Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J46a40n 53P12a11v78l65í93k

27. 2. 2022 13:12

Ti, kteří zde šermují s pojmy jako totalita, ohrožení svobody slova s poukazem na Orvella, nepochopili jednu podstatnou věc: jsme uprostřed hybridní války, kterou proti nám vede Rusko. V té hybridní válce prohráváme jenom proto, že se nebráníme. Jedním z prostředků této války jsou dezinformační weby, řetězové maily aj. A jedním z prostředků obrany je vykázání těchto kanálů do patřičných mezí. V mém okolí se také objevili ti, kteří těmto dezinformačním webům podlehli a k tomu mají fixní ideu, že s tím musí otravovat všechny lidi, které znají i neznají. Já každého takového zoufalce nejprve slušně požádám, aby mi to neposílal, což nikdy nepomáhá, proto musím přistoupit k jednoznačnému odkazu do pr...yč. A tam to patří. Chce-li někdo svinit veřejný prostor, nechť si to dělá někde mezi svými v soukromí.

4 0
možnosti
Foto

Takže jsme stejní jako oni - v Číně a Rsku? Tam mají cenzuru? Hybridní válka = studená válka. U Tu jsme si už zažili, děkuji nechci. Vysvětlete slovo HYBRIDNÍ. Copak nemá občan vlastní rozum? :-/Rv

0 0
možnosti
Foto

Soucasna vlada se prezenzovala jako demokraticka. Je chvili po volbach,a uz tu mame pandemicky zakon schvaleny ve zkracenem rezimu a plosnou cenzuru. Jsem zvedava,co bude dal.

8 6
možnosti
PV

Umrem, jednou vsichni umrem. To je jistota. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Cenzura je špatná, ale Aeronet taky.

Co s tím?

4 0
možnosti
Foto

Použijte své jemné demokratické váhy a zvažte sám. Jak daleko necháte zajít potenciálního agresora a sebe v boji za jeho právo vyjadřovat své názory. Tedy, názory: lži, výmysly, pomluvy, manipulaci, demagogii......

To byl (a zřejmě dosud je) problém FM v boji za bezbřehou svobodu. Nakonec při obhajování neobhajitelného a nereálného tvrdil, že mohu klidně o něm, jeho rodině a blízkých říkat, psát a šířit cokoliv, neboť svoboda je nejpřednější. Jenže druhý den jaksi pozapomněl a začal psát o průbojnosti své zbraně.

Každý si nastavuje sám své mantinely, jde však o jejich použitelnost a udržitelnost.

0 0
možnosti
Foto

Nojo, František Matějka :-/;-D, ale pane Beránku, když o vás budu do novin psát, že se v parku obnažujete před malými dětmi, budete se bránit, nebo budete bojovat za moje právo šířit tyto lži?

3 3
možnosti
Foto

Tak v tom prupade,pani Jandova,by meli plosne zakazat spis Blesk. Ten pomlovouva plno znamych lidi,casto nepravdive. Jste pro?

2 1
možnosti
Foto

František Matějka a člověk principů? To jste mne pobavil. ;-D

Se zdroji informací je to problematické a jsem proti blokování informací. Ale v době válečné a podobně vypjaté jsem jednoznačně pro vypínání, zveřejňování a jiná omezení či nnosti dezin foirmačních webů. V takové době není čas bojovat proti lžím, argumenty a vysvětlováním a hlavně: nechávat dezinformace působit na lidi s menším rozhledem a dohledem (což je btw i FM) a nemít čas na vlastní pravdivé informace, protože se ve vysvětlování a vyvracení lží utopíte, zamotáte a začnete ztrácet důvěryhodnost. I to je forma boje agresora v souboji se slušností a morálkou. Nenechte se tímto směrem manipulovat.

3 0
možnosti
NP

Rusko nerespektuje lidská práva ,nebo sebeurčení sousední země a autorovi je líto vypnutí proruské propagandy a dezinformačních vebů. On i ti, kteří s ním souhlasí si z demokracie dělají rohožku, aby si do ní utřeli svoje špinavé svědomí. Hanba vám. ANTIKARMA Rv

9 2
možnosti
PV

Kdyz vidim ve svem okoli, kdo z techto zdroju cerpa a jak s temi argumenty zachazi, tak ano, souhlasim z blokovanim.

7 1
možnosti
JT

R^ nejlepší paradox je, že k tomu došlo 25. února.

4 0
možnosti
JV

Domnívám se, že ano. V současné situaci je to zhruba stejné, jako byste po zabrání Sudet wehrmachtem nechal funkční nacistickou propagandu ve zbytku Evropy.

7 0
možnosti
PC

Naprostý souhlas s blogemR^

Cenzura byla, je a bude vždy(!) jedním z hlavních znaků totality. Je to v podstatě zoufalý čin zoufalých vládců z obavy, že by stěží hledali argumenty proti jiným než oficiálně propagovaným názorům. Platilo a platí to pro každý totalitní režim a zkušenosti s tím máme všichni, kteří jsme zažili 1968 a poté od r. 1970 nechvalně známou, téměř 20 let trvající normalizaci.

Vzpomeňme si např. na nátlak pro odsouzení Charty 77, které bylo vyžadováno po občanech, aniž by si většina z nich mohla znění charty vůbec přečíst. Když na to mnozí občané poukazovali, bylo jim oficiálně a stroze sděleno, že protisocialistické, rozvracečské texty nebude "demokratické, socialistické Československo" ve svém tisku ještě šířit. Ale odsoudit něco, co si nemohu na vlastní oči přečíst, tak to tedy opravdu dává smysl! Podobné to bylo posléze i s textem Několik vět.

Cenzura NIC neřeší. Ani tehdy, za tzv. reálného socialismu, nic nezmohla. Každý člověk obdařený schopností kritického myšlení si i navzdory tehdejší tvrdé cenzuře udělal svůj názor, pokud mu tedy nechybělo kritické myšlení. Ale stejně tak jako dnes - obhájci tehdejších totalitních praktik rovněž neváhali takové lidi nazývat zpátečnickými živly, rozvraceči, diverzanty, nepřáteli státu.... atd., atd.

Je s podivem, že je tolik lidí, kteří tuto paralelu nevidí. A dnes, více než 32 let po pádu 40 let trvající totality, nemalá část lidí tleská tomu, proti čemu jsme mimo jiné tehdy demonstrovali - tedy právě i proti cenzuře, za svobodu slova a pluralitu názorů.

A nazývat někoho, kdo cenzuru z PODSTATY odmítá, proruským trollem, či dokonce kolaborantem, tak to už je opravdu proti veskeré logice a zdravému rozumu.

15 2
možnosti
  • Počet článků 248
  • Celková karma 20,57
  • Průměrná čtenost 1176x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik