Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pavla Dvořáka čtu už dlouho. A doporučuji číst všem. Hlavně pro to, abychom věděli, která země vede světovou ekonomiku.

1 0
možnosti

1)Šanghaj není Čína, je to výkladní skříň Číny. Bez mobilu s aplikací jste se podle Dvořáka v prvním lockdownu nedostali ani za první roh od domu. Tudíž trasování funguje na 100%. Porovnejte s trasováním u nás...

2)Totalitní Čína funguje na rozkaz. Má dostatek vojáků a policistů. Kdo jsou ti testovači zabalení v bílém igelitu? Určitě ne zdravotníci z nemocnic. Porovnejte s personální situací u nás...

3)Čína má cca 1,4 miliardy obyvatel. Není problém obklíčit silovými složkami a uzavřít město s 10-15 milióny do karantény, zbytek Číny ho uživí. Porovnejte s možností uzavřít do karantény libovolné krajské město v ČR...

4)Bez očkování se podle Dvořáka v Číně nedostanete nikam (hromadná doprava, restaurace, instituce služeb a pod.), protože je všude nutno používat mobil a tam je opět aplikace o očkování. Porovnejte se situací u nás...

Takže máme možnost sledovat různé taktiky "boje" s virózou a teprve čas ukáže, kdo "zvítězí".

LET ́S GO BRANDON!

2 0
možnosti

Mate tam nejake nepresnosti, alespon co me zkusenosti tyka.

2. u nas na univerzite ti v bilych plastich jsou vesmes dobrovolnici, krome lidi, kteri odebiraji vzorky a to jsou skoleni zdravotnici. Jestli jsou z armady nevim, ale dost by me to prekvapilo. Krome toho to neni podstatne

4. Tohle Pavel nerekl, a jestli ano, tak to neni spravne. Nedostanete se nikam bez zeleneho kodu a ten s ockovanim nema nic spolecneho. Je to jen ukazka, ze jsem v minulych dnech nemel kontakt s nemocnym, neprijel jste z ciziny, mista v Cine ktere je povazovano za nebezpecne etd. Sice tam byl do konce minuleho roku napsano, jestli jste nemo nejste ockovan, ale niokho to nezajimalo. Ockovano je 86% populace, nebo tak nejak, ale neni tady takova priserna masaz, vyhrozovani a deleni spolecnosti na spravne obcany s ockovanim a povl, ktery ho nema.

A slovo totalitni se k Cine moc nehodi, je to technokracie. Totalitni je treba Singapur, vlastni ho jedna rodina. Bydlel jsem tam 12 roku a vcelku ho znam dost dobre. Jinak totalita neni sproste slovo, i kdyz se to u nas tak prezentuje. Singapur je super zeme a ze jsem tam nemohl chodit po ulicich a hulakat hesla je mi uplne jedno. Nedelam to ani v CR, kde to je mozne. :-)

1 0
možnosti
Foto

Vaše naivita je bezbřehá, prý pravdivé informace z Číny. ;-D Ještě byste mohl přidat pravdivé informace z KLDR nebo z Ruska.

2 0
možnosti

Od Vás je to opravu zoufalé přirovnání. Vy víte něco o Číně v dnešní době ?. Můžete se Pavla Dvořáka i zeptat. Spolupracuje se Seznamem.

0 0
možnosti

Dobry den. Pavel Dvorak tam ma nejake chyby, nebo spise nepresnosti, ale neco z toho nemuze vedet. Sam pise, ze on na PCR testu nebyl nikdy a jeho manzelka ted jednou. Plosne testovani PCR testy se v Cine totiz dela pomoci "pooling", kdy se smicha 10 vzorku dohromady a PCR se dela ze smesi. Pokud je vysledek negativni, je vsech 10 lidi negativnich a stacil na to jeden test. Pokud je vysledek pozitivni, vsechdeset lidi se otestuje individualne znovu. Takze pri 13 000 000 obyvatel, kteri byli testovani bud ten samy den, nebo ve dvou dnech (bylo tady v Xi'anu oboji), stacilo 1 300 000 testu plux pocet nakazenych krat 10. Nejvice jsme meli asi 150 nakazenych denne, takze 1 300 000 plus 1 500 testu misto 13 000 000.

Jinak pan Dvorak nema informace z Xi'anu, protoze je v Shanghaji a sem do Xi'anu se nikdo nedostane. Ma informace ze socialnich siti. Neni to spatne, ale je to tak. Ostatne z tech samych socialnich siti si vybiraji zpravy "nezavisla media" a podavaji je tam, jak se jim to hodi. Polopravdy, obcas se ucelove zapomene "nepodstatna podrobnost" a tak podobne.

Byly tady tri pripady, ktere zde dost hnuly lidem zluci.

1. Zena v 8 mesici, kterou nechteli z nejakeho duvodu vzit do nemocnice a v neprijemnem pocasi kolem nuly cekala cca 2 hodiny, nez ji vzali. Dite se myslim jeste venku narodilo mrtve. nejspis plod uz mrtvy byl, ale to nemeni nic na veci, ze ji nemocnice mela okamzite prijmout.

2. Starsi clovek s infarktem, ktere take nechteli osetrit a trvalo jim vecnost ho vzit dovnitr. Dotycny bohuzel zemrel.

No a zde bude zprava v "nezavislem tisku" koncit. Ona ma ale pokracovani. Veskery perzonal v obou nemocnicich vcetne vedeni byl vyhozen a nemocnice maji zakaz (jsou privatni) operaci na tri mesice a do te doby maji pripravit system, aby se neco podobneho nemohlo opakovat.

0 0
možnosti

3. Dva hlupaci fyzicky napadli cloveka, ktery si sel koupit jidlo.

A zde zprava take bude koncit, i kdyz pokracuje. Oba dva jiz nejsou dobrovolnici na udrzovani poradku, dostali pokutu a 7 dni vezeni. A co je pro ne jeste nejspois horsi, jsou totiz mistni z te komunity a vzichni to o nich vedi. Proste dozivotni cejch.

JInak to, co se deje v Xi'anu vi jen mistni vlada a tech 13 000 000 lidi, co je tady. Ja jsem jeden z nich, bohuzel :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........