Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Ukrajina je obětí poměřování sil mezi obry, kterým nestačí, co mají. Pokud jsme se dostali do fáze po 1918 a po 1945 "urvi, co můžeš", je válka nevyhnutelná. Od "strany světla a dobra" bych čekala větší tlak na mírová jednání a místo toho slyším samé silové věty chrlící vyhrůžky. Plus rozmisťování vojáků a distribuce munice. Takhle se dle mého dobrák nechová. Místo zastrašování se dá použít asertivita.

Pokud rezignujeme na mír, protože u Hitlera to nepomohlo, děláme chybu, protože Putin není Hitler a rok 2022 není rok 1939. Okolnosti a aktéři jsou jiní, tak bych čekala jiný výsledek.

4 6
možnosti
DC

D14a92v66i45d 97C29e11c33h

31. 1. 2022 11:50

Ukrajina je obet Ruskej agresie. To je cele.

11 3
možnosti
JL

Ta dnešní situace se poněkud liší v jedné drobnosti: žijeme v době jaderné a Rusko vyhrožuje jadernými hlavicemi, kdykoliv mu někdo leze na nervy. Je to jako blufování v kartách, existuje i zábavná hra, kdy se dva řidiči rozjedou proti sobě a kdo první uhne, prohrál...Česká angažovanost je samozřejmě přirozená, ale poněkud komická. Netflix vypustil právě včas film "Mnichov. Na prahu války." Jak postupoval Hitler a Angličani je opravdu zajímavé- Hitler v jednání s mocnostmi sliboval mír, mír, ale už věděl, jak bude postupovat a že hlavně zatočí s židy a komunisty. Postupoval pragmaticky. Poté, co oblbnul Chamberlaina, podepsal smlouvu o neútočení se SSSR - aby ji vzápětí nedodržel. Nakonec museli Němcům vymřít na frontách miliony vojáků, musely být vybombardována skoro všechna větší města, okupován východ Německa, vyhnány miliony Němců, odejmuta stará pruská území..atd, aby Němci pochopili, že tahle válka a nacismus opravdu nebyl moc dobrý nápad. Tak uvidíme, co vymyslí v Kremlu a ve Washingtonu, poučeni těmito událostmi.

0 0
možnosti
JK

Agresivní politika Ruska vůči Ukrajině připomíná agresivní politiku RUSKA před druhou světovou válkou vůči Polsku, pobaltským zemím a Finsku.

9 1
možnosti
MK

Nepřipomíná. Tehdy prostě Stalin využil situace a bez cavyků Pobaltí obsadil. Rozdělení Evropy s Německem.

0 5
možnosti
JZ

Přesně tak Tome, já tvrdím to samé. Ta podobnost mezi Československem v roce 1938 a Ukrajinou 2022 je jasná. Zasloužená karma :-)R^

7 1
možnosti
EH

Naprosto souhlasím. Československo si zabralo území, kde Češi byli drtivou menšinou. Taky mu připadla část Ukrajiny, kde "československy" snad nemluvil nikdo. Hitler pak (stejně jako Putin) využil situace a území si zabral bez jediného výstřelu. A nejenom Hitler, Těšínsko si zabralo Polsko dle stejného schématu. Češi byli odsunuti.

Nakonec se to vyřešilo odsunem. Má Ukrajina rovněž poslat všechny starousedlíky za hranice do Ruska s majetkem, který unesou?

1 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.