Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Západ by měl zapracovat na navrácení důvěry střízlivě uvažujících vlastních občanů v to, že se jejich politici vydají na sebezáchovnou cestu od předstíraného blbství k již osvědčenému způsobu uplatňování moci, jež bylo z hlediska psychologie i psychiatrie normální. Pokud tak neučiní, bude střízlivě uvažujících občanů ubývat a Západ se stane slabým a směšným. Malost v podléhání lidem vypouštějící větry druhu Laurence Olivier se provinil načerněnou tváří v roli Othella , by mohla vést k degeneraci kritického myšlení vyhánějící obyvatele se zdravým rozumem do rozmanitých neobydlených končin světa. Pokud by se tam potkali i s Rusy opouštějícího dnes svou zemi z důvodů jiného předstíraného blbství, mohla by vznikat v pouštích, pralesích a tundrách pevná přátelství a základy nových nezdegerovaných societ:-)

4 0
možnosti
Foto

Pardon, lidem vypouštějícím

0 0
možnosti
OD

Zbytek článku je o partikulárních záležitostech a politických tématech všedního dne.

Pokud jde o GD, gender, politickou korektnost, to jsou všechno věci, které byly diskutovány a propírány dopodrobna v minulé volební kampani, kde strany, které vyhovují autorčině politické vizi zcela propadly

To, že v českém parlamentu tato témata akcentuje jen polototalitní SPD dalšího kandidáta na srovnání s MC Carthym - Tomia Okamury, který začal karieru jako poskok pražské ODS, aby pak dělal ministranta socdem Ráthovi (se kterým vesele "podnikali" se Středočeskou galerií v Husově ulici v Praze, ve které dnes najdeme IPhone shop a nikdo neví, komu platí nájemné), posléze spolupodnikal s Paroubkovic gangem Kočků, aby dnes předstíral politiku podobnou Národním Fašistům Radoly Gajdy, je jasným důkazem, že ve vzdělané a sociálně silné vrstvě české populace má tato politika téměř nulovou podporu.

Můj závěr je ten, že buď je myšlenka konzervativismu u nás tradičně odmítána progresívní a liberální většinou

nebo

česká konzervativní pravice ve své dnešní podobě je nedůvěryhodná, politicky bezobsažná a svým chováním a výroky podezřelá z neloajality republice podobně jako byli komouši před válkou.

4 2
možnosti
OD

Kdo je český konzervativec a co je česká konzervativní politika?

To je otázka. Z významu slova by mělo jít o hnutí, které je protipólem pokrokářských, většinou dříve levicových politických hnutí v evropských zemích, které se opírá o dlouhodobé politické a společenské tradice.

V konkrétním případě české společnosti je ovšem tato poučka nepoužitelná, protože za našimi zády je stoleté totalit, takže přirozeně konzervativní jsou tu skalní bolševici.

Předválečná pravice byla fyzicky zlikvidována komunisty a Benešem už po válce, Agrární Republikáni, Národní demokraté byli zakázáni, rozprášeni, pozavíráni či odešli do exilu. Jejich politika byla odsouzena i s První republikou a tento původně levicový narativ Edvarda Beneše dnes rezonuje zejména v hlavě pana Klause, který se instaloval do čela konzervativců dnes i když jeho restituční tečka a Lex Beneš z něj činí směšného paňácu - českou obdobu pana Mc Carthyho. Jeho "konzervativní" odpor proti progresivismu a všem jeho ostatním ismům je ve světle jeho oddanosti Benešovu levičáctví směšný.

Pokud bych chtěl teoretizovat o české konzervativní pravici, tak bych čekal sjednocování politiky CZ, SLO, AT, ITA, SLO, CRO, vytvoření regionálního mocenského centra, likvidaci iredentistického Maďarska - historického společného nepřítele v regionu, rozhodný odpor anglosaskému protestantskému vlivu v centrální Evropě, rozhodný odpor proti ortodoxii a pravoslaví a chladný postoj k pan německému státu BRD čili restituci habsburské politiky prostřednictvím paktu demokratických států.

Polsko z toho vynechávám, protože se vynechalo samo svou jednostrannou orientací na USA a UK a také proto, že historicky s pobaltskými záležitostmi máme málo společného.

3 1
možnosti
Foto

Mccarthismus vnímám, jako nešťastný důsledek obav že sovětského bolševismu. Obavy a ostražitost ovšem daly vzniknout metodám, které se těm bolševickým podobaly. Agilnost ochránců západní demokracie v sobě měla to, co provází mnohé podobné snahy, pokud se přivírají oči nad metodikou vykolejenou ze zdravého rozumu - toleranci superaktivních bojovníků za zachování demokracie, jejichž hlavní motivací je pochvala vrchnosti či snad i propad do upřímně vyostřeného slídění po nepříteli se znaky paranoidního vnímání reality.

1 0
možnosti
ZD

Veskrze souhlas. Jen poznámku, že pokud mám z něčeho obavy a uchýlím se k nemoudrým metodám jako k obraně před nimi, není něco v pořádku především se mnou. Takže nešťastnými důsledky, tedy souhrou náhod, bych paralelu jak popisuje autorka s tím co se děje dnes u nás nenazýval. Je to účelové jednání naznačující bezradnost s potřebným systémovým řešením.

0 0
možnosti
OD

Druhý argumentační faul je "nevolené úřednictvo" EU.

Dnes máme summit EU, G7 a NATO. V Bruselu se scházejí premiéři a prezidenti členských států, čili volení, legální a legitimní zástupci států, které spolupracují.

Úřednictvo je vžd nevolené - každý den se jako občané potýkáme s českými nevolenými karierními úředníky našeho státu, stejně jako každá další společnost demokratického světa Máme jich tu skoro 200 tisíc a většina z nás je nezná, dokud nemáme konkrétní problém k řešení.

Toto je prostě politická lež a pro mne důvod brát jakýkoliv výrok autorky s otazníkem.

Další faul je vydávat politiku, která se - ať chceme nebo ne - opírá v těch "progresívních zemích" jako je povolební Německo, ale také Benelux, Skandinávie či konservativní pobrexitová Británie o výsledek legálních a legitimních voleb za nějaké spiknutí nevolených aktivistů. Ano, tyto země se rozhodly zezelenat a jejich zelená politika je zrcadlem vůle voličů.

Čeští konzervativci asi chtějí vyměnit voliče..

7 5
možnosti
JK

Kritizujete celkově Západ a konkrétně vedení EU, které nazýváte pejorativně "evropskou vrchností", permanentně a vytrvale, nenecháte na Západu nit suchou a evidentně z toho nemáte obavy, ani vás nikdo nehoní jako čarodějnici. To, že za to jiní naopak kritizují vás, je přirozené. Vy přece také honíte své čarodějnice, ale když to někdo jiný obrátí proti vám, křičíte jako pominutá - hon na čarodějnice, což je obdoba již známého - kampáááň.

21 8
možnosti
OD

Vida, pokus o statement. Drápy demagogie byly zataženy, dnes tu je vyjímečně nějaký obsah, pojďme tedy slušně diskutovat.

Nejprve komentář k argumentačním faulům.

Mc Carthy byl přeběhlík a extremista, který využil obav americké společnosti z komunismu k tomu, aby mohl napadat státní zaměstnance a representanty většinou z osobních důvodů. Zneužil Republikánskou stranu podobně jako Zeman ČSSD v dobách, kdy z nekomunistické Horákovy SD udělal platformu obrodářských a normalizačních bolševiků. Na rozdíl od SD, GOP se ho zbavila. Stal se prvním US senátorem, který byl vyšetřován pro útoky na vnitřní bezpečnost US. Jeho období se smutně váže na jinou konservativní perverzi - období největšího organizovaného násilí na barevných Američanech - KKK.

V kontextu doby to byla "pochopitelná malformace politiky", dnes je to bezpečně mimo jakýkoliv narativ US politiky.

Jen připomínám, že ve stejné době tu dělnická třída manifestovala za šibenici pro Horákovou. Jakpak jsme se poprali s tímhle dědictvím my? Paní Polednová tu před pár lety tvrdila, že vše bylo správně za nemalé podpory "konservativní" části populace.

Čili zákon akce a reakce - komunistický teror v Evropě vyvolal extrémní politiku na druhé straně. Nehledě na to, že tehdy CCCP infiltrovalo USA sítí špionů, nebylo tedy tak složité toho zneužít v ovzduší očekávané jaderné války se Stalinem.

Dnešní "česká konzervativní pravice" je dokladatelně napojena na ruský narativ, její exponenti se v minulosti dopustili výroků, které ze jednoznačně definovat jako podpora Putinovu Rusku, je tedy na místě se ptát na míru jejich loajality našemu státu.

3 1
možnosti
JK

Označování lidi, kteří nechtějí nechat uvařit planetu v obalu z CO2 za neomarxisty, komunisty, škůdce a fanatiky nemá s mccarthismem naopak společného skoro nic ;-D

Bravo, paní autorko, to se vám povedlo!

9 10
možnosti
JZ

Přesně tak, a nálepkovat každého, kdo se zastane Evropské unie jako neomarxistu je v pořádku. ;-D

4 3
možnosti
JZ

Kdybyste žila v Rusku paní Lhotská, tak byste blog v tomto duchu napsat nemohla.

7 4
možnosti
JO

J33a56n 38O72r10o81l24i35n

24. 3. 2022 14:46

Máte pravdu. Paní Lhotská ale vidí trochu víc do budoucnosti. A pokud budeme tolerovat vypínání webů a tedy omezování svobody slova, tak v budoucnu ani takový blog napsat nebude moci. Je to svět, po kterém toužíte?

6 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,00
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik