Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ahoj Davide,

přiznám bez mučení, že Gott jde mimo mne, ale pokud si budete chtít pustit doma kvalitní hudební dokument... mohu jen doporučit

https://www.youtube.com/watch?v=W6DQ9l5NPeM

Karel na CSFD 74 %

Visací Zámek 1982-2007 88 %

0 0
možnosti

Tak v případě filmu Karel snad nešlo o h u d e b n í dokument.

0 0
možnosti

Napsal jste moc hezky.R^

I když byl pragmatikem, jak píšete, a tudíž se režimu víceméně podvoloval, byl ve svém oboru naprosto precizní a vůči lidem vždy velmi vstřícný a laskavý. Nikdy se z něj nestala nafoukaná celebrita, která by jakkoli zneužívala své slávy. Za to jej měli lidé rádi, i když, jak už bývá u nás zvykem, jej natolik zbožštili, že z něj udělali doslova kult.

4 0
možnosti

Karla především beru, jako součást dětství. Klasika, matka vyznavačka. Deka indulona a tranzistorák. Karala beru jako příklad. Dostal talent, nepopil jej. Skutečný profík, dříč. Počká s podpisem, i na poslední Hildu. Ví, že ta jej živí. To je z mé strany vše. Hudba mne nezaujala. Ani nemohla, mladý chlapec je rebel. Pak tedy raději Rebels. Karel udělal úspěšný projekt - Na ženy. Sladké boly se vyplatily. Svoboda, jako nepochybný talent. Podobně mžič do vlasů Štaidl .

Vážně. Já neviděl kluka, který by si Karlův plakát, vylepil do pokojíku, nebo skříňky. Zesměšnil by se. Podobně u táboráků. Žádná oslazená káva, se u kytar nezpívala. To u jeho skladeb, ani nešlo. Naopak, produkce Semaforu, Matuška a Pilarová. Dobré "Vody v rákosí". Jistěže uznávám - "Je nebezpečné dotýkat se hvězd". Říká se, nejtěžší duet, nedá se to vyzpívat. Následné pokusy jsou marné

Karel profesně kolaboroval. Tatík vše jistil. Přesně toto, G. Husák potřeboval. ČSSR, země kultury a štěstí. To neměla Kubišová - Nechte Mišíka zpívat. Karla neodsuzuji, vybral si sám. Já jej nepřijal. K pomníkům nevidím důvod. Respektuji jej :-) To je celé ...

3 0
možnosti
Foto

Pane kolego, on Karel působil i v Semaforu a v divadélku Apollo. A Vy jste si nikdy nezazpíval "Žalu jsem dřív se smál"? Ono se to u táboráku ani zpívat nedalo, protože na to už musí být pan zpěvák. :-)

3 0
možnosti

Citace: Včera jsem se s manželkou díval na toho Gotta.

Úplně vidím manželskou romantiku, vínečko, brambůrky a pak se z televize ozve - film, který uvidíte, nastavuje zrcadlo...;-) /Vesničko má středisková/. Naštěstí jsem typ, který nepodléhá davu a film jsem neviděla. Nic proti p. Gottovi nemám, ale nesnáším hysterické výjevy "dnes bude Gott, to musím vidět a nikdo neotravujte, jéžiš nesehnala jsem knížku o Gottovi, co budu dělat?"...

0 1
možnosti

D61a59v14i20d 93V80l31k

16. 1. 2022 17:23

Nevím o čem píšete Mileno do Vaší představy maloměšťácké idylky u Gotta moc nezapadám.

2 0
možnosti
Foto

Tak tak. Karel měl největší zásluhu v tom, že na naši hudební scénu dostal "zahraniční" hity. Co se týče žánru, tak já nerozlišuji, je-li to pop nebo třeba klasika, folk, beat a pod. Jen, zda je to "uděláno" dobře. A to v daném případě bylo. Stavět mu pomníček? Však on si jej už dávno postavil sám.

R^

11 0
možnosti

Ano vzpominam i hard day od Beatles. i tu vanocni od Elvise jejiz jmeno mi ukrad ten doktor z Poryni.

2 0
možnosti
Foto

Pane Vlku, napsal jste to hezky a máte pravdu, zpěváka Karla Gotta si i já pro jeho nadání, pracovitost a cílevědomost velmi vážím (ne už tak pro jeho servilnost vůči tehdejšímu režimu). Nikdy jsem ale nebyla jeho obdivovatelkou, dávám přednost jinému druhu hudby, jiným zpěvákům. Ale komu čest, tomu čest , vzpomínku si určitě zaslouží, a pomník mu už s jeho jménem i portrétem také stojí... Vím o něm mnoho - například i to, jak v roce 1967 přes očekávání příliš neprorazil na Světové výstavě v kanadském Montreallu... (Manžel tam byl přítomen). K. Gott byl tehdy ještě velmi mladý, jeho velké úspěchy se dostavily až později. Film o něm jsem včera nesledovala, dala jsem přednost americkému velkofilmu uváděném na ČT2 Pád říše římské. Film to byl velmi poučný (a varující), zvláště pro dnešní neklidnou dobu.

0 0
možnosti

Karel Gott si zaslouží uznání a i nejvyšší pocty. Bohužel žil v nesnadné, politické době, ale stejně jako my. Já ho měl v dětských létech rád pro Lady Carneval a jeho deska Karel Gott 1974 byla první, kterou jsem dostal. Pak se ze mě stal rocker, objevil jsem Mišíka a poslouchal O3. Ale Gott tu byl pro jiné publikum a dělal to dobře. A sám tvrdil, že nebyl hrdina. Ale on chtěl zpívat a byl v tom nejlepší, i když kritika mu nebyla příznivě nakloněna. Ale prostě to byla taková doba. Také jsme se účastnili v soutěžích "o zemi, kde zítra, znamená již včera" a kladli věnce ke hrobu neznámého vojína. A doma nadávali na režim. Ale moc jsme to neprožívali. A vždy jsem si říkal, jaké to bude, až on tu nebude. A musím říci, že chybí. Ale byl to borec.R^

5 0
možnosti

Jako všechno, tak i zde není nic černobílé a já bych třeba Gottovi pomníček nestavěla. Vůbec ne z nějakého odsuzování co a jak udělal, nebo neudělal, nebo že to nebyl šálek mojí kávy, toho jsem daleka, ale měl štěstí na lidi kolem sebe, kteří mu pomohli a to výrazně, aby mohl svůj talent uplatnit a pak už z toho žít.

On byl "jen" poslední a nejviditelnější článek toho úspěchu, i když k němu samozřejmě podstatně přispěl. Byla to týmová práce a práce manažera, nebo manažerů.

To, co se děje po jeho smrti to je zase výsledek bulváru a jiných lidí, kteří se na něm přiživují a vyživují jeho zbožnění malém jako svatého.

Film jsem neviděla a ani neuvidím i když může být dobrý.

Ale co už, lidi to chtějí, ať to mají.

Zdravím Davide, to není nic proti tvému článku, jen můj názor.

3 0
možnosti

A nebylo to uplne stejne treba s Emou Destinnovou a dalsimi?

To jsem zase jedovatej, co?

2 0
možnosti
Foto

Mám to s Gottem jako vy, a proto dávám karmu. Napsal jste to moc hezky.:-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS