Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dva roky hájení neměla žádná vláda

0 0
možnosti

To všechno jsou kosmetické úpravy. Opravdové šetření navrhl president Zeman teď nedávno. Zrušte výjimky uvedené zcela legálně v daňových zákonech. Bez pardonu a všechny, vč. těch složitějších, např. týkající se odpisů apod. Změňte zákony tak aby byla povinnost danit veškeré příjmy realizované v naší zemi také zde a ne v cizině, a to i pro zahraniční firmy, pokud tady podnikají jako právnické osoby. A přimějte soudy, aby zrevidovaly naprosto nefunkční systém neustálých odvolávání se a dovolávání se, který z 80% nahrává pachatelům, zbytečně zaměstnává soudy a zaveďte takový, který bude motivovat soudce k tomu, aby zkrátili vymahatelnost práva časově na optimum. Tady totiž nikdo žádné právo nevymáhá - podívejme se, jak stát nařizuje vše kolem covidu a jak lidi dělají jakože poslouchají. Pak bude i čas projít si do detailu, kolik lidí ve státní správě přišlo na fungl nová místa od konce 90. let a zda je jejich židle opravdu nutná. Vyřeší se tak i nedostatek pracovních sil. A žádné podpory flákačům, je spousta lidí na sociálce, kteří své papnheimeské dobře znají a nechají ji v klidu parazitovat na těch, co vydělávají. Kdo do tohohle šlápne, nebude se muset obávat, že by lidmi z ulice nebyl volen. A nemusí si hrát na piráta.

6 0
možnosti

Ehm, no tak jako z rychlíku možná dobrý. Ale fakt myslíte, že je rozumné VŠEM pracujícím lidem zvednout daně minimálně o 30 840 Kč/rok?? Tedy o 2 570 měsíčně? Včetně těch co pobírají minimální mzdu? To je totiž ta největší výjimka a zásek - sleva na poplatníka.... a co slevy na děti, co??

Proboha lidi, nežerte toho Zemana tolik, on už fakt většinou neví co mluví.

0 0
možnosti
Foto

Říct na rovinu "Nemohu vám slíbit nic než krev, dřinu, slzy a pot" si už žádný premiér nedovolí. Bohužel to tak díky green-dealu, ručníkářům, migraci, surovinové krizi, Číňanům, covidu, Puťinovy a odborníkům v Bruselu dopadne ...

1 0
možnosti
Foto

Já bych to takto na férovku přivítal, premiér Fiala se svým způsobem to tak i snažil v novoročním projevu říci. Bohužel už jsme jako společnost příliš rozmazlení a nespoléháme primárně na svoje osobní síly a schopnosti, ale chceme, aby naše potřeby a přání, alespoň v základní míře, platil stát.

Jenže stát, to jsme zase my. Začarovaný kruh.

4 0
možnosti

Zvýšení spotřební daně na tabákové výrobky vítám. Navzdory tomu, že sám jsem kuřák. Ale už před cca deseti lety jsem nasadil strategii nezvyšovat nominální výdaje na tento zlozvyk. Rázný řez bych asi nedal, ale toto funguje dost dobře. Spotřeba mi poklesla už o více než 50% a nemohu si to vynachválit. Jen tak dál. Jen ten rozpočet se ode mě dalších příspěvků nedočká.

A to EET bylo zrušeno už na jaře 2020. A jeho příjmy jak se zdá, nikomu nechybí. Tak teď už jen propustit ty úředníky, kteří byli přijati na tuto věc.

4 1
možnosti
Foto

Vložím vám se pár vět k dani z tabákových výrobků.

Je to ze srpna 2021.

Povšimněte si toho závěru, kdy současná vláda KRITIZUJE tu tehdy vládnoucí, protože zvyšování spotřební daně přineslo opačný výsledek. A dnes titíž lidé zcela zapoměli na svoji - pouhý půlrok starou! - argumentaci. Já se domnívám, že měli spíše pravdu tehdy. Že už to nyní peníze prostě nedá.

ČT24, 15. 8. 2021: Spotřební daň z tabáku letos přinesla do rozpočtu o tři miliardy méně než ve stejném období loni. Je to propad o zhruba desetinu – a to přesto, že daň z cigaret a dalších tabákových výrobků naopak o deset procent vzrostla. Ministerstvo financí tvrdí, že za poklesem je předzásobení výrobců i to, že v Česku už míň nakupují cizinci. Část opozice vidí za propadem příjmů spíš velké zdražení cigaret a mluví o rostoucím černém trhu.

2 0
možnosti

Do těch řečí o armádě to dávalo jakš takš hlavu a patu ...

1 0
možnosti
Foto

Není na světě člověk ten, který by se zavděčil lidem všem. Ale cca 64% textu vám vyhovovalo, to je víc než polovina a při zaokrouhlování na celé stovky je to tedy 100% ;-) Takže díky.

2 0
možnosti

Vláda by hlavně měla proštíhlit státní aparát, tam se dá najít takových možností k ušetření...

Zvýšení daně na cíčka je sice pěkná vize, ale v reálu z toho asi nic moc nebude. Závisláci si kvůli cíčkům urvou od huby jinde a dopadne to na rodiny kuřáků. Tudy cesta nevede.

Naopak zrušení EET já osobně vítám. EET (zcela logicky) nesplnilo slibovaný účel. Kde jsou ty miliardy, co Bába sliboval? V odvětvích, kde se EET zavedlo, se navýšení daňového inkasa moc neprojevilo. EET je pouze nefunkční klacek pro buzeraci podnikatelů.

0 1
možnosti

No, EET mld přineslo, jen je stihlo ANO a ČSSD rovnou rozfofrovat jinde ...

2 0
možnosti
Foto

Vláda by měla ušetřit jen a jen na výdajích. Příjmy v žádném případě nezvyšovat.

13 0
možnosti
Foto

To by se mi sice velmi líbilo, ale prakticky to v současnosti není cesta ke snižování dluhu státu.

Cituji: V současné době, a to je také hlavní příčinou současného špatného stavu veřejných financí, tvoří téměř 80 % všech výdajů státního rozpočtu tzv. mandatorní výdaje. Mandatorní výdaje České republiky jsou povinné prostředky, které musí vláda vynaložit. Povinné jsou proto, že jsou stanoveny zákonem, jinou právní normou nebo vyplývají z jiných pevně daných smluvních závazků státu. Jejich výši proto nelze při plánování rozpočtu nijak měnit. :-/

0 0
možnosti
Foto

Když se zvýší ceny vedle inflace ještě i o daně, lidé sníží úměrně tomu spotřebu.

4 0
možnosti
Foto

Nejsem makroekonom, ale jako člověk podnikající vím zcela přesně, že inflace automaticky zvyšuje i příjem z DPH.

Máte samozřejmě pravdu v tom, že může dojít ke snížení spotřeby. Což může být i jedna z cest ke snížení inflace. V případě, že je omezení spotřeby příliš velké, může se ekonomika i ochladit. Ale s tím si lámou hlavu nositelé Nobelovy ceny za ekonomii a já, a patrně ani vy, nedokážeme predikovat vývoj v ČR v následujících dvou letech. Ostatně spousta proměnných k nám přichází ze zahraničí a naše vlády následně reagují.

Popravdě mi v současné době často přicházejí na mysl slova účastic soutěží krásy "Hlavně ať je mír". Protože případná akce Moskvy na Ukrajině může zatřást ekonomikami v Evropě opravdu výrazně. A pozitivním směrem by to nebylo.

4 0
možnosti

Zasloužená karma. :-)R^ Pokud to budou zvýšení spotřebních daní na cigarety nebo alkohol, pak to chápu, Koneckonců dělala to i předchozí Babišova vláda.

3 0
možnosti
Foto

Díky. Příliš pozitivních ohlasů neočekávám, takže jsem rád za každého ze čtenářů, který to přelouská celé a pokusí se mne porozumět :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 21,30
  • Průměrná čtenost 1650x
Jsem Jasoň i Drsoň. A už dávno vím, že vypouštěním tabákového dýmu do vody zlato nevzniká. Bohužel…..

Seznam rubrik