Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

V kauze "Ivermectin" se míchají 2 odlišné věci.

1) situace při nečekané epidemii novým virem - neměli jsme nic. Neměli jsme ani ty blbé papírové roušky, natož lék na covid-19! V této situaci, kdy lidé ve velkém umírali v přeplněných nemocnicích a neexistoval lék, nezbylo než experimentovat s již existujícími léky na a metodami, schválenými na jiné nemoci. Proto se nasazoval Ivermectin, Isoprinosin, antivirotika pro Ebolu, anticovid rekonvalescentní plazma atd. atd. Když neexistuje lék na nemoc, musí se zkoušet léky na jiné nemoci, to je naprosto v pořádku.

2) situace dnes, kdy máme širokou paletu nových antivirotik, monoklonální protilátky (a za pár korun u pásu každé sámošky roušek a respirátorů co hrdlo ráčí). Tam už nastupují studie a EBM, takže Ivermectin s jeho málo prokazatelnou účinností nemá cenu řešit.

3 0
možnosti
Foto

Krásně napsáno

0 0
možnosti
JM

Ještě mi tam chybí výzkum o spokojenosti s rozměry genitálií, o traumatech z dětství a o tom, kolik z fanoušků ivermectinu jsou duhoví a trans lidé. To by teprv konspirační ivermectiňáci utřeli nos!

1 0
možnosti
RG

R96e67n94é 60G42u46r94a71l

24. 1. 2022 18:57

Poněkud naivní, tak nějak sluníčkově pojatý článek. Vono by to bylo, aby to nevyšlo, že ti konspirátoři jsou troubové, že? Navzdory Vaši jistě dobře míněné snaze přesto platí, že Ivermektin, Isoprinosine a řada dalších léků opravdu proti covidu pomáhají. Jen slepý nebo zaujatý to nevidí. Ale pokud to hodláte stavět do pozice - a funguje to na 100%? Pak jasně - na 100% to nefunguje. Na místě je protiotázka: fungují na 100% vakcíny? Remdesivir? Monoklonální látky? Také ne, že? A kolik se našlo troubelínů, kteří uvěřili, že tečka, neonemocní, nenakazí se... Přestože bylo dost statečných profíků, kteří od začátku tvrdili, že proti koronavirům neexistuje 100%-ní vakcína (i těch Pfizerovských 95% byla kravina, tomu se divil i Prymula), ani vůči nim nelze získat kolektivní imunitu. Co takhle udělat průzkum o tom, jak lidé snadno skočili zrovna na tuhletu dezinformaci?

4 3
možnosti
Foto

Pokud to není na 100%, asi by hned další otázky měly znít: Na kolik procent tedy pomáhá? Jak se to liší od jiných látek, kterté mají pomáhat? Jak se liší od placeba? Tyto otázky by samozřejmě bylo vhodné zodpovědět u všech popsaných substancí. A je vhodné sledovat, jaká metodika byla pro vyčíslení určena a jestli lze výsledky ověřit více způsoby.

1 0
možnosti
Foto

Ó my góód, má největší karma, kterou jsem kdy komu dala. Díky za tento blog, kéž by ho mohlo číst více lidí R^

2 0
možnosti
JF
VP

Tak a ted jeste udelat studii na dosud v nemocnicich pouzivany a drahy lek Remdesivir, kdy jeho ucinnost je shodna s placebem podavanym pacientum.

4 0
možnosti
PS

Pred casem jsem videl video od Bukovskeho, kde citoval studii na personalu v Indii, kde si zamestnanci dobrovolne brali Ivermektin. Preventivne. No a meli mensi sanci na nakazeni Covid19. Jenze v Indii to mohlo take znamenat, ze se zbabili tech parazitu :-D a pak byli odolnejsi.

0 0
možnosti
Foto

Vzkaz pro zdejší diskutéry: cílem mé studie veřejného mínění, nebyla účinnost Ivermectinu, ale pravděpodobnost, zda lidé, kteří uvěří dezinformaci (v tomto případě že je IV 100% účinný proti covidu) přijmou i ty další dezinformace. Pokud byste četli článek až do konce, tak byste se dozvěděli, to, co jsem skutečně chtěla říct.

2 0
možnosti
Foto

Já jsem ten článek i tak pochopil, nebojte, ale nedalo mi nereagovat na některé komentáře...

0 0
možnosti
Foto

Takze jste shromazdila nekolik vesmes medii publikovanych clanku, udelala z nich jakysi vytah a nazvala to studii .. Inu, nazvat se to tak samosebou da, ale zeptam se uplne jednoduse a podle me i logicky - proc jste necerpala z realnych studii a original zahranicnich zdroju? .. Bala jste se, ze by predem vytyceny vysledek nemusl vyjit? ;-D ... Jsem zvedav, jestli se pustite do podobne studie tabletky od Pfizeru, ktera prijde co nevidet na trh. Ta vychazi temer nachlup ze stejneho modelu jako Ivermectin, jen ma o neco mensi spektrum ... na tu studii se jiz ted tesim ;-)

6 1
možnosti
Foto

Jiří, porovnávat ivermectin s lékem od pfizeru je jako srovnávat sobi20 a Audi. Oběma se můžete dostanete z Prahy do Ulánbátaru. Pokud ale budete mít jídlo a pití jen na dva dny, tak já volím Audi

1 1
možnosti
JV

A zase a znova - lepšolidi hlásají své pravdy, které popírají jen prosťáčci a hloupí spoluobčané...

3 0
možnosti
VV

Dnes v televizní debatě jeden lékař obhajoval povinné očkování proti covidu tím, že jinak se někteří rizikoví pacienti očkovat nenechají. A já říkám: co má být? Tak ať se nenechají. A když má někdo chuť na Ivermectin, bělidlo nebo jed na krysy, ať si dá. Když mu řeknu, ať to nedělá, dozvím se akorát, že jsem blbec, který věří nebo naopak nevěří... - dosaďte si dle libosti. Když si někdo vezme do hlavy, že odčervovadlo je lék na covid, nikdo mu to nevymluví. Alespoň ne po dobrém. Stačí si přečíst diskusi níže.

5 2
možnosti

Kdyby si ti lidé lehli do prasečáku a ekologicky se po úmrtí zlikvidovali, bylo by mi to jedno. Ale problém je v tom, že léčbu těch hlupáků platíme všichni. I já

2 1
možnosti
  • Počet článků 3
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4247x
Jsem učitelka a výtvarná umělkyně. Mám ráda humor, píši fejetony, povídky a příběhy ze života. V poslední době píšu také o závažnějších tématech, jako jsou dezinformace, hoaxy a hlavně jejich příčiny. Velmi mě trápí současná situace - vzrůstající agrese lidí vůči zdravotníkům, přátelé, kteří se zamotali do sítě konspirací a nedokážou se z ní dostat ven... V mých článcích můžete očekávat srovnání aktuálních událostí s historií, často vycházím i z průzkumů veřejného mínění nebo oficiálních statistik.

Seznam rubrik