Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GH

G65e13o29r97g63e 39H78o41l27y

30. 12. 2021 0:37

https://www.cbc.ca/news/world/coronavirus-covid19-canada-world-dec29-2021-1.6299595 ...CBC v Kanade informuje obcany. ze situace s Covid-19 se zhorsuje po celem svete

0 2
možnosti
Foto

Paní Šichtařová,

pro Vás je jediným kritériem nebezpečnosti covidu míra úmrtnosti?

Jak píše pan Novotný, ještě pořád nevíme, jak moc zlý ten omikron ve skutečnosti je. A zanedbat takový příliv nových pacientů prostě nemůžeme. Jak ze zdravotního hlediska, tak z ekonomického.

Pořád je možné, že se omikron přežene, promoří nás a moc nám neublíží. Ale jako chytrá a vzdělaná žena přece musíte chápat, že to tak vůbec být nemusí - a že zrovna takovouhle obrovskou vlnu prostě brzdit musíme. A že k nám brzy přijde je prakticky nevyhnutelné.

1) Hrozí zahlcení už tak přetížených nemocnic.

2) Kvůli nemoci a karanténám nemoc lidí kritických pro společnost hrozí možnost krátkodobého kolapsu společnosti - dopravy, výroby a dodávek energie, vody, potravin,...

2) Co dlouhodobé následky covidu při takovém množství nakažených - vždyť zhruba 1/10 nakažených má dlouhý covid? Covid prý znovu spouští rakovinu v remisi. Delta posílá do nemocnic víc dětí. Na omikron prý umírá 3,5 násobek dětí (což ale ještě není skutečně ověřeno). Možná omikron nakonec bude hodný, ale Vy jako ekonomka na to vážně chcete spoléhat se slepou vírou, že když je nízká úmrtnost, tak covid nepoškodí lidem orgány?

3) Určité nemalé procento té strašné spousty nakažených lidí, i když nezemřou, se bude z covidu léčit měsíce a nebude schopno dělat svou práci.

4) A vysvětlete, prosím, mé švagrové (astmatičce, která si s covidem protrpěla čtyřměsíční martyrium), že se nemá bát, že covid přece nevadí. Že sice počet nakažených kolem ní strašně prudce vzroste a že jí nejspíš děti přinesou covid ze školy nebo neočkovaní kolegové v práci, ale že omikron podle Vás přece není nebezpečný jako delta!

My nerizikoví se vyloženě bát nemusíme, ale musíme být ostražití. Evoluce je příběhem vyhynutí neopatrných a těch, kdo se nebezpečím nepřizpůsobili. Zdravotní důsledky jsou obrovské. A ekonomické následky velké vlny covidu jsem Vám vysvětlovala už u jednoho z Vašich minulých článků. Nebo jste je ještě pořád jako ekonomka nepochopila?

3 13
možnosti
Foto

1) To bude v tomto systému hrozit vždy ať už uděláte co chcete, nevyřešíte nic.

2) Stejné nebezpečí hrozí z nevyzkoušených vakcín.

3) Jako z každé těžší nemoci. To je život.

4) Vysvětlete všem lidem, jejichž blízcí nebo známí zemřeli, nebo přišli o své živnosti, kvůli státním opatřením, že se nemají těch státních opatřeních bát a spolupracovat.

10 0
možnosti
JL

V teto dobe, jde ten strach prave od statu, pani Sichtarova. To je ten nejvetsi buditel strachu v obcanech CR.

Pri teto epidemii staci urcit kriteria pro normalniho obcana co muze delat a co je v tom momentu uspokojive. Pro ty pbcany, kteri neveri temto kriteriim, jejich lekar muze pomoci. Nejake prikazy, zakazy a diktaty vuci cinosti obcanu, jsou pod dustojnost vsech.

Stat ma jen zajistit dostatek vsech pomucek, ktere se vyzaduji v tech kriteriich. Mit zalozni luzkove nemocnice pro natlak nemocnych obcanu. Mit pripraven personal dobrovolniku k obsluze techto nemocnych. Jejich obleceni musi byt rozeznatelne od zdravotniho personalu. Zde je nutno mit vojenskou pomoc. Dalsi pomucky je treba si domyslet. Kazdy navrh je vitan.

Mnoho ctenaru se bude urcite smat a zertovat s mim vypisem. To vsak bude usmevne v te dobe strachu. Nemyslite??

3 2
možnosti
VD

Pane Limo,

stát není nic nadpřirozeného, božského. Je pozemskou záležitostí, a dílem člověka - stát není žádný robot, automat, jehož autor je neznámý, který funguje jen tak sám od sebe. Stát je forma správy společnosti, a je takový, jaký si jej lidé, společnost vždy udělají a jak si jej řídí, spravují.

Proto za vším, po čem voláte a spíláte "nějakému státu", stojí vždy konkrétní lidé, jejich politika, jejich práce. Tito lidé jsou voleni a jmenovaní (pokud volby nejsou náhodou cinknuté, což i to je případně také dílem člověka).

Takže pokud ten stát někdo cíleně a účelově křiví, vysává, okrádá (jak zevnitř, tak z venčí), tak potom Vy od něj nedostáváte to, co byste chtěl, po čem tady voláte a co tady popisujete - školíte.

Generování a šíření strachu je účelový prostředek k manipulaci s lidmi a k jejich ovládání. A když se to děje, tak zase je to dílem konkrétního člověka, lidí.

Takže za vším hledejte konkrétní jmenovité viníky a neoslovujte nějaký jakoby "bezpohlavní až imaginární stát".

:-)

2 0
možnosti
RN

1) nikdo nic jistě neví

2) vícenásobné karantény a nemocenské

3) problémy se základní obslužností

4) znovu problém nemocnic, potažmo oper. výkonů a prevence

5) problém pro stát i zaměstnavatele

2 0
možnosti
JL

Západní civilizační okruh se občas jeví pomateně. Green Deal je projev takové roztomilé pomatenosti, kterou si vymysleli němečtí politici a bruselští politici s jejich platy asi kolem půl milionu korun měsíčně. Představte si to: jste poměrně průměrný člověk, který se omylem dostal do vysoké eurofunkce, berete půl mega měsíčně a nemáte co dělat. Rejpete se v zubech, chlastáte spoustu kafe, buzerujete asistenty a pořád nejste šťastní! Tak si vymyslíte záchranu planety!!!!!!! Wau! Náhle budete významní. Lidé, kteří vás nenáviděli,vás budou milovat a můžete si dát nějaký milionový bonus na Vánoce, aby bylo na dárky.

22 2
možnosti
JF

Něco podobnyho nekdo taky už říkal a sice že západ je dekadentni ve své vlastní mirumilovnosti a blahobytu ... tuším že Hitler - on to může být i nějaký lehce freudovsky problem ... treba neco jako je ten vstoupit dvakrat do stejny reky tak i trochu obraceny a to vystoupit ze svých vlastních ... ehm ... no vlastně sracek ;-D

4 0
možnosti
JL

Konečně od paní Š. něco zajímavého - smrtnost chřipky klesá a můžeme se těšit, že lidi budou už umírat normálně, jak jsme zvyklí - na rakoviny, infarkty, mrtvice, cukrovku, AIDS, s proleženinami v LDN a podobných mrtvých domech, taky ovšem na úrazy a sebevraždy. Ach, jak uklidňující. Bohu díky! Bůh je veliký.

2 1
možnosti
Foto

J96i78ř92í 22K69a72r11b89a55n

29. 12. 2021 16:07

Přidal bych ještě další dvě podivné fobie - strach z eura a strach z růstu mezd :-)

8 8
možnosti
JR

J17a58n 36R19á68ž

29. 12. 2021 15:59

Dříve se za nezpochybnitelné považovaly církevní dogmata, později se za nezpochyňovatelné považovaly ideologická dogmata o prospěšnosti celospolečenského vlastnictví výrobních prostředků a dnes se začaly stále víc a víc prosazovat environmentální dogmata, která svou podstatou staví člověka do protikladu k přírodě . Teze environmentalistů , že člověk svou činností přirozeně přírodě škodí, znemožňuje vést smysluplnou diskuzi o tom, jak by mohl člověk a příroda být ve vzájemně nekonfliktním soužití.

Že každé násilné implementování ideologických dogmat do reality života společnosti je sebezničující proces , o tom nás historie poučuje dostatečně a přitom stále dokola opakováním stejných chyb musíme světu dokazovat, jak jsme nepoučitelní.

7 0
možnosti
JD

J59a14n 88D51o40u92š22e84k

29. 12. 2021 13:52

Protože jste si na předvídání katastrof udělala živnost.

3 2
možnosti
RP

No, já myslím, že většina lidí nejsou příjmoví VIP jako autorka a proto ti z nich, co trošku hledí do budoucnosti, mají docela slušný strach pořád i bez covidu.

Bo zelení v našich západokapitalistických státech chtějí, oficiálně kvůli snižování emisí CO2, populaci lidí v těch státech ožebračit úplně plošně. Takže mimo VIP se všichni ostatní ocitnou v akutním nedostatku peněz. Budou se muset rozpomenout, jak žili jejich rodiče a prarodiče a převzít či znova objevit způsoby, jak kdysi ta předchozí generace při výrazně menší kupní síle dokázala spořit a šetřit.:-(

Či jak jejich rodiče bojovali proti tehdy vládnoucí rudé ttoalitě a aplikovat ty metody v boji poti nastávající zelené totalitě.:-)

4 1
možnosti
Foto

Pěkně naivně si to představujete. Zkuste si postavit domek tak, jak ho prostí lidé stavěli před 100 lety. Z kotovic, ručně osekaných trámů, na střechu šindel, třeba i rákosový. Bude to spousta práce /takže vlastně luxus/, peněz moc neutratíte /ale taky nevyděláte, budete makat na tom domku/ a až to budete mít hotové, zkuste se do toho nastěhovat. Nevyhovíte x-normám. A jestli budete trvat na tom, že tam skutečně budete bydlet, i s děckama, tak si pro ně přijde sociálka. Načerno postavená pastouška ohrožující zdravý vývoj mládeže. A máte to. A prý zase žít jako předkové. Nikoliv, milý pane. Vaše budoucnost je pod mostem, pěkně v kolektivu sobě rovných.

1 1
možnosti