Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když člověk vidí ten "seznam" potenciálních kandidátů, tak to slovo divadlo je v tomto případě naprosto trefné. Je to opravdu tristní.

Co se týče změny volby z parlamentní na přímou asi takto. Asi nejsem sám, který přímé volbě fandil, ale postupem času z ní vystřízlivěl. V případě volby parlamentní jsme tu měli parlamentní estrádu, která ovšem za pár dní skončila a byl klid, přímá volba docílila pouze toho, že je národ rozdělen a rozeštván na dvě nesmiřitelné poloviny a ta situace trvá nepřetržitě. A tak jsem si tedy její přínos určitě nejen já nepředstavoval.

0 0
možnosti

Já pro přmu volbu

1 0
možnosti

Ach jo, zase se mi podařilo při opravě textu poslat to dřív...

Chtěla jsem napsat, že přímá volba je lepší než když se v parlamentu s takovou osobou kupčí...

3 0
možnosti

J42i56r93i 29T36i72c41h72y

22. 1. 2022 16:53

Je zcela mozne, ze tam skonci nekdo neprilis vhodny. Pokud ovsem udela nejake chyby v hospodarstvi nebo podobne, ty se daji v budoucnosti napravit. Pokud ale prispeje k otevreni bran pro neprizpusobive vetrelce, to uz se nikdy nenapravi ( v USA maji 13% cernochu, jsou to uz staleti po zrudeni otroctvi, desitky let po urovnani obcanskych prav a presto jejich problemy vzrustaji a nikdy se nevyresi).

4 0
možnosti

J18a33n 56D24o45u15š86e69k

22. 1. 2022 14:18

U nás se holt o prezidenturu tahají a vyhrávají ti, kteří ji považují za jakousi další příčku ve svém osobním či profesním životě.

0 0
možnosti

K cemu taky mozek v kebuli. Staci preci internet a dobre spojeni do Moskvy.

1 5
možnosti

A ten typ vašeho soláru nám už konečně prozradíte ?

;-)

0 0
možnosti

Hlavně ne Kalousek, stačilo mi se na něj pořád dívat a poslouchat jeho kydy 30 let.

3 1
možnosti

Generál to je takové nic proti ničemu, to by mohlo zvítězit.

0 0
možnosti

Za Zemanem objímajícím na Vysočině stromy přišli ze zájmových skupin a řekli mu, když nám slíbíš, že to vezmeš, zařídíme změnu volebního zákona a prosadíme přímou volbu prezidenta. On to slíbil, oni s pomocí dvou přeběhlíků zařídili a bylo to. Od té doby, kdo má aspoň 100mil. na kampaň, může to rozjet a může vyhrát volby. Otázkou je, jestli to bude i výhra pro stát.

1 1
možnosti

Strop nákladů na prezidentskou kampaň je určen na 40 milionů. Jen pro upřesnění.

0 0
možnosti
Foto

Přímá volba prezidenta je u nás nesmyslem s ohledem na jeho pravomoci. Nejsme v USA nebo ve Francii. :-/

3 3
možnosti

No nejde jen o pravomoce, btw. a ty se dají i klidně pozměnit,bude li o to zájem.

Já osobně chápu, že podpora části národa pro zrušení přímé volby souvisí se stávající roli MZ, případně kandidaturou AB. Zkuste si však dosadit jiné jméno, třeba známé a mimo mimo politiku a nálada se mění......

2 0
možnosti

Velice doufám, že pan Janeček národ neuhrane...

2 0
možnosti

Jeden narcis vedle druhýho, a nejlepší jsou ti, kteří tvrdí, jak se o všechny postarají a zlepší jim životy. Nijak jim nedochází, že u nás to půjde těžko, když tady je prezident jen na kladení věnců, a sem tam na podpis nových soudců, profesorů či guvernéra čnb.;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 301
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1412x
Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Seznam rubrik