Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

:-)R^Děkuji, že jste dovysvětlil to, na co jsem při psaní zmíněného blogu myslel, ale už neuvedl, protože jsem chtěl zůstat jen v té rovině, že život každého člověka má stejnou hodnotu. Mohu bez problémů souhlasit i s tím, že s půlmilionem Ukrajinců bude méně starostí a problému, než by to bylo z půlmilionem Afghánců a stejně jako Vy bych si přál, aby těch problémů s Ukrajinci bylo co nejméně, ale v rámci tohoto tématu trvám na tom, že svět činí rozdíly mezi stejně nevinnými uprchlíky na základě předsudků a principu "bližší košile než kabát" a považuji to za špatný přístup.

3 0
možnosti
JK

S tím souhlasím včetně toho, že s Ukrajinci bude méně problémů než s Afghánci.

0 0
možnosti
JS

Vážený pane Kvapile, zásadně s Vaším pojetím nesouhlasím. Nerad dlouze píši, tak to řeknu zkratkovitě a pochopitelně velmi zjednodušeně. Uprchlíci z Ukrajiny utíkají před válkou a jejich muži bojují za svou zem. V žádném případě není jejich cílem přetvořit naši republiku k jejich obrazu. Muslimští uprchlíci jsou především muži, kteří odcházejí za lepším bydlem a jejich zásadním cílem je přetvořit náš stát dle jejjich představ. Nejsou ochotni přijímat naši kulturu. Když si někoho pozvu do svého bytu, tak očekávám, že se bude chovat podle mých pravidel. Rozhodně nesouhlasím s Vaším názorem, že jsem povinen mu umožnit žít a chovat se tak, jak on si přeje, neurážet ho kříži, vánocemi a podobně.

8 0
možnosti
JK

Opakujete dokola jako mnozí jiní ohledně muslimů poměrně už otřepané klišé. Většinu toho, co tvrdíte, ve skutečnosti nevíte, jen jste to od někoho či odněkud přejal. A to, vůči čemu se vymezujete v poslední větě, není můj názor, ostatně jsem nic takového ani nepsal.

1 6
možnosti
PK

Proti lidem z Ukrajiny ani slovo, bo jich tady v okolí pracuje dosti a značně pomáhají nahradit nedostatky ve výpadku domácích PS. Co se týče muslimů, viděl jsem na vlastní oči jak to vypadá v zemích s velkou empatii (podstatně se již zmenšila) k utečencům, Dánsko,Švédsko.....

4 0
možnosti
JK

Vaše očité zkušenosti nerozporuji, ale já jsem se zase osobně přesvědčil, jak si naši lidé stěžovali na ubytované Ukrajince. Byl bych ale rád, kdyby se naše empatie vůči uprchlým Ukrajincům nezmenšila.

0 0
možnosti
LP

Tak mně se článek líbil a pobavil mě. Jen jednu výtku k autorově předsudečnému stereotypu: Proč by si, na palandě ležící ukrajinec, nemohl po večerech číst verše Anastasie Dmytrukovové, Ivana Franka či Tarase Ševčenka ?

V[UA]V

0 0
možnosti
JK

To si samozřejmě číst mohou, možná, že i někteří čtou, ale jako obecný jev bych to neviděl. Je také otázka, zda by ostatní dotyčné čtenáře číst nechali. Jelikož čtu poezii už léta, pamatuji si, jak mě při tom na vojně na cimře "spolubojovníci" rušili: Co to čteš? Básničky? A to jako fakt? A proč? Tomu já nerozumím...

0 0
možnosti
PB

P46e58t10r 14B72u85r65i56a92n

16. 3. 2022 13:05

Čas to neukáže, čas to už ukázal. Je pozoruhodné, že všichni (obecně) uprchlíci z Ukrajiny mají své doklady, kdežto těm dřívějším to činilo ohromné potíže. A lidé vám podobní to plamenně vysvětlovali tím, že když je válka, není čas na doklady. Ovšem na mobil ano. Lži a zoufalé konstrukty jak by to mohlo být, aby to bylo správně. Ostatně jako i celý tenhle článek.

10 1
možnosti
MK

Je tam rozdíl a zásadní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik