Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Musím říct, že mám zcela stejný pohled. Na jednu stranu je pro náš západní svět Ukrajina tématem číslo jedna, pořádáme sbírky, vyvěšujeme ukrajinské vlajky, brzy budeme přejmenovávat ulice s jakýmkoliv odkazem na Rusko, předháníme se v deklaracích, jak je to celé strašné, nelidské a kruté, co Rusko na Ukrajině provádí, ale to že v Mariupolu a jiných městech jsou uzavřené stovky tisíc lidí, kteří jen přežívají v ruinách, nemají potraviny, vodu pijí z kaluží a Rusové je vytrvale bombardují, takže dotyční jen čekají, kdy je něco trefí, to nám je jako jedno??? Přitom kdybychom chtěli, tak jim pomoci technicky samozřejmě MŮŽEME, jenomže my NECHCEME, a to je v této situaci zcela absurdní. Přitom by stačilo, kdyby tam vyrazilo několik brigád západních zemí (ne jako NATO, aby hned někdo neargumentoval, že NATO je obranné uskupení - země mohou bojovat i jen samy za sebe). Oznámilo by se Rusku např.: máte 48 hodin na ukončení obléhání Mariupolu, potom tam vjedeme a ruské síly odtlačíme k Doněcku, na žádost Ukrajinského prezidenta (nejde tedy o další invazi). Nejedná se o útok na Rusko jako takové, nemáme v úmyslu na Rusko útočit, jde nám o pouze zastavení masakrování civilního obyvatelstva, a nazdar.

Tady se argumentuje jadernými zbraněmi apod., ale to je otázka přístupu. Použití jaderných zbraní by bylo ze strany Ruska legitimní v případě útoku na ruské území, ale ne na jeho jednotky mimo Rusko. To by si pak mohli Rusové dělat na světě kdekoliv cokoliv, pouze s odkazem na JZ. Pokud by to Putin vyhodnotil jinak, tak by to byla čistě JEHO odpovědnost.

A co je hlavní - podobná situace může klidně nastat např. v Estonsku. To už je oblast NATO, ale co by se dělo potom, také by se začali všichni ošívat, že JZ v Rusku, že radši zasahovat nebudeme a kvůli nějakému okresu v Estonsku nebudeme hrotit jadernou válku atd.? Někdo řekne, že na zemi v NATO si Rusko netroufne, ale vidíme, že Putin je dostatečný šílenec, a že vyloučit to nelze.

3 4
možnosti
Foto

No, popsal jste to přesně, a sám jste si i odpověděl. Teď co jako s tím, že. Takže jen otázka - kolik je Vám let? Pokud míň než 80, kolik jste toho udělal pro připravenost naší republiky bránit se případné ruské invazi? A co děláte na denní bázi, abyste tu připravenost udržoval a vylepšoval?

0 0
možnosti
JK

J82a45n 29K93o10z98e72l71e22k

28. 3. 2022 13:29

Madam nikdo vám nebrání pokud máte děti které udrží zbraň poslat je tam ,případně vyrazit sama . Vytyčte nám cestu, hrdinko. Pokud se na to necítíte a jen aktivisticky plácáte, raději mlčte.

8 1
možnosti

Madam asi nedochází, co je to globální jaderný konflikt. Ona by ráda válčila a seděla přitom doma u televize. Nedochází jí, že žádné doma už by nebylo.

12 1
možnosti
ZZ

Když od televizoru a při kafíčku se tak hezky válčí a spřádají se teorie o mezinárodní spolupráci a kdo je fuj !

;-)

5 2
možnosti
VV

Aktivistka by teda měla vstát od klávesnice koupit bouchačku a jít válčit na východní frontu, nebo by tam poslala umírat někoho za sebe ?!Rv

9 2
možnosti
PN

Paní touží sbalit děti a prchat někam do Portugalska.

9 0
možnosti
ZZ

To snad ani ne. Ona jen jen jaksi mimo !

Západ dal jasně najevo, že se bojí v konfliktu přímo angažovat a současná situace mu vlastně vyhovuje - pokud tedy Rusko bude dál do Evropy dodávat ropu a plyn.

. ;-(

2 1
možnosti
KK

Nikdy válečná štváčko.

12 1
možnosti
MB

Já doufám, že nikdy. Snad máme dostatečně rozumné politiky, abychom se nemontovali do války dvou bratrských zemí bývalého Sovětského svazu. Nic pozitivního by to nepřineslo, jen bychom svět vtáhli do nesmyslného konfliktu dvou sebestředných neústupných potentátů, z nichž ani jeden nemá zájem na mírové dohodě.

13 1
možnosti
MP

A když Putin zkusí podobnou taktiku třeba proti Estonsku, tak budete tvrdit to samé? "Nechceme eskalovat válku, tak radši necháme Estonsko Putinovi..."

2 1
možnosti
JM

J58a95n 40M15a81r79e22k

28. 3. 2022 6:25

Tak Ireno Materno, co tam tak stojíte...jste také západ, tk s chutí do toho...nebo je ten západ někdo jiný?

Je s podivem: Když se USA vněčem angažují, Čecháčkové jim nadávají do četníků a já nevím do čeho ještě. Pak když někde hoří, volají Američany a sami sedí za pecí, nebo za klávesnicí.

3 1
možnosti

Na to je jednoducha odpoved - nikdy. Zapad nebude riskovat svetovou valku.

Co by max slo je mirova mise Osn bez ucasti zemi nato.

3 1
možnosti
PI

Buďte mladíku rád, že to západ ještě neudělal a doufejme, že to ani neudela.

6 2
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2155x
Pozorovatel světa kolem sebe, stále žasnoucí, stále s něčím nespokojený, stále hledající "to pravé ořechové". Taky mamina, turistka, sběratelka citátů a mnoho dalšího.

Seznam rubrik