Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J69a98n 46R66á20ž

16. 1. 2022 12:04

Byl jsem se svým štěnětem na převýchově u jedné brněnské veterinářky. Bylo nás tam víc a jeden s pejsků byl také mladý "Shibák" Roztomiloučký pejsek to byl, ale potvrdil co se o této rase traduje. Když se mu chtělo, tak poslechl, ale když se rozhodl, že poslouchat nebude, tak s ním nic nehnulo. Klasický nevychovatelný psí rošťák, což konstatovala i veterinářka-cvičitelka.

Když se svýma očima ale na vás podíval, nešlo jinak, než mu jeho rošťárny, kterými kazil všechny přítomné pejsky, odpustit;-D

2 0
možnosti
PK

Pro mě nej blog, jako pro celoživotního pejskaře. a že by ani nějaký vońavoučký pamlsek jeho názor k návratu nezměnil?

0 0
možnosti
Foto

Se Shibou osobní zkušenost nemám, ale chováme fenu Slovenského Kopova, a jak jsem blog četl, je to mentálně hodně podobné. Když si naše Gera usmyslí, že si půjde nějaký čas po svých, kdybych obratem vytáhl pečené sele, tak se mi na něj vykašle.:-)

0 0
možnosti
IL

R^R^R^Neni nad male plemeno, kdyz zijete ve meste. Nepotrebuji tolik pohybu.

0 0
možnosti

To ten můj teda potřebuje, ač je mu 13 let, fyzicky i mentálně je na úrovni mnohem mladšího psa. Bez problémů se mnou dává třiceti km túry... je doslova neutahatelnej ;-)

1 0
možnosti
PL

P72e84t44r 23L55o58r52e33n67c

15. 1. 2022 22:30

Tak pražští Měšťáci - a sami Vám zavolali a dokonce ho v noci i přivezli? Tak to jste měla nějaké velmi mimořádné štěstí na neobvykle vstřícné strážníky...;-)

- - - -

To když se loni na jaře náš namistrovaný velšák lekl střílející motorky, zmiznul a pak se vydal na vlastní pěst domů, měl smůlu na dobré lidi, kteří ho chytli asi 200 m od domova a zadrželi až do příjezdu jimi zavolané odchytovky MP.

I přes tetování v obou uších a registrovaný čip pod kůží následovala deportace do útulku v Troji, kde jsme ho ještě ten večer telefonicky vypátrali, jenže jsme dostali povolení k vyzvednutí nevímproč až na druhý den...

Kromě zbytečného poplatku za přenocování (asi 1000 Kč) mi to ale zase tak úplně nevadilo - myslím, že čoklovi ten kemping v kotci mezi podobnýma zoufalcema do budoucna i trochu pomohl a napověděl, že si nás má pořádně hlídat i v mimořádných situacích.;-)

3 0
možnosti

Byli skvělí, ochotní a velmi milí, super zkušenost s MP. Když ho odchytili, volali rovnou do Troje, jestli tam někdo neohlašoval ztrátu a protože jsem tam na sebe nechávala kontakt, rovnou jim ho předali a psa tak vrátili přímo mě. Jinak-pokud se pes poleká hluku z motorky a kvůli tomu uteče, těžko ho lze považovat za zoufalce.

0 0
možnosti
RP

Moc hezký napsanéR^. Věřím, že když se ty krásné psí oči na člověka podívají, podlehne a povolí. Venčím našim mladým psa, ani po roce nemám odvahu ho pustit z vodítka i když jsem mám občas nutkání ať se po tom poli proběhne...

2 0
možnosti
Foto

;-DR^

Vím, že jste měla nervy, ale já se smála nahlas.;-D

A je krásnej.

1 0
možnosti

To jsem ráda  Smích prodlužuje život a já už se teď tomu taky směju ;-)

1 0
možnosti
Foto

Právě zvažujeme, že si Shiba-Inu pořídíme, další v pořadí je Basenji, ale po tomto vašem článku jsem ho posunul na první místo :-)

1 0
možnosti
Foto

Ještě můžete Akitu, ale to je z bláta do louže.;-D

Japonci takoví jsou, proto by mě z jich trefilo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 36,15
  • Průměrná čtenost 2618x
Píšu o tom, čím mne život cvrnkne do nosu a mám zrovna chuť to sdílet se světem :-) 


Pokud Vás v mých článcích něco osloví a budete se o to chtít se mnou podělit, můžete mne kontaktovat zde: s.rihakova@seznam.cz
 

Ať se Vám u mne líbí.

Seznam rubrik