Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Kdo chce pořádat sportovní akci světového významu, musí k účastníkům projevit určitou míru velkorysosti. Zmršit Grand Slamový turnaj tím, že světové jedničce je znemožněna účast kvůli formálnímu pochybení, to je opravdu unitát. Grand Slam by měl být Austrálii odejmut a přidělen nějaké vstřícnější zemi.

V historii už pamatuji několik sportovních akcí, kterým zlomilo vaz neudělení víza.

3 1
možnosti
Foto

Je otázka, zda šlo o formální pochybení. :-)

1 2
možnosti
PC

Ta podstata je hlavně v tom, že taková situace vůbec nastala. Že "ochrana zdraví", jak se ukázalo, není ochranou zdraví, ale čistě politickou záležitostí, která už tolika lidem (a je vcelku podružné, jestli očkovaným nebo neočkovaným) způsobila velmi mnoho vážných problémů, ať už zdravotních, ekonomických či sociálních. A že 2 roky už nežijeme normální život a vypadá to, že ho ještě dlouho žít nebudeme.

4 0
možnosti

Ne, podstata je v tom, že každý se může svobodně rozhodnout, jak naloží s požadavkem na očkování. Pokud očkování odmítne, je to jeho volba, ale pak se musí podřídit pravidlům, a ne, že začne za pomoci právníků vymýšlet, jak to občůrat.

3 5
možnosti
DR

Já se mu hlavně divím, že to v Austrálii nezabalil stejně jako ta naše tenistka. I pokud by mohl startovat, tak jaké výkony po tomto kolotoči asi předvede.

2 0
možnosti
Foto

Naše tenistka to nezabalila. Tě to zabalil někdo jiný.:-/:-)

0 1
možnosti
Foto

No já nevím, ale Djokovič přece názor nezměnil. On jen v nejpříhodnější možnou dobu onemocněl čínskou chřipkou.:-)

Každopádně pokud to budou vyšetřovat tak rychle, jako u nás jednoho podvodníka a lháře, tak může být v klidu a jeho kariéra ohrožena není.;-D

2 2
možnosti
PM

P19e83t28r 39M85u71n18z83a14r

10. 1. 2022 19:20

No v Austrálii toho moc nevyšetří, ti jen mohou říct, že prodělání Covidu v poslední době nestačí pro udělení víza, pokud člověk nebyl očkovaný. Čím popřou informace, které původně podali.

1 0
možnosti
PK

Taky bych se rád dozvěděl, jak to vlastně v této kauze je....

0 1
možnosti
TP

Pane Hewlite, rád Vás čtu, z velké většiny s Vámi souhlasím. Teď ale s tím závěrem nemůžu.

Vždycky se dá točit na procesních a dalších věcech ohledně něčeho a neřešit podstatu problému.

Já ji tady vidím v covidu a bránění jeho šíření, oni v tom, jestli je ND očkovaný. Když si položím otázku, jestli je ND nebezpečím pro Austrálii, tak musím říct, že ne. Vždyť je zdravý, má negativní test, nebude tam šířit nemoc. Očkování přece nezaručuje nešíření (jen snižuje pravděpodobnost, nezpochybňuji). Může být jako neočkovaný ohrožený on, ale to je jeho volba, jeho riziko. A zcela určitě nepřipraví australské zdravotnictví o peníze za péči o něho.

Přece zdravý a neočkovaný člověk není nebezpečný pro okolí (netvrdím, že si to myslíte).

Původně se myslelo, že očkování zabrání i šíření, dnes víme, že ne, že "jen" snižuje riziko vážnosti onemocnění.

Je šílené, kam se svět posunul, jak se všechno zpolitizovalo. Zdraví už se neřeší, jen peníze a moc nad lidmi.

PS: covid jsem měl a pak jsem se ještě nechal očkovat. Ale pro sebe, protože jsem si to vyhodnotil jako menší riziko. Do ostatních mi nic není, může se mi to nelíbit, že zahltí více zdravotnictví, ale mají na to právo.

7 1
možnosti
JT

J69i49r56i 49T19i89c31h86y

10. 1. 2022 16:30

Tyto dlouhe, mnohdy trapne diskuze uz brzy skonci. Skutecnost je takova, ze poradatele svetoveho turnaje chteli ucast nejlepsiho hrace a on splnil podminky ucasti. Pak se nejaky urednik postavil proti, mezi jinymi s duvody, ze pravidla na prideleni viza pry nesplnil a ta plati pro vsechny - nevedel, ze kazde pravidlo ma vyjimky - a nastal byrokraticky zmatek, zpestreny nejruznejsimi projevy nenavisti proti Djokovicovi, nebo Srbum, s nejruznejsimi vymysly o lhani a podvodech. Nyni soud rozhodl, ze visum pro Djokovice plati. Doufam, ze to tim konci. Nebo se mylim?

5 1
možnosti
Foto

J42i84r86i 20C97i87z

10. 1. 2022 14:52

R^Vite autore, napsal jste celkem velmi spravny pohled na situaci kolem Novaka Djokovice pred AO. Hravam tenis s byvalymi spoluhraci z uplne jineho sportu a pochopitelne taky probirame sportovni zpravy. U pripadu Djokovic jsme dospeli k podobnemu zaveru, jako vy. Jestli nejak uspeje a bude moci nastoupit do AO, tak ho divaci vypiskaji jako podvodnika, ktery necti pravidla a chce vyhody jen proto, ze je svetova jednicka. Pokud odjede z donuceni bude za lhare a i na jinych turnajich mu to divaci daji "sezrat". V Srbsku bude sice za hrdinu, jenze v Srbsku se zadny GS nehraje a tak ten titul tam neziska. Je to opravdu skoda, kdyz z mimoradne tenisove trojky Federer, Nadal, Djokovic si on podela karieru takovym zpusobem.

6 3
možnosti
Foto

Fašistická pravidla je správné nedodržovat.

8 4
možnosti
KK

Žádný zatčení po rozhodnutí soudu se nekonalo. Byl to fejk.

1 0
možnosti
PH

To se bohužel někdy stává, že situace dostane trochu jiný mediální obraz, než jak se ve skutečnosti stal. Článek kvůli tomu opravovat nebudu - psal jsem ho ve chvíli, kdy tato zpráva světem takto letěla, a bude to vzpomínka, že zprávy mohou někdy měnit pohled na věc, i když by to dělat neměly. Ale děkuji Vám za upozornění.

1 1
možnosti
  • Počet článků 943
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1435x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik