Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím, že publicita pašeračky Terezy může být užitečná. Ona už si tam docela dlouhou dobu odseděla a kdyby byla v tom vězení pořád, pes o ní neštěkne.

Takto se tam mrská jak ryba na udici se značnou publicitou, což může být užitečné pro podobně inteligentní jedince, jako varování.

0 0
možnosti
LV

Chápu Vaše rozhořčení, ale pomáhat lidem, kteří se vědomě provinili proti právnímu pořádku jiného státu, znamená zároveň pomocí těm, kteří tak učinili z nevědomosti či nedbalosti.

Jednak občané ČR mají že zákona nárok na právní pomoc, a pak - pokud stát dá světu najevo, že mu na jeho občanech v zahraničí nezáleží, potom se tito lidé mohou stát pro zahraniční soudy (a propagandu) snadným subjektem exemplárních procesů. A může k tomu stačit autonehoda nebo třeba Vámi nevyprovokovaný konflikt. Úplně jinak budou soudit člověka, který má za sebou autoritu svého státu, a úplně jinak toho, kdo v tom zůstal sám. A tu autoritu si stát vybuduje právě na takových případech.

Ostatně problém pomocí zločinci řeší právníci specializovaní na trestní právo celý život. Musejí obhajovat i zcela prokazatelné vrahy a gaunery, aby právní systém byl spravedlivý i k těm, jejichž vina ani zdaleka tak jasná není.

3 0
možnosti
RK

No, tady bych rozlišoval právní pomoc a angažování se státu prostřednictvím zastupitelského úřadu resp. velvyslance a přiživování padajících hvězdiček některých politiků, kteří o tom sice věděli houby, ale angažovali se pouze mediálně, jen aby byli vidět. Jejích vliv na kauzu byl nulový. Řev těchto myší byl směřován pouze pro domácí publikum. A ti dnes raději mlčí.

2 1
možnosti
  • Počet článků 1263
  • Celková karma 21,60
  • Průměrná čtenost 1112x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik