Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Poznámka k diskuzi: Putinův dekret je jistě motivován i snahou posílit postavení rublu. Pokud nám bude USA prodávat zemní plyn, jistě bude požadovat rovněž platbu v národní měně, tedy dolarech a ne v korunách, juanech či v eurech.

1 0
možnosti
LV

Tak ještě jednou - za dolar koupíte cokoliv kdekoliv na světě. Za rubl nakoupíte pouze v Rusku, a pouze to, co tam zrovna mají.

Navíc pokud Rusko potřebuje ruble, natiskne si je.

V každé ekonomice platí, že pokud v ní roste množství peněz, které nemůžou ven, zvyšuje to inflaci. Takže Rusko ruble nepotřebuje. Naopak potřebuje dolary a eura.

Převod na rubl je pouhý trik, což uznáváte i Vy sám.

8 0
možnosti
MS

Škoda, že nejste obyvatelem Bučy. Mohl jste zachránit civilisty, kdyby jste zaměstnal rusáky vašimi úvahami. Možná by se sami svázali a trefili zezadu do hlavy.

11 0
možnosti
PC

Nerozumím příliš podstatě některých sankcí vůči Rusku, konkrétně pak důvodům, proč Rusko pozaduje platby ve své měně. Autor to však podle mého názoru velmi dobře logicky vysvětlil.

Čemu však nerozumím vůbec, je pasivní přístup (speciálně) naší vlády ve stylu jakéhosi vyčkávání, což považuji za zcela nepřípustné a nezodpovědné vůči naší zemi a jejím občanům vzhledem k tomu, že případné uzavření plynových kohoutů z Ruska bude mít, jak autor správně píše, dalekosáhlé, katastrofální důsledky pro nás všechny.

4 8
možnosti
PC

Dodám ještě, že naplnění-li se nejhorší scénář, bude pak úplně liché ptát se, 'kdo za to může'.

1 0
možnosti
Foto

Sankce s výjimkami jsou pokrytecké.

1 1
možnosti
LV

Když už zmiňujete to, že peníze za plyn chodí na zmrazené účty, měl ̈byste v rámci objektivity, na kterou si hrajete, také uvést, že Západ nabídl Putinovi dohodu v tom smyslu, že platby za plyn a ropu budou z embarga vyňaty. A tuto dohodu Putin odmítl. Cílem toho opatření je totiž především uměle navýšit poptávku po rublu, který jinak nikdo nechce (přestože je dle Vás krytý zlatem a nerostným bohatstvím - což je nesmysl, ale o tom třeba někdy jindy). Tedy signál směrem dovnitř Ruska - podívejte, sankce nezabírají, kurz rublu roste.

Tvrdíte, že Rusko má své oprávněné zájmy a proto má právo vymáhat je silou.

V tom případě ale i kterýkoliv jiný stát má právo vymáhat své oprávněné zájmy silou. Tedy i Ukrajina. Kromě toho Ukrajina bojuje na obranu svého území proti ruské agresi. Čili její válka je spravedlivá, a to i podle leninského učení.

Takže asi tak.

12 0
možnosti
Foto

Škoda, nemohu použít adekvátní výrazy na hodnocení tohoto paskvilu a ubohé propagandy.

Tak vám, s neskutečným sebezapřením napíši, že jste naivní a buď jen neznalý, ale nejspíš ještě k tomu navedený. A pokud věříte Putinovu zdůvodnění, tak nebudete stále stejný, budete horší. Skutečný důvod plateb v rublech je totiž nutná potřeba podpořit rubl a zastavit či zpomalit jeho pád.

Vaše chvála rublu krytého zlatem(!) a hanění dolaru je natolik směšná propaganda, že se vyvracením ani nechci špinit. Mohu vám jen doporučit trvalý pobyt pobyt v Russku, zemi vašeho blahobytu. Aspoň se tam vyhnete nepokojům, které prorokujete po putinovsku Evrtopě.

Závěrečné hodnocení: 4-. Jste trapný troll a ještě slabší propagandista. I zadarmo jste drahý.

16 1
možnosti
Foto

Pane Machačku, já to u autora nevidím na propagandu, ale na, no, nevědomost. Napsala bych to jinak, ale ban.....

5 0
možnosti
Foto

S těmi voliči - to je teda svatá pravda, Vám řeknu. Bylo -li by bývalo bylo více či alespoň pět pohromadě včas, pak by válečný zločinec nebyl té smělosti, neměl by tolik podpory a nemuseli jsme se včera, dnes i zítra bát. Ale víte, jak to je s těmi zkroucenými zdroji nesmyslů, za jejichž šíření vstali bojovníci. To se pak snadno děje, že politici tomu či onomu lezou za úplatu do věrtele a s ním voli čí asi (?)

3 0
možnosti
VS

Když tak čtu o tom zlatem krytém rublu, o který bude taková rvačka, vzpomněl jsem si na pohádky o zlatém dvouhlavém orlu, který co nevidět smete mrzký imperialistický dolar do hlubin zapomnění, jak tady před více než deseti lety psal Velký Kompilátor Břetislav Olšer.

7 1
možnosti
Foto

Ale za to, že není, může USA. Nedodal raznice a těžební zařízení na dobývání zlata. :-)

4 0
možnosti
Foto

Takže rubl krytý zlatem je opřený o bohaté nerostné zdroje, zatímco americký dolar není krytý ničím. Jen mi potom hlava nebere, proč chtějí všichni raději americké dolary a ruské rubly ne. A argumentovat proroctvím nějaké baby, že po roce 2022 dojde k obnovení veliké říše Sovětského svazu? Těch pohádek je zde trochu moc.

11 0
možnosti
ZZ

Nám je celkem jedno čím platíme jestli dolary, či rubly.

Obě měny se musí nakupovat, protože inkaso od spotřebitelů je v Kč - a ty nikdo nechce.

;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.