Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tu první skupinu bych se pojmenovat RACIONALISTÉ rozhodně zdráhal. Ratio jest ROZUM a te nz definice zvažuje informace , které má k dispozici. Ale rozhodně se nevyznačuje tím, že je nekriticky přejímá, by ́t pocházejí od autorit.

0 0
možnosti

P77a47v91e89l 97P37o63n88e11c

16. 1. 2022 15:59

Možná stačilo jen napsat, že víra v autority může vést k nekritickému přejímání názorů. Škoda že autor se opakovaně vyhýbá odpovědi na otázku: proč se zástupci “oficiální vědy“ s covidem údajně mýlí? Možná budu zařazen do kategorie důvěřivých robotů, ale nedávno shlédnutý video blog Soni Pekové mě opravdu nepřesvědčil: "Bojí se ti napojení na systém, žijte!"

1 0
možnosti
Foto

Ono je nakonec úplně jedno, kdo má pravdu, protože nejdůležitější je, aby se lidé mohli svobodně a bez nátlaku rozhodnout, komu budou věřit a jakým způsobem se budou chránit.

To, že stát vytváří pravidla, aby určitou skupinu donutil k předepsanému chování a jednání, vnáší do společnosti nevraživost a strach před lidmi, kteří rozmýšlejí jinak.

2 0
možnosti

Skupinu zlodějů chce stát donutit s tím přestat.

1 0
možnosti

Právě jsem se rozhodl nepodlehnout autoritě pana autora blogu. Typický racionalista-amatér, to znamená člověk, který vezme několik prajednoduchých všeobecně známých věcí, které netřeba ověřovat, uspořádá je za sebe a tím navozuje zdání samostatného myšlení. Typické je zprimitivňování, skoro až násilné, kdy v tomto případě z nejrůznějších psychologických pohnutek přítomných v každém a ovlivňujících neustále v různé době naše různá rozhodování v různé míře, uplácá rovnou celé fiktivní bytosti z masa a kostí - to je ten amatérismus. Motivací je zde jakési nutkání natlačit svět do uspořádanosti, protože vnitřně ví, že věci černobílé nejsou a vlastní názor si udělat neumí.

2 0
možnosti
Foto

Je super, že mě nechcete mít za autoritu, ani o to nestojím :-). Jen by mě zajímalo, kde přesně vnímáte to zjednodušování. To, že přes 50% populace nazírá svět z úrovně kolektivní mysli, lze, myslím, považovat za prokázaný fakt, ke kterému dospěla vývojová psychologie. Já jsem se pouze pokusil ten fakt demonstrovat na postojích ke Covidu. Jasně, že zjednodušeně, na malém prostoru to ani jinak nejde.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS