Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Také by mě zajímala praktická témata? Čím se živíte? Jsou tam i bílí farmáři? Je tam zajištěné soukromé vlastnictví a podnikání? je měna směnitelná? Jak regulovanýn je vývoza dovoz? Usilují etnické skupiny o výuku ve svém jazyce? Nehrozí, že postupující pokrok etnické skupiny rozdělí podobně jako v Rakousku-Uhersku?

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za témata. Jistě ráda něco napíšu a budu sdílet o našem životě tady.

0 0
možnosti
Foto

Tak to vám a všem lidem co tam žijí držím palce, aby se vše vždy vyřešilo mírumilovně.

Jsem rád, že jsem vás zde našel a že si mohu přečíst jak se u vás žije. Možná byste mohla napsat, jak jste se tam dostala, jak lidé pracují, baví se a nebo i řeší své spory. Díky za každý váš další článek.

0 0
možnosti
Foto

Kdybyste napsala úplatky vybírali ...... bylo by to správně. S tím "se" je třeba ypsilon za el. Afrika by na tom byla líp, kdyby zůstaly kolonie. Koloniální státy by ve druhé polovině 20. století kultivovaly postoj vůči nim a postaraly by se, nakonec i ve vlastním zájmu, o jejich všestranný rozvoj. Státy po odchodu kolonizátorů na tom byly podobně, ale mnohem hůř, než ČSR po 2. světové, když jsme vyhnali Němce, zestátnili výrobní prostředky a do vedení státu a firem umístili sice nadšené, ale zcela nezkušené a mnohdy i řízení neschopné kádry.

1 0
možnosti
Foto

Ještě bych dodal, abyste si nedělala iluze a předčasně nejásala.

1 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 758x
Jsem Kamila Hejlík Tembo, jsem Česka žijící v Zambii. S rodinou žijeme v Livingstonu nedaleko Viktoriiných vodopádů.

Zajímá mě psaní článků o Africe z hlediska kulturního a sociálního, ale také politického a mezinárodních vztahů. Vystudovala jsem kulturní a africká studia na UHK. Zaměřuji se také na témata zemědělství a klimatické změny v Africe.

Kromě toho máme s manželem organickou farmu, kde se snažíme budovat udržitelný život v souladu s přírodou.  Můžete mě sledovat na Facebooku a Instagramu Kamila Hejlik Tembo nebo naši farmu na Facebookové stránce Mosi-Oa-Tunya Organics.

Seznam rubrik