Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuji za doporučení, tu knihu si asi skutečně přšečtu.

Avšak vám zase pro změnu doporučuji knihu Anatolij Marčenko "Žij jako všichni".

Anatolij Tichonovič Marčenko byl ještě o stupínek vvvýše než těch obdivuhodných sedm Moskvanů, kteří 25. srpna 1968 demonstrovali na Rudém náměstí svůj protest proti okupaci Československa. On totiž ještě před tou okupací burcoval svými dopisy světové veřejné mínění, aby pokud možno nic takového nedopustilo. Takže nedemonstroval proti něčemu, co už se stalo, nýbrž se tomu přímo snažil vzepřít ještě předtím.

Soud s ním čirou náhodou probíhal 21. srpna 1968. Proto už nemohl protestovat toho 25. srpna, jinak by to určitě udělal.

Potom napsal o svých disidentských zkušenostech.

Určitě si ji přečtěte.

3 0
možnosti

Děkuji za doporučení pane Beneši, určitě si ji přečtu. :-)

0 0
možnosti

Já bych se strašně rád dozvěděl, co je na knize špatného a v čem se pan Krondak mýlí? Děkuji.

0 0
možnosti

Možná, že posuzovat Rusko podle nějakého kmene na dálném východě není úplně správně. Většina Rusů žije v evropských městech, třeba v Moskvě je jich celých 10%. A žijí tam dost podobně jako my tady. Chodí do práce, nakupují v obchodech, posílají děti do školy.

1 0
možnosti
Foto

Je krásné jak kydáte na Rusy co největší a nepřetržitou špínu, zatímco Něncům byste asi nejraději přiřkl celé teritorium bývalého Sovětského svazu. ;-D

Jste obratný manipulátor za nějž by se nemuseli stydět ani Husák s Biľakem.

Vsuvky emotivních větiček hodnotícího charakteru, které jsou všechno jenom ne objektivní - ale přísně manipulativní, s potencionálně vytvořenou oblezličkou. ;-D

Jistě jako, ehm, novinář, víte, že celkový dojem se vytváří výběrem a četností, ale také řazením, opakováním a charakteristikami.;-D

Natvrdo a bez příkras.

Kdo to ještě nepochopil, tak stejně podobně pracuje s "informacemi" (záměrně nepíši fakty) slovutná veřejnoprávní Česká televize.

Vás by měli vyučovat na falkultě žurnalistiky ;-D;-D;-D

5 8
možnosti

Nu, a to je rozdíl mezi novinářem věnující se zpravodajství a publicistou.

Protože publicista si může dovolit do článku vsunout své subjektivní názory na danou věc. A nikdo mu to vyčítat nemůže.

Ano, to že je to občas až příliš je druhá věc, ale opravdu nevím, co by na fakultě žurnalistiky mohli u pana Zieglera vyučovat, když on sám se označuje jako publicista.

A to, jaké jsou autorovi osobní názory na danou věc už musí posoudit každý sám. Ne každému ten názor vyhovuje, ale tak to většinou bývá. Znáte to přísloví o tom, že není na světě člověk ten....atd.?

3 0
možnosti

Při nedávném prolézání ruskojazyčných webů z důvodu pátrání po jiných informacích o situaci v Kazachstánu jsem narazil na popis cesty party mladých lidí z Moskvy do kosmodromu Bajkonur, kde tajně sledovali start rakety ze vzdálenosti 2,5km, ukryti v troskách bývalých hal pro program Energia-Buran.

https://www.unexploredworld.ru/blog/1138

Četba není nutná, fotky mluví beze slov.

Kdo zvládá azbuku nebo translátor, dozví se detaily.

A tak to vypadá v zemi, kde zítra znamená včera...

0 0
možnosti

Jen drobná poznámka - Bajkonur je v Kazachstánu.

1 0
možnosti

Díky za tento typ a svědectví. Doufám ale, že se mi podaří projet Rusko, abych si udělal sám obrázek, zatím jen zprostředkovaný.

1 0
možnosti

Pro pana Zaiglera doporučuji přečíst knihu -Nomádi na kolech-která popisuje jeho úžasnou ameriku.

1 5
možnosti

Správně. Vy zase vraždíte černochy. :-)

3 0
možnosti
Foto

Taky bych připomněl zdejší blogy Vojtěcha Marka - např. https://vojtechmarek1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=631744 - z jeho cest stopem z Ruska domů. Rozhodně stojí za přečtení, pokud vás tohle téma zajímá.

1 0
možnosti

Karma za typ na zaujímavé čítanie. Ďakujem!

1 0
možnosti

Tak ne knihu o celem Rusku, ale od Rudolfa Luskace mam knihu o Karelii z rannych padesatych let. Budu ji muset vyhrabat. jako dite jsem se od ni nemohl utrhnout.

3 0
možnosti
Foto

Také jsem to tak měl. Dodnes si pamatuji, jak lovil kachny. Na hlavu si nasadil vydlabanou dýni s otvory a vodou přišel k hejnu kachen a jednu chytil za plováky a stáhnul rychle pod vodu. Tam ji strčil do pytle a zas pokračoval. Ryby lovili v noci z lodě a napichovali je na vidle při světle z baterky. Jako dítě jsem tomu věřil, dnes se tomu směju.

1 0
možnosti

P62e93t20r 29L46o15r61e73n91c

16. 1. 2022 16:34

Má pravdu předseda.;-)

Četl jsem a jako dokument doporučuji přečíst!

Ale musím říct, že místy jsem se za slovensko+českého autora před obyčejnými a vstřícnými Rusy i zastyděl. Jak je dokázal "používat", aby se zadarmo a s jejich nemalou podporou a podanou rukou dostal i tam, co by to "normálně" nešlo, nebo by ho to stálo snad dokonce i nějaké peníze...;-)

Na druhou stranu - ale pak bychom se to nedozvěděli my necestovatelé...

Nečekejte nějakou barokní češtinu, spíše technicistní stavebnici Merkur.;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 3312
  • Celková karma 26,77
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz