Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Dejte už mu pokoj. Samá propaganda a hate. Hon na čarodějnice. Připadám si jak Rus v Rusku jen na opačné straně. Neobjektivní zprávy i politická prohlášení.

5 7
možnosti
JD

J97a45n 10D67o64u98š59a

3. 3. 2022 8:07

Jaké neobjektivní zprávy?

0 0
možnosti
Foto

Čím víc to tady čtu tím je mi z našeho národa špatně. Očernění člověka, který jak zní z mnoha stran nikdy nikomu neublížil, ale který chtěl jenom dělat svojí práci má tato společnost jako zábavu. Upřímně texty Jarka Nohavici jsou chytlavé, někdy vtipné, někdy smutné, mnohdy trefné, většinou apolitické a lidi je mají rádi.

Schválně jsem si vygooglil detaily o Puškinově medaili a jedná se o apolitické ocenění v oblasti kultury. Doslova z wikipedie (zdroj:https://cs.wikipedia.org/wiki/Pu%C5%A1kinova_medaile): Puškinova medaile je ocenění, kterým ruský prezident oceňuje přínos dekorované osobnosti v oblasti kulturní, v literatuře, humanitních vědách či dalších uměleckých oborech.

To jestli je toto ocenění zneužíváno k politickým cílům současného prezidenta Ruska ponechávám stranou. Otázku jestli s toto ocenění umělec zasloužil nebo jde pouze akt dobré vůle vůči státu ze kterého pochází nechám stranou. Celkem bylo dekorováno touto medailí 940 osob a pouze dvě z ČR a Nohavica dostal medaili za zhudebnění proti sovětských textů...

Zkusil jsem najít kdo všechno k dnešnímu dni vrátil tu zlou medaili a vyšel mi jeden člověk, takže to asi není úplně to nejžhavější téma na světě...

Upřímně nikde jsem na internetu nenašel nikoho kdo by se Nohavici zeptal, co si myslí o situaci na ukrajině. Jde jenom o tu jeho medaili o nic jinýho. Přijde mi to ze strany mých drahých spoluobčanů jako hyenismus. Jediné co existuje je jeden jeho výrok a série nenávistných komentářů a proč jako? Co ten člověk udělal nebo řekl špatně? Za mě vůbec nic.

A než se do mě pustíte, nesouhlasím s invazí Ruska na Ukrajinu, doufám že Putin dostane svojí kulku, ale jsem zastáncem svobody slova a myšlení a nelibí se mi, očerňování kohokoliv, kdo nikomu neublížil, ale chtěl jenom dělat svojí práci, kterou miluje.

A upřímně nikdo nikomu nenařizuje co má poslouchat. Je to Vaše volba

42 8
možnosti

Zeptali se ho na napadani a on rekl, ze je to strasne. Ale to je zjevne nasim lovcum carodejnic malo

8 0
možnosti

U Nohavici je potřeba si uvědomit, že to nebyl Kryl. Kryl se vyžíval v rebelství a být normální doba, neproslavil by se. Ale rebelové jsou potřeba právě v krušných dobách. Nohavica nikdy nebyl hrdina. Jako většina z nás. Proto jsem ho nikdy za lavírování s StB neodsuzoval. Do pozice rebela ho nacpala doba, ale ta ho také semlela. Nohavica vždy chtěl hrát a zpívat a o politiku se moc nezajímat. Což ukázal po sametu, kdy, co vím, nikdy žádnou stranu nepodporoval, ani na lokální úrovni.

Nicméně, jsou určité věci, ve kterých může i nepolitický člověk ztratit veškerý kredit. A ten nastal pro Nohavicu právě teď.

11 0
možnosti

Opet se zeptam - co ziska tim, ze medaily nevrati? Dyt tim jen ztrati. Nebo je jesitnost vetsi nez pud sebezachovy? Mozne to samozrejme je, ale jak rikaji rusti klasikove, do hlavy nevidis (pokud se da teda tem zlejm rusakum neco verit ;))

0 0
možnosti
NM
Foto

Již jsem byla, děkuji za doporučení:-)

1 0
možnosti
Foto

J59a36n 83S93v65a24t72e49k

2. 3. 2022 16:36

Nohavica: Jak jednou větou ztratit sympatie celého národa. ISBN 20220225

2 0
možnosti

Za me nemluvte narode ;)

2 0
možnosti

Mimochodem nel by Nohavica mnohem vetsi prospech, kdyby sel s davem a tu medaily s patricnou publicitou vratil?

1 3
možnosti

Misto nel patri nemel. Mobil ;(

0 0
možnosti

Agent stb nebyl, byl velmi spatny konfident, ktery realne nikomu neublizil.

Co se tyce puskinovi medaile, tak je puskinova a ne putinova a je za kulturu, ktera ma narody spojovat. Nikde jsem nezaznanal, ze by Nohavica s invazi souhlasil, spis naopak. Jednu vyhodu to ma - nebudu se na Jarkove koncerte mackat ;)

4 8
možnosti
Foto

Podle Danteho patří do nejhlubšího pekla ten, kdo zůstane v době morální krize netečný.

Aneb - kdo neodporuje násilí, stává se spoluviníkem.

2 1
možnosti
Foto

Karma, Šárko a souhlas. Mě včera překvapila Marie Rottrová na, podle mého, skvělém koncertu pro Ukrajinu, když zazpívala píseň otextovanou Nohavicou. Lámu si hlavu, zda to bylo úmyslně, či ne. Jinak jsem si přečetla diskusi raději dvakrát a musela jsem se dost smát, když jsem zjistila, že pan učitel Nožička zde příspěvek nemá a jenom zbaběle "znaménkuje":-)

7 5
možnosti
Foto

To mě nepřekvapuje.Marie. Ti h"hrdinové" bez otevřené diskuse.

4 0
možnosti
LB

Slovenský spisovatel a překladatel Ján Štrasser, který Puškinovu cenu dostal za překlad Evžena Oněgina, ji hned první den vpádu Ruska na Ukrajinu vrátil. "Bohužel, Puškinova medaile je také Putinova medaile, certifikát o jejím udělení podepisuje prezident Ruské federace," vysvětlil Štrasser.

9 1
možnosti

No a Nohavica si mysli, ze Puskinova medaile neni Putinova medaile ;)

0 0
možnosti
TC

Pana Nohavicu neznám, jeho písničky taky, nemohu jejich kvalitu posoudit. Když dostával vyznamenání od Putina, nemohl vědět jakou poruchou osobnosti tento psychopat trpí. Ta medaile mi tolik nevadí, její vrácení je jeho věc. Ovšem to, že byl placeným agentem STB, donášel a udával své kamarády a sousedy, je dostatečný důvod takovou osobu označit za lidské morální dno. Je také možné tuto osobu proklít a pozvracet.

1 1
možnosti

Fakt placenym? Mozna od nich dostal nejakou stamprdli.

0 0
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 26,35
  • Průměrná čtenost 5410x
Zasloužilá matka osmi dětí (tří vlastních a pěti vyvdaných). Průvodčí v tyrkysových "vobludách." Autorka knihy Cesta do blikajícího pekla. Druhá kniha-Tajemství domu v L. vyjde již brzy.

Seznam rubrik