Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R23o34m67a70n 10K27o86z54e27l

18. 1. 2022 20:09

Jestli se ukáže, že je nevinný Babiš, tak doufám, že budou pak podobné články o něm, i když na Foru 24 to asi nedokážou.

0 0
možnosti

Každý vysoce postavený člověk nese své riziko odpovědnosti a také je za to patřičně placen. Zpravidla to funguje tak, že je popotahován ten, kdo smlouvu podepsal, a nikoliv ten, kdo fungoval jako poradní orgán. To znamená, že ačkoliv Parkanová jednala v dobré víře (o tom jsem přesvědčen), že ji odborná komise doporučila tu nejlepší variantu, pořád ji to nezbavuje odpovědnosti za podepsání smlouvy. Jestli tedy bylo hned v počátku kauzy prokázáno, že nákup letadel Casa byl jednoznačně předražený, měla být potrestána s přihlédnutím k polehčujícím okolnostem například podmíněným trestem. Pokud nevýhodný nákup prokázán nebyl, nevím, proč její osvobození trvalo deset let.

2 0
možnosti
JV

Víte, některým politikům to projde, někdo se namáchá. Tím "projde" myslím to, že se stanou ministry rezortu, kterému za mák nerozumějí a "nic" se nestane. Vlasta Parkanová byla politický turista, která seděla ve vládě a v Parlamentu postupně za tři strany a podlehla domnění, že strana a kolegové ji podrží ať dělá cokoliv. Tím, že vzala jako bývalá právnička Státního plemenářského podniku rezort obrany se jen zařadila do panoptika ministrů Topolánkovy vlády. Navíc, když si držela jako náměstka takové eso, jako byl "specialista" na zakázky MUDr. Barták, dal se problém čekat takřka s jistotou. Takže po ní zbyla jen pachuť zvláštního obchodu a jedna totálně pitomá písnička.

2 0
možnosti
PN

Je to celé zvláštní. Letadla jsme dostali mnohem dráže s horším vybavením než ostatní. Docela dlouho se s nima nelétalo, protože nebyla v letadlech zabudovaná obrana proti raketám.

Nebyl u nich nejlepší dolet, požadovaná výška letu,nebo jak se tomu říká. Pilot, co nákup kritizoval byl na základě fantazie při odposleších (BIS?) Obviněn z žádosti o úplatek, že znásilnění 14 leté holčiny...a pak ze všeho obvinění zproštěn...a odškodnění 130 tis?

Asi každý, kdo se dostane do pochybností a třeba i problémů by byl rád za zastupování Sokolem.

4 2
možnosti
PD

česko je ráj zbrojařských firem...koupí polovinu zboží za dvojnásobnou cenu a bez servisu

0 2
možnosti
JL

Mravní rozhořčení je hezké gesto, ale zajímavější by byly informace, kdo za tím stál a proč potřebovali Parkanovou zlikvidovat.. Dovíme se to?

0 0
možnosti
JL

Zde se ukazuje neznalost malickosti, kterou jiz 1748 popsal francousky baron. Ta malickost byla pro tech sest statniku, pisici Ustavu Spojenych statu, tak prekvapive vecna, ze ji do te Ustavy pripsaly a to i s odvolanim na toho francouskeho barona.

Ta malickost definuje proces se kterym se setkava kazdy politik. Nakup a utrata jeho departmentu. Ten system se nazyva anglicky "Checks and Balances" (kontrola a balanc) a definuje nutnost mit pri utrate take jinou osobu, ktera schvali tento krok. Osoba musi mit postaveni stejne nebo i vyssi nez kupujici.

Tyto malickosti nam by usetrily mnoho namahy a hlavne penez. Jenze ten nas Kocourkov je pro Cesko lepsi. Je mozno velke kritiky a to je pro nadavani uzasna moznost.

1 0
možnosti
Foto

Řekne-li se Parkanová vzpomenu si na její kuplet s Honzou Vyčítalem. https://www.youtube.com/watch?v=kEUpjrCtCyk Požadoval bych odškodnění za kažení vkusu občanů a totální ztrapnění národa českého.

0 1
možnosti
PL

P22e90t85r 30L50o31r25e44n37c

17. 1. 2022 20:52

Souhlas a přípodotek:

Aby "poučení" bylo funkční i pro budoucnost, muselo by následovat nejen tučné finanční odškodnění V. Parkanové a J. Staňkovi, ale stejně tučný postih právních zástupců, kteří to na ně upletli PLUS odebrání jejich licence, oprávnění či co to mají, aby mohli dělat to, co udělali...

Prostě aby jejich následníci věděli předem, že

a) ve hře je mnoho jejich vlastních peněz

+ b) pokud by jim snad kapříky a rizika slíbil zafinancovat nějaký BaboFert předem, pak i jejich kariérní zkáza! [>-]

4 0
možnosti
PV

Jiste, zkriminalizovany muze byt kdekdo, jak se to stalo vasemu priteli, proste kdyz se nejde nejaky parchant ... jenze pani Parkanova tomu sla vylozene naproti tim, ze se stala sefkou resortu, kteremu totalne nerozumela. Bylo to jeji svobodne rozhodnuti, nikdo ji "pod kudlou" nenutil sefovat armade. A tak to je, politici se citi byt totalne bez zodpovednosti a taky se tak dennodenne chovaji. Pak nekdo nahodou narazi ... na nekoho s delsim pindikem ... a na zivotni prusvih je zadelano. Proste, byt na zemedelstvi, ke kteremu mela profesne blize, stejny problem by se ji nestal.

3 3
možnosti
Foto

Jak píšu níže nákupu letounu pro armádu rozumí málo kdo. Proto o nákupu rozhodovalo 40 odborníku, kteří letounům rozumí a piloti letadel. Parkanová udělala věc, kterou by udělal na jejím místě každý. Nákup po prostudování všech informací podepsala a poté se s podpisem přidal i její podřízený Jiří Staněk .Cenu nerozporovaly ani komise, ani právní odbory,“

3 1
možnosti
DR

Mě by zase zajímalo, jak je tedy možné, že jsme tehdy zmíněné letouny Cassa koupili o třetinu dráže než ve stejnou dobu portugalci.

4 2
možnosti
Foto

Vy jste moudrá hlava do pečiva. U vojenského materiálu nelze zjistit cenu obvyklou. Každý vojenský výrobek má jinou cenu. Cena se určuje podle přání zákazník. Speciální letouny, které mají různou specifikaci a jejich vybavení je navíc přísně tajné kvůli vojenské výbavě. Obvyklá cena, jak byla uvedená v posudku, proto neexistuje .O nákupu rozhodovalo 40 odborníků. Cenu nerozporovaly ani komise, ani právní odbory, S podpisem se přidal i její podřízený Jiří Staněk.

3 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS