Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

OSN už dříve předvedla, že u velmocí příliš prestiže nemá.

9 0
možnosti
JR

J57a47n 49R70á91ž

25. 4. 2022 16:23

Za prvé: Vůbec si nedovedu představit, jak by mohla OSN nějak aktivně zasáhnout do současného dění na Ukrajině, aniž by to nevyvolalo odvetnou reakci Ruska proti těm státům, které by tam vyslali vojáky, jestli by se vůbec nějaké státy do toho dobrodružství vůbec chtěli zatáhnout.

Za druhé, místo vyjmenování toho, v čem OSN dnes neumí vyřešit, by se dalo daleko snadněji napsat co je dnes OSM schopna reálně vyřešit. Marně přemýšlím, co by to tak asi mohlo být.

Závěr: OSN se už dlouhodobě ukazuje jako zcela formálně a jen zdánlivě fungující organizace s obrovskými provozními náklady, která ovšem pro většinu členských států nemůže už z principu svého fungování nic pozitivního přinášet.

8 0
možnosti

J52a94k92u51b 44Š13o35l77c

25. 4. 2022 13:00

Možná máme od OSN jenom nesmyslná očekávání. Bylo by hezké, kdyby OSN disponovalo světovou armádou, která by vždy správně zakročila a všechny zlé smetla. Ale je něco takového reálně možné? I kdyby nebyla Rada bezpečnosti, podle jakého měřítka by se rozhodovalo? Hlasování? Každý jeden hlas? To by také mohla být odhlasována likvidace Izraele.

Nečekejme, že OSN vyřeší všechny problémy. Rooseveltova představa byla utopická. Buďme rádi, za to dobré, co OSN přináší, i když je to samozřejmě moloch a sežere asi neskutečné množství prostředků.

2 1
možnosti
EK

Naprosto zbytečná organizace. Zrušit.

15 0
možnosti
PK

Ano, tak v případě OSN máme díky vám jasno a co si pěkně prosím myslíte o myslíte o činnosti vaší partaje a jejich zástupců v EU?

8 5
možnosti
AP

Pan autor je všeobecný odborník na celý svět - OSN, Michaláková a Norsko, pašeračka a Pákistán, syrští sirotci,.... takže činnost v europarlamentu je mimo jeho zájem?

2 1
možnosti
JK

Což o to, tenhle systém může být funkční jen pro konflikty nečlenů OSN a takové jsou zas některým členům ukradené. V ostatních konfliktech vystaví právo veta stopku vždy.

Představitelé OSN původně chtěli zabránit zrození dalšího šílence, který se rozhodne "spasit" svět. To se podařilo lépe než kdykoliv před tím, jenže tohle přesvědčení založené na vesměs osobních traumatech z druhé války nepřežilo výměnu generací.

Blahobyt a demokracie v západních demokraciích se stali natolik samozřejmé, že lidé nechápou, proč někdo žije jinak. Nepřipouštíme si, že někdo může nás zbavit majetku, kont, jídla i dětí. Zejména v západní Evropě mají pocit, že válka na Ukrajině je daleko, že je to opravdu hrozné, ale jich se to přímo netýká. Téměř se zapomnělo, jak příliš snadno dokáže jeden šílenec rozpoutat světové peklo.

OSN v dnešním obsazení v dnešním prolhaném světě je k ničemu, to je fakt. Než ale tohle shromáždění zrušíme jako nefunkční, tak musíme vědět co bude potom. Je totiž možné, že skutečně je OSN poslední, kdo brání světové válce, protože Rusko je sice členem Rady bezpečnosti OSN, ale vliv má pramalý a navíc instantně lže a ví, že ostatní to vědí, zbylo mu jen právo veta. Jde tedy o vztahy ostatních států a vyhození Ruska z různých orgánů je signál pro ostatní.

Jaká tedy struktura bude lepší než OSN, co zabrání válkám déle než po jednu generaci? To je ta správná otázka.

1 0
možnosti
LP

Díky pane Zdechovský za vaše informace.R^ Bez Vás bysme furt žili v domnění, že OSN je schopná a smysluplná instituce.:-(

1 0
možnosti
JD

J79a80n 29D57o82u43š74e33k

25. 4. 2022 9:37

OSN neplní svou funkci. Když mi přestala po roce fungovat kvasná zátka na domácí víno, vyhodil jsem ji a vyrobil si novou z hadičky a kusu plastelíny. Mám ji pět let.

Omlouvám se za ty metafory, zrovna koukám na MASH.

3 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.