Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S dostupností mobilního testování byl problém už na začátku covidu v ČR. V případě horšího průběhu, než ala rýmečka, si pěšky nedojdete ani v Praze. Ale prý je vlastně OK vzít si roušku a jet autobusem.8-o

1 0
možnosti
IL

I66v90a85n18a 24L81a28n61c54e

16. 1. 2022 14:36

Náš geniální president nám zase radí, abychom si vygůglily nejbližší testovací středisko. Tak jako si vygůglíme restaurace, tak abychom se podívali na počítač, kde nás poštourají v nose... to zase radila jeho víceprezidentka Kamala, ta si také zapomněla přinést hrníček, když rozum rozdávali... Bez auta se neobejdeme, musíme tam dojet, ale naštěstí jezdíme, takže žádný problém.

Oni se nestarají, jestli se člověk cítí v pohodě, ale jestli bude klávesnice dezinfikovaná, jako kdyby to člověka zajímalo, když má čtyřicítky horečky. Syn měl skoro čtyřicet po tři dny.

Syn a snacha se necítili dobře ještě třetí týden a nikdo je nechtěl vzít a udělat jim odběry krve. Nechodˇte sem, jako kdyby člověk měl prašivinu. Nakonec ukecala snacha známé doktory, tak jim připravili alespon balíček. Museli si sami píchnout injekci a měli antibiotika. Týden po antibiotikách a injekci, už jim je lepší. Už chodí do práce.

1 0
možnosti
Foto

V různých zemích se to dělá různě, ve Velké Británii mají PCR odběrové sady na doma, odeberete, vložíte do obálky a vhodíte do schránky. Laboratoř zpracuje a sdělí vám výsledek.

1 0
možnosti
Foto

Jo, to by bylo také řešení. V Číně prý jezdil sběrač na kole. V Portugalsku to zřejmě řešila armáda. U nás se má chodit pěšky! ;-D

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Přece oba víme, že jisté léky pomáhají... D, C, isoprinosine, zinek, střídání paralenu a aspirinu, erdomed na chrchle...

1 0
možnosti
  • Počet článků 459
  • Celková karma 26,22
  • Průměrná čtenost 1715x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz