Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Domnívám se že dlouhodobá činnost některých našich předních kolaborantů je zárukou, že k honům na čarodějnice máme tak daleko, jako má naše společnost k výrazně většinovému pochopení , že volit záškodníky je nemoudré házení bumerangů se zavázanýma očima. Ovšem pokud by k takovému pochopení došlo, bylo by to vítězství kritického myšlení tak velkolepé, že by k tomu už ani nemohlo dojít, nehledě k tomu, že škodná by byla v revíru již poměrně vzácná a tedy i tichá.

1 0
možnosti
AH

Takže zase úvaha na téma: blíže neurčené osoby "x" na blíže neurčeném místě označují jiné osoby "y" z údajného blíže nespecifikovaného trollingu s vlastností "z".

x, y a z jsou v této rovnici neznámé. Ale hlavně že je hůl na bití našla.

0 0
možnosti
Foto

Nejdříve si o mccarthismu něco přečtěte a porovnejte počet "obětí" s počtem lidí, kteří byli postiženi v padesátých letech u nás (273 poprav). K tomu počet lidí, kteří byli protiprávně obviněni a posláni do lágrů a na uran. ATD.

Zatímco McCarthy byl záhy odstaven, protože jeho jednání se neslučovalo s americkým smyslem pro demokracii, u nás dodnes nebyly napraveny všechny křivky, minulým režimem způsobené. A KSČ(M) ještě donedávna seděla ve sněmovně.

Vy tu klidně napíšete článek, při jehož čtení se člověku, který si minulý režim náležitě užil, otvírá kudla v kapse, a ještě tu farizejsky brečíte, jak jste utlačovaná a omezovaná.

FUJ! RvRvRv

26 13
možnosti
JS

V USA je zcela bezne, ze na prestiznich universitach (Yale, Harward.... pravnicke fakulty) jsou recnici vystupujici ve verejne diskusi a majici jine nazory nezwoke ideologie, umlceni revem "studentu" a nekdy i fyzicky napadeni. Policie tem prednasejicim pak doporuci, aby se verejnych projevu zdrzeli. To je vychova nove generace politiku a pravniku v zatim jeste demokraticke zemi.

15 0
možnosti
Foto

Podobně nám někde vypískali Václava Klause. ;-D

1 4
možnosti
Foto

On vás někdo honí?;-D Píšete mimo jiné, že - cituji: "co dělá Putin oponentům v Rusku" - nevšiml jsem si, že by zde někdo někoho trávil Novičokem, že by jako Navalného někdo zavíral na záladě vykonstruovaných obvinění na roky do kriminálu, jen proto, že je opozicí atd. atd. Zase jen samé kecy, kecy v klecy - jen samé výmluvy, a avíc platí vždy, že i když da dělají totéž, nikdy to není totéž - vždy jde o důvody, což je podstatné ... a sorry jako, nedá se vám věřit ani slovo :-/RvRv

18 11
možnosti
JD

zato ty jsi studna moudrosti a pravdy etalon ;-(

4 12
možnosti
Foto

Nejsem právě vaším příznivcem, ale s obsahem vašeho článku souhlasím a dávám karmu. Evropa se opravdu vlivem levicových progresivistů postupně měnila v býložravou krávu, která podlehla iluzí, že kvalitním plnotučným mlékem, kterého produkuje v obrovském množství, uplatí pohublé predátory obcházející kolem stáje ve stále bližší vzdálenosti. Zapomněla , že více než mléko láká každého predátora maso. Takový už je přírodní zákon, který si v bludišti čtyřiceti pohlaví najde cestu jako řeka své staré koryto.

17 4
možnosti
OD

Kde je nějaká rozumná pravicová politika?

1 0
možnosti
OD

NATO i EU jsou instituce, které pečují o to, co je uvnitř. Do těchto institucí se přijímá na základě splnění mnoha parametrů, které umožní vstup, nikdo není anektován, připojen nedobrovolně.

EU se teprve učí být ekonomickou velmocí, což naráží na odpor silných členských národních států - proto dnes na summitu budou sedět nejen politici EU, ale i politici Německa a Francie, i když je otázkou, jakou velmocí by tyto národní státy byly bez Unie.

Zájmem malých evropských zemí, je podporovat EU a potlačovat partikulární zájmy těchto velmocí bez toho, abychom jim způsobili ekonomické škody, které by se nám rychle vrátily na společném trhu.

Je poněkud schizofrenní napadat EU za změkčilost, když česká konzervativní pravice nedokáže definovat rozumnou europolitiku a místo toho neustále brnká na strunku národního sobectví a předpovídá rozpad instituce, od které tu ústy autorky očekává velmocenskou aroganci.

Až budeme mít společnou EU armádu a diplomacii, pak můžeme čelit Rusku, ale to česká konzervativní pravice nepřipustí, místo toho naskakuje na národně xenofobní linku podobnou Brexitové Británii nebo Orbánovu Maďarsku či dnešnímu Turecku, které žijí ze sentimentu a vzpomínek na bývalou slávu jejich impérií a feudálních států. Logicky z toho vyplývá, že česká pravice musí podpořit Orbána v revizi Trianonu.

To je neproduktivní, politicky zoufalé a v posledku směšné.

Klaus a jeho lidé jsou nejsměšnější - "utekli" z Československa, nyní utíkají z EU a chrabře tu žvaní o mocenských zájmech Česka, které zmenšili na desetimilionový ministát. Ještě jsem nezažil pašáka, který by vyhrál válku tím, že zdrhl z bojiště.

Jejich národní politika je v historickém kontextu Království Bohemie, která byla státem geografickým, ne národním, ještě větší schizofrenie.

4 2
možnosti
MB

Nechcete si založit vlastní blog?

1 0
možnosti
Foto

Kdyby skutečně existovalo to, o čem neustále hovoříte, už delší dobu byste si tu ani neškrtla.

18 10
možnosti
JO

J84a72n 85O79r28o81l47i19n

24. 3. 2022 14:55

Takže je správné prošlapávat cestičku k systému, který povede k tomu, že si paní Lhotská (nebo kdokoliv jiný s trochu odlišným názorem) v budoucnu ani neškrtne? Nejdřív vypneme nevhodné weby, pak zakážeme časopisy a potom budeme pálit knihy? Protože je válka? Sice ne u nás, ale kousek vedle.

9 1
možnosti
JK

V současném globálním světě, který se smrsknul na velikost tenisového míčku, zejména v oblasti informací a technologií, jsou všichni nějak závislí navzájem. Pro složitost našeho bytí potřebujeme suroviny, dovednosti, technologie i informace z celého světa. Nejjednodušší pro jejich získání je volný trh, ve kterém mají ti bohatší a vyspělejší výhodu a proto usilují o svobodu a volný trh všude, kde to jde, zejména v oblastech, kde jsou klíčové zdroje. Dlouhodobá spolupráce funguje jen na základě tzv. systému "win - win". Po pádu železné opony dokázala většina států tenhle systém v rámci Evropy nastavit, bohužel Ruko se propadlo zpět do totality (jestli se tomu dalo předejít je na jinou debatu), vydělávala v Rusku jen "věrchuška" zbytek se propadal dále do bídy, peníze za prodané suroviny tekly proudem, tak proč rozvíjet průmysl a technologie.

Jenže Evropa si řekla, že jednu ze závislostí lze potlačit, a tou je závislost energetická. V tu chvíli je Putinova totalita v průšvihu, výrazně klesne příliv peněz a satelity s implantovanou totalitou se pokouší trhnout, tomu se bez násilí nedá zabránit. Všechno to válčení v okolních státech vyvrcholilo nyní Ukrajinou. Jenže tady najednou tvrdě narazil zůstat stát, ani vycouvat nelze a dopředu ho nepustí Ukrajinci (s naší pomocí), to je minimálně politická smrt v každém případě. Putin se snaží najít čtvrtou cestu, vtáhnout do krvavé války celý svět. My zase musíme konflikt v zájmu Ukrajiny i Evropy ukončit co nejdříve a bez vojenské pomoci Ukrajině to bude trvat dlouho.

Musíme najít možnost, jak zavést bezletovou zónu a ochranu humanitárních konvojů. To stačí, pro potažení Putinových vojsk, což Putin ví taky a tak vyhrožuje jádrem. Nesmíme se zaleknout výkřiků agresora, právo je na naší straně, čím dříve zaženeme Putina zpět do Ruska, tím menší bude utrpení.

Sláva Ukrajině. [UA]

4 3
možnosti
ZD

Souhlas s autorkou. To o čem jsme slýchali a sledovali ve filmech jako závan západního blbnutí je tady, účelově přikryto nouzovým stavem. Navíc v kombinaci s metodami, které jsme denně zažívali za komančů.

17 11
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,00
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik