Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Krásná ukázka toho, jak (nesmyslné) lpění na prastarých textech v bibli přináší jen nenávist mezi lidmi, a jak známe z historie, také pěkné hromady mrtvol.

A vysvětluje, proč se stavím k náboženství (=pámbíčkářství) s despektem: místo křesťanské lásky, pochopení a případně odpuštění vidím jen nenávist a podněcování rozporů. A to, prosím, na počátku 3. tisíciletí. ;-(

9 3
možnosti
Foto

Kdo jí soudí? Církev, nebo stát?

0 0
možnosti
EK

A Marxe či Lenina tam mohou citovat?

5 0
možnosti
Foto

Jak napsal český klasik: "Svět se řítí do ďáblovy řiti"

1 0
možnosti

Takže co budeme podle vás (a ostatních, podobně smýšlejících), s homosexuály dělat? Budeme je upalovat na hranici, vyhánět z nich ďábla, nebo je zavírat do ústavů a "léčit"? Nebo jim přikážeme nosit na oblečení duhově symboly a na do restaurací, kin a prostředků hromadné dopravy dáme nápisy "Jen pro heterosexuály"? :-P

0 5
možnosti
PB

P74e15t32r 93B80u53r56i82a19n

23. 1. 2022 11:40

Popravdě jste první a jediný, který něco tak otřesného tady navrhuje.

3 0
možnosti
OD

Dnes to máte celé špatně, pane Stejskal.

Pravdivá je tam jen ta věta, že diskuse o Bibli patří do kostela, ne k soudu. Paní ministryně se jí měla řídit. Ona ale vytáhla svůj biblický hněv do veřejného prostoru a tam platí zákony pozemské, ne ty boží.

Mýlíte se i v titulku, to není proces s čarodejnicí, to je proces se samozvanou inkvizicí.

5 6
možnosti
PD

Když věřící se ohání svobodou slova, tak je to v pořádku. Když ale naopak někdo "uráží" víru, tak najednou svoboda slova neplatí pro něj neplatí.

7 3
možnosti
PB

P63e22t11r 65B27u43r39i94a70n

23. 1. 2022 11:58

Jenže článek je o tom, že je tomu přesně naopak.

4 0
možnosti
KO

Celý ne-křesťanský svět je ve své pýše ve vzpouře proti Bohu.

1 2
možnosti
PD

Bůh neexistuje, nazdar

1 1
možnosti
Foto

Pokud se někdo při šíření nenávisti proti homosexuálům odvolává na tisíce let starý text, je to v pořádku? Je ten text svatý? Ne. je sepsán náboženskými fanatiky té doby. Nic víc a nic méně. Zbývá jen připomenout kdo má na svědomí skutečné čarodějnické procesy a desetitisíce mrtvých a umučených. Jsou to vaši kolegové z ne tak dávné minulosti. Hlásající nenávist a nesmyslnosti s Biblí v ruce a jejími slovy v ústech. Hlásíte se k organizaci, která má na rukou spousta krve a to, že za finskou poslankyni "bojují" Bobo z náboženskou fanatičkou Lipovskou mluví samo za sebe....

3 9
možnosti
KO

Mluví z Vás ne-svatá pýcha a vzdor. Bible vede k lásce k Bohu i k lidem:

"Ke všem lidem mějte úctu", napsal apoštol Petr, I.List 2,17.

2 0
možnosti
SB

Jestliže ten zákon hovoří o materiálech, které obshují urážky, tak tedy značná část světové literatury bude zakázána.

Paradoxně se to může vztahovat i na taková literární díla, která v celkovém vyznění tyto věci odsuzují, ale aby je mohla na straně 57 odsoudit, musí nejprve na straně 32 přijít onen známý románový padouch, který je vypustí ze svých úst a zamotá je do děje románu.

Potom v boji s ušlechtilým Limonádovým Joem prohraje, ale nejprve ta slova vyřkne a teprve potom prohraje. Nicméně bude to dílo ta slova obsahovat? Bezesporu ano.

A protože jeho slova budou citována, bude daný román dílem, které tyto urážky obsahuje.

Je to stejná logika, jako kdybych považoval za propagaci nacismu americký film Most u Remagenu nebo sovětskou pětidílnou filmovou epopej Osvobození, protože při scénách z německé strany tam provolávají "Heil Hitler!" nebo "Sieg Heil!"

To, že to provolávají proto, že to odpovídá realitě dob a že prostě do děje filmu to patří a že nakonec jsou vojensky poraženi, nic nemění na skutečnosti, že ta filmová díla to obsahují. A ten zákon hovoří o tom, že to nesmí OBSAHOVAT podobné věci.

11 0
možnosti
Foto

Bible ovšem není román. Její slova berou mnozí velmi vážně a mnozí fanatici doslova. V rukou zaslepeného fanatika je stejně nebezpečná jako Korán.

3 3
možnosti
JK

J54a84n 46K45y68š97k60a

23. 1. 2022 3:47

Já se omlouvám, že jsem se jmen Lipovská, Bobošíková ošil, ačkoliv jste to nedoporučil. Jinak karma, neboli souhlas.

0 0
možnosti
  • Počet článků 4816
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal