Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Nerada to píši - odstěhujme se do ciziny, tam to tak nemají.

3 0
možnosti
LV

Běžte, rádi Vás přivítají. Ale Vy budete zklamaná, mají to úplně stejné.

0 2
možnosti
Foto

Díky za článek, zdá se mi moc dobrý. Nesouhlasím s názory některých komentářů, že je někdy to jde do kopce a jindy z kopce a že to je normální. Není. Pokud se věci nedaří, má to vždy nějakou příčinu. Podle mého hlavní příčinou toho, že naše ekonomika (nejen) jde z kopce, je, že "vládci", kteří nastavují pravidla společnosti, jsou ačkoliv vzdělaní, přesto hloupí. Nemají schopnost přemýšlet či předvídat, co která myšlenka a její aplikace přinese za nějaký čas. Pokud ale řekneme, že politici jsou hloupí, pak bychom neměli zapomenout na voliče, kteří je nakonec povolávají do služby. Takže podle mého celá společnost hodně "blbne" až na malé výjimky,

3 0
možnosti
SJ

myslíte že je politik hloupý, když jako první věc zabezpečí sebe a svou rodinu a pak dělá všechno pro to aby mohl být u koryta ještě nějakou dobu? Politici nejsou tak hloupí, jen je jim jedno co bude za nějaký čas, oni potřebují získat teď dokud to jde, pak až příjde problém za nějaký čas bude to řešit někdo jiný a oni budou v pohodlíčku, protože se zabezpečili když mohli.

3 0
možnosti
Foto

Kterého českého člověka trápí drahota?

Nebuďte slušná, uveďte konkrétní jméno.

4 4
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Ireine, já se klidně uvedu. Jako vdova s jedním příjmem a s hypotékou (bohužel manžel zemřel v 55 letech) se mám co ohánět. Nestěžuju si, jen konstatuju. Stačí to takhle? Přeji hezký den.

3 0
možnosti
MS

Čecháčkovský člověk si v minulosti hojně zneužíval zlodějinu "zelená úsporám", která měla jediný účel - baráčníci si koupili nový kotel za peníze podnikatelů, kteří tak v minulosti museli hodně omezit provoz (propustit zaměstnance) a rozebrat kotle na uhlí, aby si pak ti samí diletantští podnikatelé mohli udělat selfíčka jak jsou pokrokoví u nového kotle plynového.

Teď ten samý čecháčkovský člověk bude řešit nejen jak sežene plyn do svého nového kotle, ale také jak budou fungovat provozy diletantských podnikatelů, kterým nic neříká dlouhodobý plán. Nikdo nedbal varování, že plyn je slepá cesta. Tak teď si to užijte.

2 3
možnosti
SJ

říkáte užijte, ale ta situace se dotkne i vás.

1 0
možnosti
Foto

Měl bych pro všechny hroutící se s nataženou rukou jednu poznámku o vlastenectví... Není má, je Kennedyho. A až se tak začne ptát většina, pak bude lépe. Za sebe říkám, přestaňmě křivit trh a budoucnost směřujme ne tam, kam nás třicet let vede neslavná politika (laciná výroba) ale k technologiím, novému věku... Jo a ten citát... Neptej se, co může udělat tvá zem pro tebe. Ptej se, co ty můžeš udělat pro ni.

8 1
možnosti
MB

Názor samozřejmě dobrý a správný,. Chce to ještě maličkost - Aby občan státu důvěřoval. Prostě, že ty prachy nejsou zneužity. Že neplatí rozvoj Anofertu, když mu EU dotace zastavila. Že nepodporuje hradní klan s Balákem. Prostě, že úředníci slouží lidem a nikoliv oligarchům. Vzniká úplné komično - 30% říká podporujte je dále a zároveň i nás - oxymoron. Beru za jistou naději. Současná vláda otevřeně říká, - lépe nebude. Nechce pokračovat v plošných dluzích. To se líbit nemůže. Je to prosté - Jsme ve fázi, je hůře. . Aby bylo lépe? Klasika, třeba to vydržet. Teprve poté bude změna. Tak to běží od nepaměti Pouze jde o to, jaké škody k tomu můžeme ještě přidat ... :-)

2 0
možnosti
MB

Popsala jste realitu, kterou si lidé vzájemně sdělují. Určitě deziluze očekávačů zítřků, budelípů a botaniků ekonomie. Neustále něco poroste - HDP. V jistém smyslu - nic divného se neděje. Např. hrůzostrašné Hypo úvěry za 5% - proboha normal, tak tomu bylo už před 20 lety! Děje se, prostý cyklus, prošly všechny generace. Teď jde o to, jak se k tomu staví ...

Obávám se novým pohledům - Mám právo a nárok! Prostě, někdo mi to zajistěte. Nejlépe Stát! Snižte všechny daně - Vše levnější. Tentýž člověk očekává - Bezplatnou péči u lékaře, školství zdarma a solidní důchod. Nejlépe, daně neplatit. Názory sílí a chiméra bobtná. Výsledkem jsou pouze dluhy a posun v čase . Důsledky vyřeší někdo jiný, hlavně ne my ! ...

Je to právě dědina. Vycepovaný člověk. Ví, že po zimě přijde jaro. Že jsou doby dobré a horší. Asi by se měl starat a něco dělat. Stejně je to sranda - stát? To jsme si zkonstruovali sami. Náš zaplacený sluha. Postavený na důvěře. Mechanismus. který nic nevlastní - pouze to odevzdané. Kdo žije v dojmu, že právě on je jeho chlebodárcem a zachráncem? Logicky nemůže být spokojen :-)

5 0
možnosti
Foto

Jestli vás máslo za 60 a 10 vajec za 40 udivuje, tak to asi moc často na nákupy nechodíte. To už je tady nějakou dobu. Jo a mouka za 18, tu jsem taky už dávno neviděl.

3 0
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 26,41
  • Průměrná čtenost 2247x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik