Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J21a57n 35D19o83u19š66e98k

7. 2. 2022 12:02

Já myslím, že je jen idealistka. Věří v pravý komunismus nezčeřený svinstvem. Jenže si neuvědomuje, že takto lidské bytosti nemohou fungovat a ještě pár stovek let nebudou.

Když jí někdo říká soudružko i tak dlouho po pádu minulého režimu, nějak se neumí sám vypořádat s tím, že takový lidé tu stále jsou a že komunismus jako takový umí být i cosi jiného a z principu podstaty definice "dokonalého". Ale jak jsem řekl, nemožné.

Ona je jen naivní a nutkavá potřeba vracet ji tím oslovením zpět do minulosti spíš ukazuje na nejistotu lidí jako jste vy.

Žijete v minulosti jako pár dalších lidí zde. Ona ani ne, jen neví, že tu svou představu nedokáže nikdy přetavit ve skutečnost.

3 3
možnosti
JD

J39a78n 75D97o41u35š33e77k

7. 2. 2022 12:04

To samé tu máte s určitou skupinou v pirátské straně. Asi jen těžko naleznete někoho kdo by se chtěl vracet k té podobě komunismu jaká to vládla. To fakt asi ne.

Dnešní komunisti jsou brutální naivové.

2 1
možnosti
Foto

No, Marku, ona má vlastně Konečná pravdu. Pan Fischer není její soudruh a ani nemůže, protože je to slušný člověk. Konečná je zvyklá na Skálu, Semelovou, Grebeníčka, v minulosti třeba Gottwald, nebo prokurátor Vaš, kteří poslali na smrt spoustu nevinných lidí. To jsou soudruzi předsedkyně KSČM Konečné.:-)

20 1
možnosti
MV

pan Fischer je pan, soudruzka Konecna je soudruzkou - jestli teda ty svoje partajniky a priznivce nebulikuje, Marie

diky za cteni

1 1
možnosti
NP

Marku karma a ta včerejší diskuze u Moravce ukazuje odudivost a zrůdnost komunistů včetně Konečné. Doufám, že jim přinese "konečnou"

5 1
možnosti
MV

moje nazory na tuhle partaj jsou tu obecne zname - proto jsem se nevyjadroval k obsahu a stylu vcerejsi diskuze

jen jsem okomentoval nonsens, Nike

mej se krasne a dekuju za cteni

0 0
možnosti
VF

Soudružka Konečná je definitivní konečná. V květnu 2019 byla zvolena do nejobskurnější instituce, která má 705 členů, a střídavě se stěhuje s cirkusem 15 tisíc úředníků do Štrasburku a do Bruselu. Mandát soudružky Konečné skončí v roce 2024 a tím asi skončí nejvýnosnější období jejího doposud parazitického života. Nedělám si však iluze, že by později snad žádnou další výhodně placenou parazitickou sinekuru nenašla. Bude se ovšem muset vyrovnat se skutečností, že počet spolusoudruhů straníků stále ubývá, nejvíce tak, že v umírají důsledkem stáří. Navzdory tomu, že ideologická i mocenská porážka bývalé státostrany je už třicet dva let dávnou minulostí, vytrvalý řev antikomunistického běsnění dokáže za příčiny veškerého současného katastrofálního stavu zdejší gubernie označovat právě zbytky odcházející partaje, která už ani není v parlamentu. Soudružka Konečná skončí, stejně jako její partajní klan, ale mladí, draví, silní a ideologicky správní ovladači místní gubernie budou vždy vědět, kdo může za jejich neschopnost a rozklad zdejší neokoloniální vazalské enklávy.

6 1
možnosti
MV

mate pravdu, ale az tak o konani teto strany blog nebyl. jeji historie a soucasnost je dobre znama.

spis me pobavilo to, ze s. Konecnou nekdo oslovil, jak se nalezi a ji to rozcililo

hezky a klidny dny preju a diky za cteni

0 1
možnosti
JV

Mě by zajímalo, pane Valičku, jestli když píšete či mluvíte o Jurečkovi uvádíte ho jako bratr Jurečka a Hamáček je u vás přítel Hamáček? Co vy na to?

6 5
možnosti
MV

dobry postreh, pane Vondracku

pokud nekdo oslovi pana Jurecku "bratre", nebo pana Hamacka "priteli" - budou se zmineni certit jako soudruzka Konecna, kdyz ji nazvali soudruzkou?

co Vy na to?

5 1
možnosti
MB

Já se blogy bavím. Odskakuji si tady. Dělám korektury Pamětí. Zrovna jsem v 50 letech. Popisuji osud tradičních rodin. Drogista, prodejce textilu, majitel fabričky, knihkupec, prodejce stavebního materiálu i řezník. Oni mají jedno společné. Začali za 1 Republiky, vypracovali se. Úctyhodní lidé, v orgánech městečka. S příchodem rudých milostpánů - Prašiví psi. Nebylo vše špatné. Slitovali se. Majitel fabrička, u sebe dělá pomocného dělníka. Z drogisty je prodejce v Mototechně.I můj děd je bez textilu, v Elektře mu, to s vysavači sluší. Nejlepší jsou znárodněné sousedky, řeznice. Rudá milostpaní, jim dělá šéfovou. Libuje si, jak si děvčata obratně vedou. Na tátově pultě, na jeho špalíku. I bydlet ve svém domě, mohly. Nájemné bylo mírné. Uznání měla. Komunisté, nebyli zase tak špatní. Čím ti lidé skutečné práce, ovšem vadili? To netuším dodnes. Soudružka Konečná, to určitě a milostivě bude vědět. Je milostivá, stále chce dobro ... :-)

1 1
možnosti
Foto

Marku, upřímně se divím, že se tím oslovením necítila spíš polichocena.

0 1
možnosti
MV

v lidech jako je ona aby se cert vyznal - nekomunisticky receno, Jene

nekomentuju v mym blogu ale nic jinyho, nez co bychom ocekavali oba.

soudruzka je soudruzka, at s jistymi pochybnostmi o obsahu toho slova, nebo po soudruzsku - kazdy podle svych zkusenosti se soudruhy

peknej tyden preju a dekuju za cteni

1 1
možnosti
PK

No, milostpaní se kdysi nechala oslovovat manželka Gottwalda, tak třeba je to inspirativní..

Btw. je všeobecně známo, že některá slova, symboly byly ukradeny a zneužity, ve smyslu, že už je nelze použíti bez hanlivého přízvuku. A stejně tak je známo, že slovo soudruh nestvořili komunisté, jen se jim zalíbilo, (myslím, že i Neruda ho použil ve své baladě ) jako třeba Hitlerovi kdysi svastika.

Nebo hvězda, když jsem byl ve státech měl jí (tedy modře zbarvenou) jako symbol tým NFL Dallas Cowboys a nikomu to nevadilo., s výjimkou mě, bo jsem byl fanda Eagles, jejich nej rivala:-):-)

1 1
možnosti
MV

kazdej fandime necemu jinymu a v tom je krasa rozmanitosti

pokud kdokoliv pouzije slovo soudruh, muze jej ten, kdo nasloucha, povazovat za hanlive, nebo kamaradske - to podle vlastnich zkusenosti

pokud se ale predsedkyne komunisticke partaje čílí nad tim, ze ji nekdo oslovi soudruzko..., pak je neco v tyhle partaji spatne. a uz od predsedkyne

to je muj nazor

diky za cteni a mejte se fajn

1 1
možnosti
MV

jen reakce na vcera shlidnutou diskuzi

diky za cteni

0 1
možnosti
Foto

I mě učili pojmenovávat vše pravými jmény. Čili soudružka Konečná bude vždycky soudružkou.

16 1
možnosti
MV
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 29,25
  • Průměrná čtenost 2415x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik