Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Lidi mejte rozum a nez zacnete o necem psat tak si laskave zjistete o cem pisete.

Kazdej si pod tou korespondencni volbou predstavujete neco jineho a pak se o ni dohadujete.

2 4
možnosti
Foto

Ačkoliv jsem volil pětikoalici, jsem proti uzákonění koraspondenční volby ze zahraničí. Naši občané žijící v zahraničí mohou dnes volit na konzulátech, byť to mnohdy mají dost daleko. Opravdu se obávám toho, že se otevírá možnost pro volební podvody. Varováním by pro nás mohl být cirkus po posledních prezidentských volbách v USA a i zrušení jednoho kola prezidentských voleb v Rakousku soudem právě kvůli korespondenční volbě. Dnes známe výsledky voleb večer po volbách. V budoucnu bychom museli čekat možná i týden než dojdou a budou zpracovány korespondenčních hlasů. Navíc je velice pravděpodobné, že výsledky korespondenčního hlasování budou napadnuty soudními žalobami (hnutí SPD si tuto možnost asi sotva nechá ujít). To může znamenat, že definitivní výsledky voleb budeme znát až řadu týdnů po volbách.

Obecně jsem proti tomu, aby se vytvářely zákony se speciálními výjimkami pro různé menšiny. to je jako šít kabáty pro hrbaté.

10 3
možnosti
RK

Takže opakuji, nastudujte si něco o těch volbách v Rakousku. Pak to přestanete používat jako argument. V USA z toho udělal selanku pouze Trump. Že mu žádný soud nedal za pravdu?;-)

2 4
možnosti
JL

Přehledná tabulka jak Češi volili v zahraničí 2021. Zde najdete odpověď.

https://www.irozhlas.cz/volby/parlamentni-volby-2021/zahranici

3 0
možnosti
JB

J71a73n 82B70í86l28e48k

30. 1. 2022 17:16

Jasně, proto to 5cola prosazuje! Jinak ani náhodou;-D

1 0
možnosti
MV

Je dobře, že projde. I kdyby lidé bydleli na Marsu, knedlo/vepřo/zelo neměli v puse třeba patnáct let a na Česko vzpomínali jen u fotek, pořád mají někteří právo volit, protože jsou občany Česka. Tečka. Taky bych se mohl ohradit tím, že před volbami by měli všichni voliči projít IQ testem. Také si ti můžu myslet. Ale jsou občany ČR? Jsou! Tak volí všichni. A jen málo k Okamurovi a jeho partaji. Je jim jasný, že v tom čísle Čechů žijících jinde, nebude téměř nikdo,kdo by dal hlas SPD. Proto instruuje, a jak píšete správně - zbytečně.

4 11
možnosti
MV

Obstruuje, ne instruuje ,- mobil, omlouvám sel

0 2
možnosti
JL

Jediným kritériem jak se stát voličem je plnoletost a státní příslušnost. Tady není žádné ale. Pokud bychom brali v potaz kdo kde platí daně a konzumuje, povstala by otázka, co s těmi, kteří zde žijí, platí daně a konzumují a přesto nemají žádný vliv na politicko- společenské dění. Ano, jedná se o cizince, kteří zde žijí.

Zde vidíte kam taková spekulace vede.

4 1
možnosti
MP

To žádný problém nebude - to že tu cizinec pracuje a platí daně mu ještě nezadává žádné právo zde volit. Těmi daněmi si hradí výdobytky běžného života, které se na něho přirozeně vztahují stejně jako na všechny ostatní - je např. kryt našim právním systémem, hlídá ho naše policie, chrání naši hasiči a záchranný systém, v případě ohrožení ho bude chránit naše armáda atd. Je tu obvykle z ekonomických důvodů, ne z politických, tak není třeba, aby se něho vztahovala politická práva...

0 0
možnosti
AK

Ve Wisconsinu v posledních prezidentských volbách odevzdalo hlasy 115 tisíc registrovaných voličů starších než 124 let.

Zajistili Bidenovi vítězství o 20 tisíc hlasů.

Chceme se stát zemí dlouhověkých voličů?

Nebo chceme volby opakovat jako v Rakousku?

7 2
možnosti
RK

No a přesně na tyhle experty SPD spoléhá ;-D

Omlouvám se, pokud to byla ironie.

0 3
možnosti
RK

Chci jen připomenout, že volební právo je rovné. Takže kydy o tom, že kdo žije v zahraničí, tak tu nemá volit, jsou mimo. Jsou to občané ČR. Tečka. A je jedno, jestli jsou v zahraničí na dovolené, za prací, nebo tam bydlí. Jsou občané ČR se všemi právy a povinnostmi. Jde o to, že lidé, kteří to mají daleko na zastupitelský úřad budou moct volit. Kydy o otevřených dveří k podvodům jsou jen konspirace. Většina Evropy korespondenční volbu má. Voliči SPD se v zahraničí moc nenachází, tak proto ten boj. V posledních volbách jim že zahraničí přišly čtyři procenta.

3 8
možnosti

Já jim přeci nechci zakazovat volit! Farský jako poslanec byl taky ochoten na důležitá hlasování v PS lítat zpátky do Čech. Tak kdo to myslí dobře a vážně, ať přiletí - nemusí přes oceán, stačí do míst, kde je mu ta volba na ambasádě umožněna.

Mimochodem, před časem jsem se setkal se svým spolužákem z gymnázia, který v USA žije a pracuje.

Přiletěl na abiturientský večírek.

Ptal jsem se ho, jaké je to pro něj cestovat z jiného kontinentu do Evropy. A on mi vysvětlil, že je to něco podobného, jako bych se já chtěl dostat z Prahy do Košic.

5 0
možnosti
PP

P84a12v21e86l 11P54o32n30e74c

30. 1. 2022 11:07

Osobně bych podpořil, aby změnu volebního zákona musela schválit v parlamentu ústavní většina, jinak by si totiž leckterá vláda mohla měnit volební zákon podle svých aktuálních preferencí. Připomínám, že i volební systém "vítěz bere vše" býval kdysi (v době vlády ODS) pro ČR to nejlepší.

Z jiného soudku: "STAN bude chtít volební právo pro šestnáctileté" -- Vít Rakušan

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/stan-starostove-rakusan-volebni-pravo-sestnact-odpovednost-volby_1904131507_lac

8 0
možnosti
RK

Volební zakon není ústavní zákon.

0 0
možnosti
JN

J74o20s87e20f 46N66i41k86l

30. 1. 2022 10:59

Korespondenční hlasování otevírá dveře podvodům...ti co tady x let nežijí vědí houbec...a pokud se chtějí zúčastnit voleb, ať se obtěžují dostavit osobně...to by také pak mohlo přijít i milion korespondenčních hlasů ze zahraničí a nikdo by to nezpochybnil...

5 1
možnosti
Foto

... hmm, ony jsou obstrukce a obstrukce - to co předvadí Okamura a všichni ti poslanci SPD - to je totální destrukce - kdyby tihle nejdejbože jednou vládli, tak je z česka další "Bangládeža" někde na ocase všech států, včetně úrovně ekonomiky, o ostatním raději ni nepřemýšlet. :-/RvRv

1 7
možnosti
  • Počet článků 414
  • Celková karma 23,42
  • Průměrná čtenost 1457x
Je mi 62 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik