Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma :-)R^

1 0
možnosti

Bez servítků: Komu vadí sionismus, ten by chtěl vyvraždit Židy jak to dělali v době pogromů. Komu vadí Stát Izrael, ten by se ztotožnil s Hitlerem, jen se to bojí napsat.

Jen v jednom bych souhlasil s blogařem Turnerem: jednou z příčin antisemitismu je chování sekulárních Židů, od rudého teroru komunistů až po výrobce Pfeizera a Sorose.

Nevěřícím lidem budou Židé vždy připomínat živého Boha, také proto antisemitismus!

2 2
možnosti
Foto

Jsem odpůrce muslimského extremismu a jsem rád, že stát Izrael existuje. Chápu také, že je to vyspělý a demokratický stát, kde pracuje mnoho Arabů. Chápu také, že se musí bránit a jedním z obranných mechanismů je i budování osad na "okupovaných" územích". Kéž yb byl Izrael tak velký, aby se nemusel bát o svou existenci. Okolní státy a vůbec všechny muslimské jsou prolezlé nepotismem, náboženským fanatismem a vůbec jsou zaostalé a přežívají fakticky jen díky ropě. Fakticky je ale pravda, že tento stát byl implantován uměle do míst, kde bylo původně Židů velmi málo. Snad se podaří najít dlouhodobý modus vivendi.

1 0
možnosti
Foto

O "vyvolenosti" židovského národa. Obecně je tento pojem presentován jako jakási nadřazenost nad jinými, což je - bohužel - tisíciletý silně tradovaný omyl. Židé jsou s B-ží přítomností zde na Zemi nejvíce spjati, jejich dějiny o tom přinášejí bezpočet důkazů. Nicméně - pokud si opravdu pečlivě přečteme jejich dějiny, málokterý národ by o to stál. Skutečnost jejich opakovaných porobení a zajetí, podrobení jiným mocnostem, mnohem silnějším než byli oni (a kdepak dnes jsou?), diaspora, pogromy, pohrdání od ostatních, holocaust, války o holé přežití v moderních dějinách proti silnějším nepřátelům. V současnosti nepokryté výhrůžky od Íránu a Hamásu, že budou zlikvidováni (a to myslí vážně), světové společenství, které jim nepřeje (naštěstí se náš národ nemusí stydět).

Opravdu je o co stát? Dle mého na Židech B-h dokazuje, že vše je možné, pokud opravdu v něj věříme, že existují zázraky, jež nejde vysvětlit ničím jiným, než Jeho ingerencí do lidského konání.

Souhlasím s autorem, že je třeba o tomto národě mít povědomí, brát si z něj v mnohém příklad (vlastenectví a pracovitost). Že bychom byli nějak přesyceni židovskou tématikou.....myslím, že v tomto se Jiří Turner, kterého si vážím jako poctivého blogera, mýlí.

3 0
možnosti
Foto

Nejsou ani horší, ani lepší než kterýkoli jiný národ, a t i ve vztahu k víře.

0 0
možnosti
Foto

Já Izraeli fandím.

Ale i tak mi některé, z mého pohledu až fanatické, články o něm, lezou krkem.

Obdivuji pracovitost, vzdělanost, vůli budovat v ne zrovna ideálních podmínkách stát. Úspěšně. Jaký rozdíl oproti jehou sousedícím nepřátelům. Ale je to také určitý fanatismus a bezohlednost. Víra ve "vyvolenost". A to už se mi ekluje.

3 0
možnosti

Děkuji vám p.Stejskal a zasloužená karma, i když se jí bránite :-).

A prosím pokračujte v psaní o Izraeli I jiných věcech.

2 0
možnosti

D46a28v23i32d 94H36o95r63á74k

7. 12. 2021 23:36

Také, a podobně jako pan Turner si myslím, že téhle polopouštní oblasti je, stručně řečeno, věnována značně větší pozornost než by se patrně mělo, a než si zaslouží.

Konečně i Vy sám, místo abyste spíše čtenáře potěšil v této docela složité a poněkud smutné době, třeba podobně osvěžujícími fotoblogy, jako se to povedlo nedávno s Vaším vnoučkem a jeho porouchaným autíčkem (který byl fakt fajn), nás tu povětšinou zásobujete všelijakými elaboráty a rozbory událostí z oněch oblastí, které myslím málokoho až tolik trápí.

A nad tím gigantickým historickým významem, který všelijakým bájím a pověstem přikládáte jsem se musel fakt pousmát. Na tomto světě a v průběhu dějin byla řada národů, říší, vládců, vojevůdců i božstev k nimž lidstvo svého času vzhlíželo a dnes po mnohých ani psík neštěkne.

2 6
možnosti

Takovýmito řečmi o vyvolenosti děláte Izraeli medvědí službu a tak trochu chápu, že to proti němu může popudit některé lidi, kteří si neuvědomují, že moderní Izrael nevybudovali ultraortodoxní židé, ale naopak je to jeden z nejdemokratičtějších států na této planetě.

3 0
možnosti

Nesouhlasím, nepatříme k civilizaci, která se hlásí k židovsko-křesťanským kořenům. Židovsko-křesťanské vlivy naši civilizaci téměř zničily. Stejně tak nesouhlasím s tím, že by desatero bylo nějakým základem našeho právního systému.

Tato silně zkreslující tvrzení přivanula od amerických evangelikálů někdy před deseti, nanejvýš dvaceti lety. Kdo na ně slyší, má prazvláštní postoj k životu.

3 3
možnosti

Kde tedy vidíte kořeny naší současné evropské společnosti?

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS