barevný superikonoskop, vyvinutý ve VÚVET, se mohl prodat britské televizi?

Mohl bych Vám tu nadatlovat velký seznam toho, co se kdy smělo a nesmělo. Ale proč? Ti rozumní a znalí to vědí, a ničit si klávesnici kvůli někomu, komu už ty rudé trencle nejdou sundat?

FUJ! Rv

6 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik