Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

A43d42a38m 25M89a88l11ý

31. 1. 2022 14:51

Všem přítomným ruským trollům:

Rusko už Ukrajinu napadlo. Už ji okupuje. Už několik let vede válku partizánským způsobem na východě Ukrajiny. Že posílá agenty do celého světa je známý fakt. Že o to víc jistě vyvíjí aktivity i na Ukrajině je vysoce předvídatelné.

Pokud ta válka skutečně nebude, tak si celý svět oddychne.

Ten, kdo vyhrotil situaci, však není ani Ukrajina ani západ, je to Rusko.

12 1
možnosti
JT

J22i62r80i 49T95i98c21h14y

31. 1. 2022 16:32

Pravy prorusky trol se ozval.

1 0
možnosti
VF

Zdechovský, vaše chimérické žvanění je průjem zbohatlického, koloniálního satrapy ve stylu " když nemají chleba, proč nejí koláče". Protože, jak známo, dějiny přepisuje vítěz, některým to vítězství příliš vlezlo na šedou kůru. Tak se rozhodli oprášit Drang nach osten. Nic dalšího není třeba rozebírat propagandistickými romány.

9 9
možnosti
Foto

R^ Karma jako hrom. Ta podoba se Sudety mě taky napadla.

Nejlepší je, že ti, co nemohou za Mnichov přijít Anglii a Francii na jméno, teď nejvíce obhajují politiku Ruska ve východních oblastech Ukrajiny. Úplně titíž lidé.

8 3
možnosti
Foto

Cha cha, kupte si mapu, zaneste si do ní vojska NATO, vojska Ruské Federace a chjvíli se na ní díívejte. Třeba Vás to trkne pane Zdechovský !!

8 6
možnosti
Foto

Jestli je něco opravdový nesmysl, který dokola slýchám od podivných proruských figurek vašeho typu, je těch 800 vojenských základen mimo území USA, prostě a jednoduše je to lež. Předně, USA nemá rozhodně mimo své území 600, 800 nebo dokonce přes 1000 základen, jak se lze dočíst na různých proruských webech Tihle lháři rádi započítávají i různá vojenská zastoupení, kanceláře apod. Ve skutečnosti je čistě vojenských asi 80, více zde https://militarybases.com

Co se týče Ruska, to určitě nepotřebuje další základny, pokud má ze svých, na rozdíl od USA, na dostřel polovinu světa, včetně hlavních dopravních a energetických tepen Západu (jako je Suez, Bospor. Perský záliv, Panamský průplav a Malacký průliv či kaspická a severomořská naftová pole) - podívejte se na mapu, resp. ještě lépe na GLOBUS!

Další lež, jediná Ruská základna v Sýrii. Už dávno má RUSKO základny v Arménii, Ázerbájdžánu, Bělorusku, Sýrii, Vietnamu, Venezuele, Kyrgyzstánu a Tádžikistánu, jakož i na okupovaných územích v ukrajinském Sevastopolu, Abcházii a Jižní Osetii, v Moldávii (tzv. Podněsterské republice), v Kaliningradu, Karélii, Tuvě, na Sachalinu a na Kurilských ostrovech.

V říjnu 2014 odsouhlasila rozmístění ruských vojenských základen na svém území Argentina. V únoru 2015 podepsalo Rusko smlouvu o pronájmu letecké a námořní základny na Kypru. Momentálně navíc Rusko jedná o pronájmu dalších základen v Alžírsku, Řecku a Nikaragui, na Kubě, v Singapuru, na Seychelách, atd. – jak potvrdil min. obrany, gen. Šojgu - viz oficiální zprávy RIA/TASSu.

Ostatně až do rozpadu Sovětského svazu měla Moskva svou námořní základnu na Kubě, v Somálsku, Jemenu, v Sýrii, Etiopii a Vietnamu, a opěrné body sovětského námořnictva byly ještě v dalších šesti státech, zejména v Africe. Nevím tedy, kdo koho obkličuje!? Onen dramatický popis „Ruska obklíčeného americkými základnami“ je stejně imbecilní jako situace, kdy 15 policajtů „obklíčí“ pevnost obsazenou 500 po zuby ozbrojenými gangstery.

9 0
možnosti

M62a63r60t39i81n 44Š51u28l64c

31. 1. 2022 13:19

A mně zase agresivní propaganda připomíná Německo před 2.světovou válkou.

Chystaná invaze je virtuální záležitost, zpravodajská hra. Rusové sami tvrdí, že žádnou invazi nemají v úmyslu ..a objektivně k tomu nemají žádný důvod, resp. nemohou na tom mít žádný zájem. Současná situace jim vyhovuje. Představa násilné okupace cizích území s nepřátelsky naladěným obyvatelstvem představuje myšlení minulého století.

Jakkoli si tady můžeme Rusy vykreslovat, za použití veškerých těch stereotypů a předsudků, jako tupé okupanty, i jejich myšlení je již jinde. Učí se od Západu, pochopili pravidla hybridní války a dalo by se říct, že se to snaží zrcadlově kopírovat. Je až úsměvné pak vnímat posuzování událostí, a jak moc platí rčení "když dva dělají totéž, není to totéž".

Jaký je nejsilnější argument pro invazi (pominu-li to teatrální stahování diplomatů z Ukrajiny a tradiční "tajné informace zpravodajských služeb")? Přítomnost ruských vojsk u svých západních hranic? Ano, jistě, je to forma nátlaku v rámci hybridní války. Je to odrazování Západu od snahy vyřešit situaci ve východních regionech násilnou cestou (samozřejmě prostřednictví ukrajinské armády). Ale jak se to liší od demonstrativních cvičení NATO na Ukrajině? Nebo od toho, když Američané vysílají do perského zálivu nebo Korejskému poloostrovu své letadlové lodě atd?

Ne, o skutečnou invazi na Ukrajinu jako takovou opravdu nejde. Je to hybridní válka. Tím nevylučuji, že k nějakému omezenému ruskému zásahu na východních vzbouřeneckých územích nemůže dojít. Nebylo by to ale v zájmu Ruska.

Nevím, jak to máte v tom Bruselu. Pokud vím, tak EU se oficiálně staví proti "předsudkům a stereotypům ve vnímání národů". Ale tady to jede jak za studené války.

6 2
možnosti

A neměl by potom být správný postup a až potom připojení k Rusku? Vy si nevzpomínáte na ty zelené mužíky, jak jezdili na Krym na dovolenou a lhář Putin o ničem nevěděl?

2 2
možnosti
JN

J54o73s43e84f 76N12i72k95l

31. 1. 2022 12:32

To přirovnání v nadpise táhne...RF nikdy Ukrajinu nenapadne....přece se "nepropíchne" před celým světem...jinak jen velké přání Západu...

7 5
možnosti
Foto

Už se propíchlo mockrát.

4 0
možnosti
JT

Jen ho nechte, třeba za ty cancy dostane v Bruseli premie.

7 8
možnosti
JN

J32o38s45e78f 83N51i82k56l

31. 1. 2022 12:29

Nevíte kdy tu válku proti Ukrajině konečně RF spustí? Podle západních předpovědí už prošvihla tolik termínů...

8 7
možnosti

2014 napadením a anexí Krymu.

5 1
možnosti
JN

J51o46s88e68f 14N65i22k78l

31. 1. 2022 12:20

Taková blbina...při vašem vzdělání...holt inklinace k velkému bratru se nezapře...

6 7
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.