Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Tématem se částečně zabývá sci-fi Ready player one – Hra začíná, Ernest Cline.

Při vašem filosofickém zaměření nepředpokládám, že čtete sci-fi, ale tato je mimořádná a pandemií se částečně naplňuje. Společnost je atomizovaná a i třeba škola probíhá jen on-line.

0 0
možnosti
JD

Kdyby neexistovala socialni media, mladez by bud byla nekde zkourena, vykalena, hrala pocitacove hry, nebo se proste nudila jinym zpusobem. Je naivni si myslet, ze by se schazeli v kniznim klubu, nebo hrali sachy. I pred socialnimi medii se nactileti citili osamoceni se svymi problemy. Je otazka, jestli je lepsi si zadelat na uzkost a depresi, nebo na alkoholismus a rakovinu.

2 0
možnosti
MT

Jj, honem letim na FB, zjistit co je tam noveho, uz jsem tam 2 hodiny nebyl. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Píšete nesmysly a buď máte nekvalitní data nebo je neumíte interpretovat.

Mládež ve věku 16 až 24 je sice často singl, ale nikoliv kvůli FB. U mládeže od 16 do 18 to vyplývá z věku a vazby na rodiče a 18 až cca 20 na předchozí navazuje. Smysl má sledovat kategorii nad 20 let a u nich je vazba na FB silná, to je pravda, ale singl jsou většinou z vlastního rozhodnutí, nikoliv kvůli FB, to se velmi pletete.

4 0
možnosti

Jednou jsem se do "knihy ksichtů" neprozřetelně přihlásil kvůli jakési soutěži a pak jsem z toho byl pořádně otrávený, protože mi tam neustále proudily nabídky na přátelství a informace, kdo všechno z mých přátel něco plácl do prostoru. Velice rychle jsem z toho chtěl vycouvat, ale o co rychleji se do FB zaregistrujete, o to hůř se odsud dostáváte. Drží se vás jako to pověstné lejno košile. Dovolí vám se odregistrovat, ale ještě celý měsíc jste v jakési "vazbě" a nedejbože, když v této době omylem kliknete na přihlášení. Berou to, jako že se vracíte do jejich náruče a všechno začíná znovu. :-/

1 3
možnosti
KS

Mluvíte mi z duše, děkuji za tento článek. Sociální sítě nepoužívám, maximálně ten Facebook, ale mám ho hlavně k propagaci svých výtvorů. Tímto tématem, o kterém píšete, se zabývám už pěknou řádku let.

3 1
možnosti
Foto

A na všechny tyto nešvary Facebooku nejlépe vyzraje takovéto jalové moralizování :-).

6 7
možnosti
ZB

Hrozná snůška frází a opovržení. Je každého věc jak FB nebo kteroukoliv jinou síť používá. Naprostá většina to dokáže dělat, tak aby jim to něco přinášelo.

4 8
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 2
možnosti
OU
BP

To je asi jako napsat, že alkoholismus by byl i bez alkoholu. Samozřejmě, lidé jsou různí a sociopati by byli i bez FB. Ale bylo by jich tolik?

Máte pravdu, že FB lze částečně nastavit, ale kolik procent lidí to umí a dělá? Mě osobně FB nechybí, kompletně jsem ho smazal (po dvou měsících používání) už před mnoha lety.

3 0
možnosti
  • Počet článků 534
  • Celková karma 8,25
  • Průměrná čtenost 426x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik