Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tohle napsal včera pan Neff a pasuje to i na autora blogu.

Putinovskou písničku často pískají ti samí lidé, kteří se oháněli covidismem. Pořád nás zachraňují před nějakou diktaturou, včera před rouškami a vakcínou, dnes před podporou Ukrajiny na úkor našinců v souvislosti s válkou, kterou zavinil Západ, protože se nechoval vůči Rusku s patřičnou úctou. Ti samí lidé. Pasuje na ně ta věčná otázka, zdali to dělají z blbosti, nebo za cizí peníze. Ona bude pravda někde na půl cesty, jak už to bývá.

7 4
možnosti
PB

P91e72t85r 45B59a59j14n39a11r

16. 3. 2022 13:02

Já to dělám prosím z blbosti:-). Holt jak říkal Švejk, každý nemůže bejt chytrej.

3 0
možnosti

Ty proruské šmejdy jste popsal opravdu výstižně. :-P

0 0
možnosti
JK

No pustil jste si Putinův projev před invazí a další jeho výhrůžky? Tenhle krvavý diktátor má vybráno své "dvě minuty" snad na příštích 100 let. Jaká nenávist ho vede k vraždění žen a dětí k taktice spálené země, nebo snad mu to vnuknul někdo z "lepší společnosti".

Pokud nazýváme věci pravým jménem, tedy válka je prostě válka, agrese, okupace a vraždění nevinných je přesně to co se také děje, pak v tom nevidím nenávist. S nepochopitelnou nenávistí přišli v první řadě okupanti na Ukrajinu a tedy se nesmí divit, že jsou k smrti nenáviděni těmi, které se snaží pokořit a zabít. A nejen to, putinovi okupanti ničí bezohledně vše a vraždí všechny bez výjimek, těhotné ženy jsou u ně úplný vrchol barbarství.

Přesně v duchu ruské propagandy nepoužíváte zakázaná slova a jejich použití kritizujete. Zakývání hrůzných krvavých činů za povolená slovíčka nikdy nezmírní to, co se skutečně děje a pojmenování agrese agresí, vraždy vraždou, války válkou je zcela namístě.

Manýry "lepší společnosti" rozpoutáním války končí, běžte si vaše rozumy vykládat do Kyjeva, Mariupolu, Chersonu, Chernivu, Žitomiru, Charkova, Sumy, Mikolajivu, Černihivu a mnoha dalších měst a vesnic.

7 0
možnosti
PB

P33e29t93r 48B92a39j76n22a77r

16. 3. 2022 12:11

Ano pustil a pochopil jsem, že k útoku vedla Putina především obava, že Ukrajina získá jaderné zbraně.

A co se týče konfliktu. Ukrajinští ozbrojenci se cíleně schovávají mezi civilisty. To je hlavní důvod pomalého postupu ruské armády. Rusové se pochopitelně snaží civilní ztráty minimalizovat, ale ve válce se jím vyhnout nelze a to je tragédie války.

1 6
možnosti
Foto

USA nikdy samo neútočilo. Vždy se jednalo o zásah několika států. Pokud byl proveden ozbrojený zásah proti jiné zemi, tak proveden za všech okolností jako poslední prostředek, který nastoupil až poté, kdy byly vyčerpány ostatní dostupné prostředky řešení situace. Vždy se dbalo na přiměřenost prostředků které na provedení ozbrojených akcí jakéhokoli typu klade současné mezinárodní právo. Byly to intervence, které směřovaly k ochraně lidských práv, mezinárodního míru. Jednalo se o spravedlivé války, jejíž základní myšlenky definovaly již představitelé středověké scholastiky (Tomáš Akvinský) Takže je zde podstatný rozdíl o proti válce na Ukrajině.

3 3
možnosti
PB

P57e70t51r 78B49a58j35n61a15r

16. 3. 2022 12:08

"k ochraně lidských práv"...no já myslel, že dnes tomu nevěří ani skalní stoupenci USA. No myslím, že Rusové zatím nepoužívají střely s ochuzeným uranem, to je možná jeden z rozdílů, ale možná se mýlím.

Ale všechny války jsou hnusné, ty americké i ta na Ukrajině.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
OF

Doporučil bych Vám, abyste si zjistil něco argumentačních klamech, Váš text je jich plný. Například odvedení pozornosti, když v souvislosti s Ruským bezprecedentním útokem na Ukrajinu odkazujete na něco, co mělo dělat USA. Pak hledáte tajemný kontext / pozadí, které má ospravedlnit vraždění nevinných lidí a okupaci.

A pak tu máme ty sankce, proti kterým jste asi jen z důvodu, že vám zdražil chleba a palivo - dokážete vidět i dál než na špičku vlastního nosu? Uvědomujete si, že ten samotný Ruský útok na Ukrajinu měl negativní vliv na ekonomiku EU jako celku? Nebo si fakt myslíte, že žijeme v nějaké inertní bublině, odolné vůči okolnímu dění? Umíte hájit i demokratické hodnoty nebo vám je prostě milejší, když se všichni vzdají diktátorům bez boje, jen proboha, aby ten chleba nezdražil? Pokud nechcete cítit z lidí opovržení a nenávist, nebuďte lhostejný vůči nim, přestaňte být arogantní, sebestředný, přestaňte obhajovat lháře a diktátory, přestaňte obhajovat "vojenskou akci" vůči svobodným demokratickým státům.

4 0
možnosti
PB

P52e26t90r 57B74a51j34n32a38r

16. 3. 2022 11:52

Opovržení a nenávist je něco co tvoří nízci lidé. Duchovní opravdoví lidé nikdy toto nebudou vytvářet ani vůči lidem velmi mravně nízkým.

Všeobecné dopady na ekonomiku jistě nezpochybňuji, například budou zde výrazné dopady na cenu obilí.

Jinak jsem bytostně přesvědčen, že by k válce nedošlo, kdyby se Západ a především USA nechtěli v geopolitickém soupeření s Ruskem přiblížit ruským hranicím. Kdyby nepodporovali Majdan v roce 2014, neplatili demonstrantům aby v zimě protestovali proti Janukovičovi, řekli Ukrajincům, že by měli zůstat neutrální, nemuselo dojít k anexi Krymu, válce na Donbase a ted v celé Ukrajině. Lidé mohli žít v míru, relativní svobodě a v prosperitě a my jsme mohli mít oboustranně výhodné korektní vztahy s Ruskem.

0 2
možnosti
OF

Problém je, že cenzuru chápete, jako obecně špatnou věc. Neumíte ji dát do kontextu s něčím a pak vyhodnotit, zda je to dobře či špatně. Demokracie má více hodnot než jenom svobodu projevu, které je třeba brát v potaz. Namátkou vyjmenuji příklady dobré cenzury: zákaz šíření poplašné zprávy, urážek, podvodů, klamavých a lživých informací (desinformací), dětského porna, pomluvy, podpora a souhlas s trestným činem (s válkou, s vraždou, násilím...). Podporovat šíření desinformací v "zájmu" svobody projevu je podporou lhářů. A pro něco takového opravdu nejste lepší člověk, a nemůžete čekat, že se proti vám lidé právem nepostaví. Špatnou cenzurou je pak to, co dělá Rusko, ale to tady nekritizujete, nejspíše si v tom najdete i nějaký oprávněný kontext, abyste si uchoval svůj pohled na svět.

3 2
možnosti
PB

P92e31t19r 11B87a46j94n92a90r

16. 3. 2022 11:58

Rusko dělá válečnou cenzuru a ta je špatná jako je špatná válka. My ve válce s Ruskem oficiálně nejsme, nicméně děláme válečnou cenzuru. Dochází přitom k porušování zákonů a také je to neúčinné. K těm zdrojům se jde v klidu dostat, jen přenastavili své domény.

A je tady zásadní otázky. Kdo je oprávněn rozhodnout co je a co není dezinformace. Vždy to sklouzne k tomu, že bude potlačen nepříjemný názor.

Ne, jsem proti cenzuře. A to i když se píši nesmysly, pokud neporuší platný řád jako jsou výzvy k vraždě a podobně.

0 0
možnosti
Foto

K71a79r78e77l 91C49a20c52h

16. 3. 2022 11:08

No za tenhle blog vás většina nepochválí. Ale já s vámi cítím a karmu jsem připojil. Cítím to stejně. R^

4 4
možnosti
OF

Už dle vašeho rudého obličeje lze vyčíst některé skutečnosti, které mají negativní vliv na vaše střízlivé uvažování.

1 1
možnosti
LV

Nemám čas Váš text komentovat jako celek, jen vypíchnu toto:

"Jste proti zavádění sankcí proti Rusku z důvodu jejich zpětného dopadu na naší společnost?"

Zdroj: https://bajnar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785029&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

V tom je zásadní rozdíl mezi lidmi jako Vy a těmi, které kritizujete. Lidé jako Vy se bojí o sebe, nejsou ochotni snášet jakákoliv omezení ve prospěch jiných. Všichni jsme věděli - a víme to stále - že sankce proti Rusku poškodí i nás. Ale také víme, že pokud sankce zastaví Putina, bude to jen velmi malá daň za to, že zůstaneme svobodní, civilizovaní, v tom slova smyslu, který všichni vnímáme.

Některým taková svoboda nevoní, a pak se skrývají ze duté blábolení a ublížencké fňukání.

Hezký den!

6 0
možnosti
PB

P43e25t12r 21B78a57j43n60a57r

16. 3. 2022 12:16

Nevšiml jsem si, že by sankce z naší strany zmírnily utrpení ukrajinských civilistů. A nemyslím si, že jakékoliv sankce Putina zastaví.

Jsem proti snášení zbytečných omezení, které nikomu nepomohou.

0 0
možnosti
JF

Se slabými duchy dokáže propaganda pěkně zacvičit.

0 0
možnosti
LV

A pak se jim hodně stýská, když jim to vypnou.

1 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.