Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Rád bych se poučil, ale ta "fakta" zmiňovaná v nadpisu jsem ve Vašem blogu nenašel. Jen ideově podbarvené obecné plácání.

2 7
možnosti
DB

Techničtí a energetičtí negramoti z Bruselu se rozhodli ignorovat fyzikální a energetické zákony, resp. tyto zákony se budou chovat podle jejich příkazů.

11 0
možnosti
DB

A co se týká těch skleníkových plynů? Tak z tajícího permafrostu v Rusku, Kanadě a na Aljašce se uvolňuje do ovzduší planety tak obrovské množství metanu, že i kdyby nyní lidstvo zcela přestalo vypouštět skleníkové plyny, tak k oteplení planety dojde, i kdyby jsme se stavěli na hlavu. O tomhle se raději vůbec nepíše.

1 1
možnosti
JS

Nevím, o jakých médiích mluvíte, ale mám pocit, že minimálně tady na iDnes výjde aspoň jednou to týdne článek kritizující zelený úděl.

0 0
možnosti
JL

Poslouchal jsem teď na čt24 debatu o green dealu - šéf ČEZu, europoslanec Niedermayer a ještě někdo z oblasti energetiky a pak někdo z Akademie věd. Nejzajmavější mi bylo, co řekl Beneš: velké věci dohadují Francie a Německo, ostatní kosmetické úpravy. Ty vypadá realisticky. Niedermayer jako vždy totálně probrusleský. ČEZ: technologie výroby vodíku nejsou hotové ani na Západě. Akademik: bez jádra se neobejdeme. Cha.

4 0
možnosti
Foto

No, sám jste si zodpověděl. Francie si pojede svoje a my se podřídíme diktátu Německa.

1 0
možnosti
Foto

Potřeboval bych poučit - ty poloviční emise CO2 vyplývají z čeho? Např. 1 kg koksu a jaké množství metanu o stejné výhřevnosti? Jak k výhřevnosti přispívá vodík v metanu?

0 0
možnosti
Foto

Přispívá hodně.

Kilogram methanu má výhřevnost 50 MJ (dalších až 5 MJ navíc lze získat kondenzací páry, vzniklé hořením). Kilogram koksu dá svým spálením 30 MJ. V methanu navíc uhlík tvoří jen 3/4 hmotnosti, zatímco v koksu skoro celou hmotnost.

1 0
možnosti
AK

Kdyby to byla jen média, to by bylo ještě dobré.

Ale jsou to šílenci z EU, kteří nás hodlají progrýndýlovat do doby kamenné.

1 0
možnosti
RP

Jak jinak ještě víc dojit stát než vymýšlet další a další novinky, které zaplatí daň. poplatníci(chudí). Miliardáři bohatnou a budou bohatnout na nesmyslech ....

I přestavby soukromých uhelných elektráren zaplatíme z daní formou dotací

3 0
možnosti
JT

J72i60r41i 58T26i60c94h94y

3. 1. 2022 16:34

Zelene silenstvi se siri podobne jako v historii nejruznejsi nabozenske vymysly a nebo bolsevicka ci nacisticka propaganda.

13 0
možnosti
ZD

K zamyšlení je, kde to co jste pojmenoval (bolševismus a komunismus) vyklíčilo a odkud se rozběhlo do světa. Není to stejná líheň jako aktuální šílenství?

1 0
možnosti
JK

Snůška starých drbů od uhlobaronské lobby. To jen tak nepřejde, tohleto.

1 16
možnosti
FO

Autor sice píše, že je rád, ze na blogu může psát fakta, ale fakta a zejména jejich zdroje, jsem bohužel nenašel. Pak by bylo možné totiž opravdu argumentovat, zda spalování uhlí nebo plynu v celém výrobním/zdrojovém řetězci produkuje méně CO2. Za mne při výrobě energie obě tato média produkují CO2 narozdíl od jaderné energie.

7 1
možnosti
VV

Svobodna Evropa dnes hlasila poruchu na dalnopisne lince Moskva - Praha, tak je autor doda pozdeji. ;-D

2 10
možnosti
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3153x
Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Seznam rubrik