Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naprosto přesně a výstižně. Ukrajincům budeme dlužit po generace. Karma jako hrom ! [UA]

1 12
možnosti
Foto

Obávám se, aby nakonec Ukrajinci vybraným zemím nedlužili za dodané zbraně

5 0
možnosti
Foto

Kolem mne už v podstatě nemám lidi, co by stáli za Ukrajinou. V lepším případě je to postoj "není to naše věc, obě strany jsou špinavci". Z většiny je to ovšem fandění ruským fašistům, ze zhruba 1/3 zcela otevřené. Nebožtík Hitler by měl radost.

2 6
možnosti

To nevím jaká je to společnost, ovšem ve světě má Ukrajina velkou výhodu právě proto, že málokdo zná větší šmejdy než Rusáky, aspoň tedy v Evropě.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

5 7
možnosti
PP

Každého, kdo se postavi ruskému nacismu, je potřeba podpořit, než se ruský nacismus začne šířit dál, viz německý nacismus.

11 2
možnosti
JK

S panem Barákem, se kterým se v různých diskuzích neshodnu prakticky na ničem, v tomto zcela výjimečně souhlasím.

Domnívám se, že obyčejní Ukrajinci na frontě bojují především za svoji vlastní svobodu a národní suverenitu. Ale tento boj je třeba v širším kontextu chápat i jako boj za svobodu všech ostatních zemí v okolí RF. Pokud by Putin Ukrajinu porazil, který stát by si podrobil potom pro ukojení svých imperiálních ambicí? Moldavsko, Gruzie, Kazachstán? A pak možná Pobaltí, ačkoli jsou členy NATO? Nějaké to ostřelování "nacistického" Polska? Má cenu to riskovat a pořád se bát toho skřeta? Není lepší, když si Putin vyláme zuby už teď, na Ukrajině? [UA]

11 4
možnosti
Foto

No, popsal jste budoucnost. Možná se něco změní a Ukrajincům poskytne NATO nějakou relevantní pomoc /ta současná je pro účely vojenské porážky Ruska jen symbolická a víceméně neúčinná, navíc se jí Německo brání zuby nehty/ a realitě ruské okupace střední Evropy se vyhneme. Ale, moc tomu nevěřím. Rusové nakonec budou okupovat celou Ukrajinu, půlku Ukrajinců vyvraždí hned a druhou zabijí v koncentrácích, a pak zaberou zbytek východní Evropy. První, kdo kapituluje, bude česká vláda - ať už bude jakákoliv. S velikostí a účinností takové armády, jakou máme my, by kapitulovala každá vláda. Sice bychom mohli mít lepší armádu, ale to nikdo nepřipustí, to by bylo na prohrání voleb. To raději budeme trvale v NATO černí pasažéři, a až nás bude chtít Rusko zabrat, každý se rád takových černých pasažérů zbaví.

1 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. Dokud jen dodáváme zbraně a peníze, je to 100x lepší než přicházet o lidi a válka na vlastním území. Pokud se Putin vyšťaví na Ukrajině, bude od něj klid. Díky Ukrajincům ....

19 4
možnosti
VB

Díky, takto uvažuji.

0 0
možnosti
VH
Foto

A je to. Proč myslet, když ti, komu jste to adresoval, žádné argumenty nepotřebují.

0 0
možnosti
Foto

A.Šándor: "Řekl bych, že ze skutečné podstaty se nebojuje o Prahu, ani o demokracii, ale Ukrajina bojuje o svou národní svrchovanost, to je potřeba si říct. Dodávkami zbraní, zejména těch těžkých a útočných, a nekritizuji to, se nepochybně přibližujeme tomu, že by se ten konflikt mohl přelít mimo hranice Ukrajiny. Odmítnout ruskou kritiku toho, že je nesmysl, že nemáme dodávat ruské zbraně na Ukrajinu, je sice postoj České republiky, ale v tuto chvíli to nevidím jako rozhodující. Třetí světová válka ještě nezačala, nezačala ani válka obdobné, jak říkají Ukrajinci, druhé světové. Zažili jsme čtyři bitvy o Charkov, a to byly zcela jiné masakry. Stále pokračuje dezinformační válka, stále pokračuje tah Ukrajiny na bránu, který po mém soudu není vždy vybalancován tím, co Ukrajina žádá a co my jsme jim ochotni a připraveni dát," přiblížil pro ŽivotvČesku.cz generál v záloze a bezpečnostní expert svůj pohled ohledně současné situace.

19 6
možnosti
Foto

"Řada realisticky uvažujících politiků na Západě nechce jít do války kvůli Ukrajině s Ruskem, a to bez ohledu na to, co si o tom konfliktu můžeme myslet. Důvodem je, že dopady, pokud by se konflikt přelil z území Ukrajiny, by byly tragické. Postrádám iniciativu, která by významně tlačila na oba účastníky konfliktu, aby se dohodli, aby konflikt neeskaloval. Samozřejmě za předpokladu, že budou záruky pro Ukrajinu, že bude zajištěna její bezpečnost a podobně. Na druhou stranu nebudou také marginalizovány požadavky ruské strany, pokud jde o budoucnost ruskojazyčné společnosti na východě Ukrajiny. Té se stejně Ukrajina nezbaví, bude tam vždy a bude tam pořád," dodal pro ŽivotvČesku.cz Andor Šándor.

Výsledkem jednání mezi Ukrajinou a Ruskem o ukončení válečného konfliktu by mohl být podpis dvou dokumentů. Jeden z nich by se měl týkat bezpečnostních záruk pro Ukrajinu. V Kyjevě to řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

11 2
možnosti
Foto

Oni nikomu milost neposkytují, oni s pomocí ostatních bojují sami za sebe.

16 10
možnosti
Foto

S přihlédnutím k počtu mrtvých, materiálním škodám a pravděpodobnému výsledku konfliktu bylo lepší jednat než bojovat.

5 2
možnosti
  • Počet článků 295
  • Celková karma 23,89
  • Průměrná čtenost 2238x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik