Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

..... detaily bych neřešil,- našinec chápe, v Bruselu by na to potřebovali deset tlumočníků a stejně by kroutili palicama jak nemocní vosli,- ..... podstatný je, že slovutná EUEU sa rozhodla, že do roka 2026 tuto zásadní otázku vyřeší,- vono dojít k rozhodnutí za cca 7 jařin (tři járy už vo tem jednají) v tak triviální záležitosti, nejni totiž vůůůbec špatnej výkon,-žejo;-D!

2 0
možnosti
IV

Škoda že té karmy nemůžu dát víc... ;-D

3 0
možnosti
TB

Já bych preferoval, kdybyste dala nějaké argumenty.

1 1
možnosti
Foto

Copak, něco z think tanku IVK?

3 6
možnosti
MS

Já bych tedy navrhoval namísto letního času nařídit v celé Evropě jednoduše začít pracovat o hodinu dříve, abychom o ni nebyli okradeni. Jednoduše se změní jízdní řády, otevírací doby obchodů, pracovní doby úřadů, začátky veškerých směn, změní se cedule a webové stránky, atd atd ... A protože "to je blbé, to se bude líbit":-). Výsledek sice bude stejný jako jednoduché posunutí ručiček hodin, ale zábavy s tím bude nepočítaně ...

0 1
možnosti
IV

Proč v celé Evropě? Ať si to každá firma zařídí podle svého, ne?

2 0
možnosti
JM

Jsem rád, že se ten čas střídá. Sice by mi víc vyhovovalo, kdyby to bylo začátkem října a začátkem března, jako to bylo za totáče, kvůli zeměpisný poloze ČR by to bylo přirozenější.

Ono se od toho času všechno odvíjí, kdy otevřou krámy, kdy začíná škola, atd.. Takže děti nemusí vstávat za tmy, nebo přijít do školy se sluncem nad hlavou.

Lepší když se mění každej půl roku čas, než otevírací doba obchodů, začátek školní výuky, atd...

4 3
možnosti
TB

Píšete to správně. A autisté z hvězdárny na vás umí reagovat pouze mínusem.

0 1
možnosti
Foto

Za mě souhlas, jsem rovněž dlouholetým odpůrcem tzv. letního času jako autor. Jen drobná poznámka. LJ píše: "Ale skoro ještě větším nesmyslem je přejít trvale celoročně na cizí čas a mít tak po celý rok poledne už v jedenáct dopoledne." Myslí tím celoroční zavedení SELČ u nás, což považuji za nesmysl absolutní a jsem zásadně proti. Jen si myslím, že při platnosti LČ není pravé poledne v rámci naší časové zóny (na 15° poledníku) v 11 hodin, ale ve 13 hodin. Jinak řečeno v 11:00 SELČ je 10:00 SEČ, pak ovšem poledne, tedy 12:00 SEČ bude ve 13:00 SELČ. (Ale mohu se mýlit, připouštím.)

6 1
možnosti
TB

Máte i lepší argumenty než "jsem totálně proti" a "he to nesmysl"?

0 1
možnosti
OT

To víte Ládíček se musí semotamo projevit a na víc už nemá.

0 10
možnosti
Foto

Pod jednou takovou anketou jestli chceme "letní" nebo "zimní" čas jsem psal, že u nás je 12 hodin když je slunce nad 15 poledníkem. A že taky podporuji Ukrajinu, ale Kyjevský čas nechci, děkuji pěkně.

5 0
možnosti
TB

K čemu praktickému člověk potřebuje, aby blo slunce nad nějakým poledníkem?

1 2
možnosti
VF

To muselo dát práce.

4 4
možnosti
LV

Tolik blábolení o tom stejném. A stejně bez výsledku.

Píšete:

Večer nebude světlo déle tím, že si budeme v devět říkat, že už je deset.

Zdroj: https://jakl.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785551&utm_campaign=abtest189_panel_sluzeb_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

No vidíte. A je. Stačí si ráno říci, že v pět je světlo jako v šest a podle toho si přivstat. A pokud chcete chrápat do oběda, nikdo Vám nebrání.

8 8
možnosti
Foto

Tak především jde o to, že my si nebudeme v devět říkat, že už je deset. ONO BUDE DESET.;-)

3 1
možnosti
  • Počet článků 442
  • Celková karma 36,00
  • Průměrná čtenost 4089x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik