Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Zaujímavé - v roku 2003 USA svojvoľne zaútočili na Irak. Aj generálny tajomník OSN to označil za porušenie medzinárodného práva. Sankcie proti USA žiadne ... Svetové rozhorčenie žiadne. Naozaj to vyzerá, že USA si môže dovoliť všetko a taký ako vy tomu jednoznačne napomáhajú.

10 10
možnosti
PK

Prečo by to robil? Aby vám ulahodil? ;-D

2 1
možnosti
ZZ

Stávající situace západu velmi vyhovuje.

Ruce si nepálí a přitom Rusko krvácí skoro stejně jako Ukrajina.

Z cizího krev neteče a poskytnuté půjčky udělají z Ukrajiny nesvépravného vazala.

:-(

8 1
možnosti
PK

A jaká je vaše představa? Konvenčními zbraněmi, nebo atomovými, nebo neutron atd....

23 1
možnosti
MP

To je trochu divný dotaz. Samozřejmě že by konvenční zbraně stačily. Při technické převaze západních zemí a evidentně žalostnému stavu ruské techniky a vojáků by je evropské země sfoukli jako svíčku... Kdyby CHTĚLY.

1 2
možnosti
JS

To by byla konečná, tedy 3. světová ;-(

18 1
možnosti
Foto

V každém případě by to byl konec Matičky Rusi. Západ si ale nechce vzít na triko vyvraždění mnohamilionového národa. V tom se od Kremlu liší.

Putina např. rozlítilo to, že si Biden dovolil navštívit Polsko. Dá se s někým takovým jednat?

Ideální řešení je "eliminace" Putina vlastními lidmi. Pokud se to nepovede, jsou dvě možnosti - válka se potáhne až do úplného zničení Ukrajiny, anebo budou muset zasáhnout "neidentifikované" diverzní jednotky proti armádě RF na území Ukrajiny za současného působení v okolních oblastech RF, kde se dá očekávat protikremelský odpor.

Přistoupit na na požadavky Kremlu by znamenalo také konec Ukrajiny.

A Putin by se nezastavil, na řadu by přišlo Slovensko a ČR. Pak by ke konfliktu s NATO stejně došlo.

Tak si můžeme vybrat.

9 7
možnosti
VB

NATO je obranného charakteru a nechce spustit 3. sv. válku (jadernou), nicméně v Jugoslávii jako nečlenské zemi Západ zasahoval. I dnes se chování ruských vojsk na Ukrajině dá označit za nejkrutější válečné zločiny (vyhlazování měst, zakázané útoky na civilisty, jejich mučení hladem aj.). Měli bychom si také uvědomit, že ruské útoky na ukrajinské jaderné elektrárny jsou vlastně ze strany Ruska tím prvým "jaderným" krokem (jde o opakované útoky na JE s vysokým rizikem zavinění úniku radioaktivního záření), takže i z tohoto pohledu by byl oprávněným - v reakci na dění - zásah NATO - radioaktivita se na hranicích Ukrajiny nezastaví. Spolu s útoky poblíž hranic Polska je jisté, že Putinovi už nejde "jen" o Krym či "jen" o Ukrajinu. Mám pocit, že většina Evropanů by riskla globální konflikt, než se nechat dál vydírat Kremlem, V. Zelenskyj si toho správně všiml.

3 7
možnosti
JR

J77a71n 90R19á43ž

27. 3. 2022 11:48

Že by většina Evropanů riskla globální konflikt, než se nechat dál vydírat Kremlem silně pochybuji!

Rusko nepotřebuje Evropu vydírat, protože nemá co od Evropy získat jiného, než co je Evropa připravena mu to sama a velmi ráda dát.

5 0
možnosti
JK

Jenže Putin se nebojí, že použitím atomových zbraní uškodí i sobě. Jeho uvažování je založeno na tom, že bez silného Ruska nemá jako taková smysl vůbec celá lidská civilizace. Takže tam to je jasný.

A navíc podivně zmizeli dva nejdůležitější lidé s klíčema od atomového tlačítka: ministr obrany Šojgu a náčelník generálního štábu Gerasimov. Ani jeden z nich už nevystupuje v televizi, mezi USA a Šojgu je už léta zřízena horká telefonní linka, ale na ruské straně už ji týdny nikdo nezvedá. Kreml mlží a ukazuje podivná, velice nevěrohodná videa.

Fakt si myslíte, že je dobrý nápad vlítnout na Ukrajinu s NATO?

6 0
možnosti
Foto

Tak si chcete počkat, až RF vlítne na Slovensko a k nám?

2 6
možnosti
AM

Lidé už jsou otupělí z minulosti - Vietnam, Irák, Jugoslávie, Sýrie ......

4 2
možnosti
LB

Rusko? 1992 Náhorní Karabach, 1999 Čečensko, 2008 Jižní Osetie, 2008 Abcházie, 2014 Krym, 2022 Ukrajina. A kdopak vybombardoval syrské Allepo? Američané to nebyli!

5 1
možnosti
ST

Putin dál nechává zabíjet civilisty. Ničí domy, nemocnice, školy, nechává v pobořených městech strádat tisíce lidí hladem, žízní, zimou, v děsivém strachu...

Zdroj: https://materna.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785483

Dějí se tam daleko větší hrůzy..... 8-o;-( https://1url.cz/mKAfM

2 3
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2155x
Pozorovatel světa kolem sebe, stále žasnoucí, stále s něčím nespokojený, stále hledající "to pravé ořechové". Taky mamina, turistka, sběratelka citátů a mnoho dalšího.

Seznam rubrik